Kupovina Laptop/Notebook 1-10000KM - Svi upiti ovdje

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by apdejt, Feb 20, 2009.

1. Deep Space

Deep Space Novi član

Pozdrav svima!!

Evo došlo je vrijeme da kupim laptop preko amazona..
    Eh sad.. nasao sam jedan acerov pa vas molim da bacite oko i vidite jel valja šta za ovu cijenu od 700 dolara..

http://www.amazon.com/Acer-Aspire-A...ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=pc&qid=1270380953&sr=1-2

Konf:
    * 2.26GHz Intel Core i5-430M Processor with Turbo Boost Technology up to 2.53GHz
    * 4GB DDR3 1066MHz Memory
    * 500GB 5400RPM SATA Hard Drive; 8X DVD-Super Multi Double-Layer Drive
    * 17.3" HD+ Widescreen CineCrystal LED-backlit Display; Intel Graphics Media Accelerator HD
    * Windows 7 Home Premium; Up to 3 Hours and 30 Minutes of Battery Life

glavna namjena bi mu trebala biti za multimediju, filmove, muzika a i poneka igra nece bit na odmet :p

2. Esh

Esh HWB

Igre zaboravi, za ostale zadace je "ok" pod uslovom da ti ne smeta nesto veca masa, a opet zelis veci ekran.

3. Deep Space

Deep Space Novi član

ok,tnx :p

a sto mislis moze li se na amazonu naci nesto bolje za tih 700 dolara, a da ostane taj veliki ekran...

4. Loki

Loki Komšija

Vidim da nije bilo odgovora na moj post pa samo bih da dodam da je nova granica za kupovinu otprilike 1100 KM.

I ja sam vidio ovaj Dell Vostro 1015N (verzija sa T6670) koji mi je izgledao kao dobar deal sa 3 godine garancije za 1155 KM al' evo kažu tu da nije dobar laptop a i na internetu su cijene puno manje od ove.

Dajte neki prijedlog do 1100 KM? Neka dobra Toshiba?

5. Esh

Esh HWB

Sto se tice garancije, prije svega zavisi od politike proizvodjaca prema odredjenom trzistu i nacina nastupa samog distributera, no kako to kod nas ide, postoje i razlike medju retailerima. Vecina notebook racunara ima VGA izlaz, neki multimedijalno-orijentirani dolaze i sa HDMI. Uz 3 ili 4-cell opciju (default), na ovom rangu notebook racunara (ekran 15.4") uz Intelov CPU bez diskretne graficke (naravno) mozes ocekivati neku autonomiju od 2 do 3h.

Sto se izbora tice u cjenovnom rangu, cini mi se da imas Acer Aspire 5740, Dell 1545, HP 610, Toshiba L500.. Cini mi se da ja na ovaj Toshiba notebook garancija 2 godine, a odgovora i tvojim zahtjevima. Razbaci malo specifikacije usporedo, garanciju, dizajn...

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Priblizio se dan kupovine i kao sto to obicno i bude,krene se od najjeftinijeg a zavrsi na duplo skupljem. Nasao sam sony vaio nw 250 sa c2d t6600,4gb ram,320gb disk,ati 4570 sa 512mb sa HDMI i standardna oprema,web camera, card reader itd za 1200 dinara(1350km) sa licenciranim win7 home premium. Al kako jos nemam lap tesko mi je surfat mobitelom i citat recenzije pa me interesuje vase misljenje.

http://www.productwiki.com/sony-vaio-nw ... gn-nw250f/

7. Loki

Loki Komšija

Hvala na odgovoru, pogledao sam 3-4 cjenovnika i većinom je ovo što predlažeš u nekom rangu od oko 1200KM a ona se jedva protegla i za ovih 100 preko 1000. :D Pogledaću još malo pa valjda će se nać neki deal. :)

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da malo obnovom post i prosirim pitanje,ovaj laptop mi se max svidja po pitanju konfiguracije a i cijena mi je OK za ovu klasu,eh pitanje je da li da uzmem bas ovaj ili da idem ipak na neku toshibu u istom cijenovnom rangu.Nisam bas upucen u laptope pa ne znam sta bi mi od konfiguracije toshiba ponudila za ove iste novce.
    Ako imate neki konkretan prijedlog ponudite pa da malo razmotrim,imam jos 7-8 dana do kupovine.

9. genius_

genius_ Aktivista

Pozdrav,
    hocu da kupim laptop,da li da idem na i3
    procesor sa nekom grafikom ,recimo ati 4570 ili tako nesto
    ili da doturim malo pa da pazarim i5 takodje sa recimo GF 325 grafikom?
    ima li smisla i5 u laptopu?

10. Esh

Esh HWB

Napravi poredjenje frekvencije, cache memorije i 3D performansi, uzmi u obzir cijenu, masu, kvalitet, garanciju i odluci sta ce biti primarna namjena racunara.

11. genius_

genius_ Aktivista

Namjena racunara bi bila neka standardna uz poneku noviju igru ?!
    Najvise mi se svidja Dell studio 1537 ali mi je grafika HD 4500
    ostalo mi sve odgovara ,doduse nije i3 ali...
    A mjerkam i Acer aspire 5740G 333G32Mn

12. Esh

Esh HWB

Cini mi se da bas nemas "osjecaj" o 3D performansama sa spomenutim grafickim procesorima pa savjetujem da to provjeris, da ne spominjem ocekivanje o igranju novijih igara na notebook racunaru od 1000 maraka.

13. genius_

genius_ Aktivista

Pa koji je donji minuimu za grafiku na laptopu
    za nove igre?
    Ne mislim da high podesenja vec na nesto srednje ?!

14. selvin

selvin Moderator

Minimum je 2000KM :D Zar ti stvarno treba laptop za igranje, a na drugoj temi pricas o desktopu i5 750 sa 4GB DDR3, HD 4850 itd.?

15. genius_

genius_ Aktivista

Desk je stigao ! :)
    Sad imam Acer aspire 5715Z sa X3100 grafikom pa sam
    mislio da ga zamjenim za nesto do 1000 km a da se moze odigrati nesto?!
    Mozda ipak da idem na dell ,jbg za 500 e dobijam 3 godine garancije
    i solidu masinu ?!

16. selvin

selvin Moderator

...na kojoj se neces naigrati :) Pitanje je da li ti treba drugi laptop? :)

17. genius_

genius_ Aktivista

Pazi,za ovaj moj mogu dobiti mozda 450 - 500 km
    pa mi je ideja da imam nov laptop za dodatnih 500 km :)
    A i mora se odigrati poneka igrica na poslu :)
    Eto za to mi treba laptop !

Jos nesto ovaj Acer ima 1.86 Ghz Coreduo procesor sa 533 FSB
    kad stavim mem. 667 u njega radi dobro neko vrijem pa crkne?!
    Samo ova njegova na 533 radi ok?!
    Sta bi to moglo da bude?
    Ne mogu da nadjem nigdje nova 2 modula po 1 GB 533 DDR2 mem.

18. selvin

selvin Moderator

Neces puno dobit sa kupovinom novog, osim sto ce biti nov :) Zar moras naci dva nova modula? :) A trenutno je u njemu 2x512 ili?

19. genius_

genius_ Aktivista

Evo ovo kosta ispod 500 e u Srbiji :

Proizvođač : Acer
    Model : Aspire 5740G-333G32Mn Intel-Core i3-330 2.13GHz 3072MB 320GB DVDRW 15.6'' LED WXGA FreeDOS

Čipset : Intel HM55
    Procesor : Intel Core i3
    Takt procesora : 2.13GHz
    Dijagonala ekrana : 15.6 "
    Rezolucija ekrana : 1366x768 px
    Grafička karta : ATI Mobility RADEON HD5470
    RAM memorija : 3GB
    Kapacitet hard diska : 320 GB
    Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
    Optički uređaj : DVD±R/RW
    Baterija : Li-Ion 6 cells, 4400mAh
    Ostalo
    Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11a, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, WLAN 802.11n, Bluetooth,
    Portovi : D-sub out, HDMI out, RJ-45, RJ-11,
    USB 2.0 portova : 4 kom.
    Unos : Qwerty tastatura, Touchpad, Numerička tastatura,
    Čitač kartica : MS, MS Pro, MMC, SD,
    Dodatne funkcije : Kamera,

E sad ako se na ovoj masine ne moze igrati onda ne znam na
    cemu moze :)

20. genius_

genius_ Aktivista

Jeste sad su dva modula po 512 !