Kupovina Laptop/Notebook 1-10000KM - Svi upiti ovdje

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by apdejt, Feb 20, 2009.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Sve je bolje od intelove grafike.
    @dino73n hvala na iskustvu iz prve ruke.

2. genius_

genius_ Aktivista

Moja zena ima neki HP coreduo taj racunar nije bukvalno gasen 4 god!
    I dalje izgleda odlicno,na touchpadu joj je spala boja od silnog koristenja!
    Zavrsna obrada je strava,ekranski prikaz je nesto najbolje sto sam ja
    vidio na laptopu !
    Ali je taj laptop placen 1800 km prije 4 god?!

3. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Pa sta sad?
    Ne moras na kraju svake recenice stavljati uzvicnik :D

4. Vjetric

Vjetric Aktivista

Gledam laptope i prva 3 na ovoj stranici su mi zapela za oci:
    http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?ma ... =1_102_243

Trebam 2 i uzeo bi ih bez PDV-a pa bi kostali oko 900 KM, a Asus oko 1050 KM.
    Jamstvo bi produzio na 3 godine. Aceri su uglavnom za rad ( da uzemem onda neki Dell i3? ), a na Asusu bi se i nesto igralo.
    Jel to uredu?

5. ReNNo

ReNNo Overclocker

Imam priliku da uzmem jedan od ova 2 laptopa za 1100KM. (oba bi isto kostala)

Sony pcg-8z1m koji je polovan
    17", C2D 2.0Ghz, 2GB RAM, 320GB, BR...

Ili Hp Pavilion dv5-1130ea nov
    15.4" , C2D 2.0GHz, 3GB RAM, 320GB, BR, Remote...

Da li su dobar izbor za te pare bez garancije i koji bi bio bolji izbor?
    Namjena je prvenstveno za fakulteta...

6. Looney

Looney Komšija

Bez garancije laptop ne treba uzimati. Za te pare se može i nov solidan laptop uzeti.
    Ako već ideš na ta dva prednost ide HP-u jer Sony-a kad bi i htio nemaš gdje servisirati.

7. Reznor

Reznor Overclocker

HPu isto dajem prednost, jer je navodno nov. Istog sam misljenja da je bolje imati garanciju.

8. ReNNo

ReNNo Overclocker

Također isto tako razmisljam!
    Pošto ne pratim laptope vec dugo vremena ne znam da li je možda ova cijena od 1100KM dosta primamljiva za navedene laptope. Toliko primamljiva da zanemarim i garanciju.

Hajde onda, nebi bilo loše da mi preporucite neki best buy laptop za faxa, do nekih 1500KM.

9. Reznor

Reznor Overclocker

HP Compaq CQ61 - ako ti je bitnija prenosivost, CQ71 - ako ti je bitnija velicina ekrana.

10. ReNNo

ReNNo Overclocker

Izgledaju poprilicno primamljivo.
    Gdje je ovo najbolje uzeti?

Imal jos kakvih preporuka?

11. Vedo

Vedo Moderator

Kontam da uzmem sebi lapas, da se moze ljeti raditi i na balkonu :D Treba mi Intel dual core, 4 GB rama, nVidia Quadro. Znam da je Imtec imao laptopa sa Quadro grafama, ev sad listam i sve su Radeoni i Geforsice. Ista stvar sa Genelecom. Zna li ko gdje ih ima i sa Quadrom (po mogucnosti da su HP, Dell, IBM)?

12. apdejt

apdejt Overclocker

Ev ja pregledao sve nisam ih nasao u zadnjim ponudama distributera. Mali tip do sada ih je imala cesto HP xxxxb serija laptopa na nasem trzistu znaci koji na kraju imaju oznaku "b", sto pretpostavljam stoji za biznis klasu ali mozda i za skroz nesto trece.

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

quadro mozes naci na lenovo biz serijama i toshiba tecra seriji

14. Custos

Custos Novi član

Ako može da napišeš svoje utiske, s obzirom da i ja razmišljam o sličnom modelu?!

15. Vedo

Vedo Moderator

thx Stihi & Apdejt. Jos da mi je znat gdje mogu nac kakav cjenovnik :D

16. Reznor

Reznor Overclocker

17. Vedo

Vedo Moderator

@Ico - prelistao sve te kataloge, Quadra nema s' glave, sve Intel GMA i "gamerske" ATI & NV. Al thx anyway :)

a sjecam se prije godinu dana bilo ih hejbet u Imtecu, Quadro grafa, dual core, 2-3 GB rama za 1200-1300 kmica..

18. Looney

Looney Komšija

Sve se to i sada može naručiti ali su uglavnom rokovi isporuke 30+ dana.

19. ReNNo

ReNNo Overclocker

Sad gledam laptope u HR i zapade mi jedan za oko ovaj ASUS K52F sljedecih specifikacija :

K52F-SX057 - Notebook ASUS K52F-SX057 15.6 LED Backlight TN+Film (1366x768) TFT, Core i3 Mobile 350M, DDR3 SDRAM 4GB, DVD Super Multi, GMA HD,LAN,Bluetooth,Wi-Fi, 500GB x 1, Web-Camera,6 cells,no OS, Black/Brown

Izasao bi me oko 1100KM, a uz povrat PDV-a svega 850KM.

Best buy ?

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Pogledaj malo po netu ima li nekih mana taj specificni model a ja imam laptop vrlo slicnih karakteristika i radi kao sat.Cak se na ovoj najnovijoj intelovoj grafici moze fino i poigrat. COD 2 ide na nativnoj rezi sve high bez AA ko metak dok se COD 4 i 6 mogu igrati al na smanjenoj rezi i detaljima.

Sve ostalo na laptop radi ko metak jedino se osjeti disk na 5400rpm.Dizanje sistema prilikom paljenja je posporo pa ga zato uvijek ssamo zaklopim i ode u sleep.