Kupovina Laptop/Notebook 1-10000KM - Svi upiti ovdje

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by apdejt, Feb 20, 2009.

1. JaLa

JaLa Komšija

Onda necu ici na 17ku.
    Vidio sam neki laptopi sa LED osvjetljenjem. Jel razlika bas velika izmedju onog normala (LCD valjda :S ) i LEDa ?

2. JaLa

JaLa Komšija

Moze li neko reci trebam li ici na lapas sa tim LED osvjetljenjem ?

3. dmr

dmr Veteran foruma

Pa LED LCD-i trose manje pa generalno gledano logicniji su izbor za laptop. Ali da ti to ne bude neki presudni faktor, obicno se radi o maloj razlici u autonomiji laptopa a sto se tice kvaliteta slike isti je i sa LED i sa CCFL pozadinskim osvjetljenjem bar kod tn matrica koje se ugradjuju u laptope. I da, obicno su LED nesto tanji od CCFL.

4. JaLa

JaLa Komšija

e hvala ;)

Javim ako nadjem jos neki lapas.

5. JaLa

JaLa Komšija

Raja,

molim hitno

MSI MS-1683 valja li cemu i koliko maximalno kosta polovan ? (4GB ram-a, 320 GB HDD,...)
    FujitsuSiemens Amilo Pa3515 - cijena oko 650 KM

Hvala

6. Looney

Looney Komšija

Dobronamjeran savjet - FujitsuSiemens i MSI zaobiđi.
    Polovan laptop je čista lutrija još kad u tu jednačinu ubaciš ova dva branda ...

Ako već ideš na polovno (što svakako ne preporučujem) onda ganjaj nekog IBM-a, Toshibu, DELL-a, HP-a.

7. JaLa

JaLa Komšija

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja licno ne bih dao 550 za taj laptop, za 100-150 KM vise dobijes nov HP 625 sa Athlon-om II P320 2x 2.10GHz i Radeon-om 4200...

9. zoom38

zoom38 Guest

pozz, planiram kupiti laptop, a do sad sam iskljucivo koristio desktop racunare tako da nisam bas upucen u laptope.
    Laptop bi bio koristen za osnovne potrebe: Internet broj 1, zatim rad u offic-u, muzika i sve standardno, igrice ne bih koristio na njemu.
    OS naravno Win 7
    Dakle potrebna mi je pomoc kao prvo koju marku da odaberem i na sta da pazim prilikom kupnje.
    Dajte mi vi neke prijedloge.
    Budzet je skroman, oko 1000 KM za ove potrebe koje mi trebaju to je iznos koji mogu izdvojiti.
    Laptop bih nov, u krajnjem slucaju polovan ali to je opcija koja ce se tesko desiti...

10. JaLa

JaLa Komšija

Danas bio, pogledao Toshiba A210.

Stanje, SMECE !

Covjek jos napisao u dobrom stanju, ja ga zovem, rekoh nemoj da dzaba dolazim, kaze on ma u ok je stanju, samo paar ogrebotina na poklopcu i to je to. Ja tamo, kad imas sta vidjeti. Ona 2 hepeka sto cuvaju da se laptop ne otvara, oba pukla. Sa strane gdje mu je cooler od proca, ljepila na kilu, navodno samo mu ljepljen onaj "poklopac". Neke od tipki se skroz ozlizale, neke napola hoce da ispadnu. Laptop otvaran 100 puta i sve mu promjenjeno, imam osjecaj...
    Ovu ponudu sam nasao na piku naravno, ali nista od toga.

11. Looney

Looney Komšija

@zoom38
    Minimalno gledaj HP 620 WT258EA za 900KM ili možda neki DELL sa 3 godine garancije od 1000-1100KM.
    Mana ove 620-ke je što tastatura nema numerički dio.

@JaLa
    Skupi još šta casha i kupi nov laptop :)

12. selvin

selvin Moderator

Ne mogu nigdje da nadjem review za ovaj laptop:
    Toshiba Satellite C660-1CJ

Prvenstveno me interesuje vrijeme autonomije. Pa ako se neko susretao s ovim modelom ili vidio negdje review bicu zahvalan da me uputi :)

13. bhd

bhd Veteran foruma

Imam priliku da narucim si iz USA 1 laptop,dolazi u maju, sad da cujem vase misljenje

1: HP Pavilion dv7-4190us 17.3" Entertainment Notebook PC
    Intel Core i7-720QM 1.60GHz Processor / 6GB RAM / 1TB HD / Blu-ray ROM / Radeon HD 5650 / 802.11n / Webcam / HDMI / Beats Audio

LINK: http://www.jr.com/hp/pe/HP_DV74190US/#productTabDetails

2. Dell - XPS Laptop / Intel® Core™ i7 Processor / 15.6" Display / 6GB Memory / 640GB Hard Drive - Silver
    NVIDIA GeForce GT 425M graphics

LINK: http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+XPS+ ... Id=1997242

Cjena je ISTA.

1149 $

14. dmr

dmr Veteran foruma

Ja sam prije 1 god uzeo 15" laptop i mogu reci da je stvarno malo prostora na 15" 16/9 ekranu tako da bih u svakom slucaju preporucio da ides na 17" varijantu. Osim ako mislis biti pravo mobilan pa ti malo veca tezina stvarno predstavlja problem.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Može li se kod nas naći nešto jeftino,čisto da se može koristiti za fax,nek gura office,mozillu i nek ima wi-fi :D Što jeftinije! Primjetio sam da sad ima više tih naziva,laptop,notebook,netbook,ne znam ni šta koji znaći,ali pretpostavljam da bi meni trebao neki netbook?

16. selvin

selvin Moderator

Laptop=notebook :D A netbook je obicno do 12". Sad su u prodaji vecinom od 10.1", od 11.6" su dosta skuplji.
    Pa sad skontaj je li ti treba netbook zbog velicine dijagonale :)

17. bhd

bhd Veteran foruma

Pa nebi ga toliko nosao.. al eto odnos ova dva laptopam sa obzirom da su iste cjene

18. dmr

dmr Veteran foruma

Ne znam za ova 2 slucaja, neka ti neko drugi kaze, ali ako do toga dodje bolje zrtvuj neku drugu komponentu za veci display.

19. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nisam kont'o gledat filmove na faxu i tako to :D I kontao sam nešto malo,da može stati u torbu za fax i da ne zauzme citav stol.Znači netbook bi mi odgovarao,iz te kategorije mi je poznat samo Asus Eee PC,ne znam može li se to kod nas nabaviti i koliko je love?

20. selvin

selvin Moderator

Osim Asusa imas Acer Aspire One, Lenovo Ideapad, Toshiba Mini NBxx, HP Mini itd. A za cijene pogledaj u cjenovnicima, kako gdje :)