Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Re: Kupovina LCD monitora...sve upite postavljajte ovdje...

Hocu da kazem da nije ko filmski negativ na snimku iznad. Imam laptop koji ima neko tn smece u sebi i tacno izleda kao tn monitor na prvom snimku. Ali u odnosu na ovaj samsung je nebo i zemlja. Valjda ima neka razlika u te 2 tn matrice.

2. ReNNo

ReNNo Overclocker

To se i ne vidi toliko kada TN i IPS nisu u istoj sobi.
    Ali kada staviš jedan pored drugog, razlika je toliko vidljiva da sam sebi neces vjerovati da si sretan vlasnik TN-a :D

3. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Vjerujem, ali necu doci u takvu situaciju, bar u skorije vrijeme.

4. BodySnatcher

BodySnatcher Aktivista

pozdrav.pratim ovaj forum,planiram kupiti lcd monitor,a prateci ovu temu izgubio sam se u matricama,modelima,sekundama,uglovima gledanja...imam samsung sm 753s i kupujem
    prvi lcd.gledao sam kod prike 2032bw (meni sasvim ok).moze li iskustvo sa 2253lw.ili
    preporuka za lg ili philips do 350-400 km.ponekad bih odgledao neki dvd i opalio cod4,
    a u planu je kupovina tv kartice,jer je komp u spavacoj sobi pa od da gledam ligu sampiona,dok g-dja prati serije.

5. andro

andro Novi član

:smt041 Dell 2209WA 22-inch IPS panel :smt041 Ja mislim da je to taj monitor ! :smt007
    Ovaj sam ja sebi odlucio kupiti kad dođe i ako ne bude skup, pa ga i ja tebi preporucujem ...

http://www.cnet.com.au/desktops/monitor ... 9-3,00.htm

6. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Rrrriiight, IPS monitor za 400KM :lol: Nece toga biti tako brzo.
    BodySnatcher, mislim da ce ti dovoljan biti 2253LW.

7. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

BodySnatcher - uzmi 2253LW kao sto kolega preporuci, a izbjegavaj 2032BW.

8. senad_986

senad_986 Komšija

Vozdra!

Evo kontam kupiti LCD monitor 22", pa me zanima koji biste mi vi preporucili. Nisam zahtjevan, samo mi je bitno da nema mrtvih piksela i da je dugotrajan. Dao bih do 350 KM. U obzir dolaze prodavnice u Sarajevu. Malo sam gledao po stranicama nekih sarajevskih firmi i ovo sam nasao:

LG W2234S-BN 324.57 KM - ovaj mi se cini najboljim, a i jeftiniji je od potonjih
    Acer V223Wb 339 KM
    Asus VW223D 339 KM
    Samsung 2223NW 339 KM
    Samsung 2220LM 349 KM

Preporucite vi i neki drugi ako ovi ne valjaju, samo da je prodavnica u Sarajevu.
    I da, hitno mi je!

Hvala!

9. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Uzmi Samsung 2253LW.

10. pac

pac Komšija

Ovaj 2253LW mi se cini kao da je dobar. Pitanje za vlasnike 22'' monitora kakva vam je slika u igrama ako stavite manju rez npr 1440 X 900? Dali je slika mutna ili sl.

11. dmr

dmr Veteran foruma

meni smeta sve sto je ispod nativne rezolucije.

12. pac

pac Komšija

Mozeli malo konkretnije ili ako moze jedan SS nativne i manje rez :roll:

13. dmr

dmr Veteran foruma

Ma sve zavisi koliko si "razmazen" :mrgreen: Nekima je ok igrati igre na manjoj rezi od nativne dok drugima ne. Istina u igrama se manje osjeti zamucenje slike pri manjim rezolucijama nego na desktopu tj. pri radu sa tekstom. Vidim imas 8800gt pa ne bi treba da se brines oko ovoga toliko :D

14. Moncho

Moncho Komšija

To nije stvar razmazenosti, prije bih rekao "neznanja"

15. dmr

dmr Veteran foruma

Kako moze biti neznanje ako neko svjesno spusti rezoluciju ispod nativne i zadovoljan je prikazom? :) Stvar je osjetljivosti na ostrinu prikaza iliti razmazenost :mrgreen:

16. Vedo

Vedo Moderator

Mnogo ostrija je na 1680x1050, sto se pogotovo vidi npr. u meniju (text) od igre. Imas 8800GT tako da nema zime da ces sve igrati na 1680x sa 2xAA ili 4xAA rezi sem Crysisa ;) + imas S1 na njoj tako da i overclockom ces jos nesta dobiti na performansama u vecim rezolucijama.

17. mahalas

mahalas Novi član

Trebao bih preporuku za 24" monitor. Bio bi koristen najvise za surfanje internetom, gledanje filmova i igranje pokoje igre(znaci igra se u vecini slucajeva FPS). Mislim da za ove potrebe nije potreban monitor sa IPS matricom. Mogu preporuke i za monitore koji nisu dobavljivi u BiH.

18. sumeir

sumeir Komšija

A koliko si spreman dati za monitor.

19. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Danas vidjeh T240 u akciji, solidan monitor sa dobrim prikazom slike (ima malo "ferlaufa" sto se tice osvjetljenja, i boje polude kada se monitor gleda odozdo - TN matrica). Narucen je preko Imteca, nesto oko osam stoja i cini mi se da vrijedi para. Evo sad na cjenovniku im vidjeh da imaju T240HD koji se moze koristiti i kao TV, za 910KM (obicni T240 bi trebao biti jeftiniji).

Pa ako lovis vani, onda lovi Dell 2709WFP :mrgreen:

20. mahalas

mahalas Novi član

Prvo sam i ja pogledao ovaj T240, koliko sam vidio po specifikacijama nije los. Odgovara mi i to sto ima HDMI.

Ma dosta mi je i 24", sta cu raditi sa 27" :D .