Kvalitetan zrak

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Stihoklepac, Feb 21, 2019.

?

Da li mislite da će se u vašoj sredini popraviti kvaliteta vazduha u narednih 24 mjeseca?

1. Da

4 vote(s)
    9.5%
  2. Ne

36 vote(s)
    85.7%
  3. Nisam siguran

2 vote(s)
    4.8%
  1. nivla

nivla Komšija

meni se pojavila potreba za kupovinom prociscivaca zraka, oslabljen imunitet poslije transplantacije maticnih celija pa mi svaka praska po kuci smeta

gledam specifikacije i nije mi jasno kako onako mali uredjaji mogu navodno procistiti 300,400,500m3 za 1h, evo nek bude pola ispade da za 300m3 procisti 150m3, a to je preko 60l zraka u sekundi, za moje shvatanje nekako nerealisticno a da bude tiho
    za ove skuplje sto su po 1500km kad pogledam dimenzije mozda bi i moglo biti kako pise u specifikaciji ali opet mi brojevi nisu realisticni

ako bih i kupio vjerovatno bih uzeo xiaomi 4 pro, pa ima li ko iskustva

gledao sam i karcher ar 30 i ar 50 ali mi rekose da to ne pravi karcher vec neko za njih i da nemaju iskustva sa istim

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja sam sumnjicav u vezi tih uredjaja. Ako si u gradu, mislim da je bacanje novca. Ne mozes hermeticki zatvoriti stan niti mozes zivjeti pod staklenim zvonom jer ti valja izaci napolje.

Kod mene je curica imala problema sa alergijama, cestim kasljem i prehladama, alergeni bili u tacku. Dok nisam skontao da su vuneni tepisi bili izvor barem 80% prasine u kuci. Kada sam ih izbacio, zamijenio tanjim sa sintetickim vlaknima koja su laksa za odrzavanje, dijete doslo sebi.

Meni pomaze i sto sam u kuci na uzvisenom dijelu u gradu. Vidim kroz prozor grad prekriven smogom dok je kod mene dosta bolje. Ne znam kako bih izdrzao zimu u gradu.

3. nivla

nivla Komšija

ja sam svakako jos nekih 4-5 mjeseci sigurno kao pod staklenim zvonom, napolje kad izlazim ffp3 maske, zabranjeno okupljanje, prisustvujem samo tamo gdje moram, ali u stanu ima prasine i vratila se alergija (fazon je sto ne smijem ni antihistaminike uzimati jer su immunosupresori) pa reko i na ovaj nacin da se probam izboriti jer sam ionako najvise u kuci

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Onda ti valja uzeti, nemas sta izgubiti.

Ne znam smijes li se inhalirati, mi imamo el.inhalator sa kompresorom, ja to cesto kcerki dajem sa fizioloskom otopinom. Vidi sa imunologom.

5. ibran

ibran Aktivista

Bilie su neke reklame sa ozonskim pročiščivaćima, proguglaj kažu da su dobri vidi iskustva.