Kvalitetan zrak

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Stihoklepac, Feb 21, 2019.

?

Da li mislite da će se u vašoj sredini popraviti kvaliteta vazduha u narednih 24 mjeseca?

1. Da

3 vote(s)
    6.4%
  2. Ne

41 vote(s)
    87.2%
  3. Nisam siguran

3 vote(s)
    6.4%
  1. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ono sto sam ja primjetio da prskanje zraka vodom (lavanda + voda) znacajno smanjuje i ubrzava preciscavanje zraka.

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Logicno, cestice u zraku se vezu za vodu i padaju na tlo.

Stihoklepac likes this.
  3. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma kod mene prasina je konstantno citavu godinu, jednostavno ne mozes ocistit. Monitor izbrisi izutra i vec navece prasina po njemu poljepila kao da nisi pogotov ako su otvorena koja vrata ili prozor. U zimskom periodu malo manje jer se ne otvaraju toliko vrata ali dovoljno je da prozracis prostoriju.
    Nekoliko dana vec cim otvorim prozor ili vrata prociscivaci odmah idu preko 100, prije 2 dana zakuca jedan preko 500. Drzim i klimu na obicnoj ventilaciji preko zime i na njoj isto filtere treba sedmicno cistiti, na turbini naljepi prasine (sreca parni cistac uzeo pa s njim mogu ocistit).
    Sad planiram uzeit robo-usisivac obavezno da moze brisati podove, izbaciti tepihe i sve gluposti (drveni laminat na podu) i na dnevnoj bazi ga aktivirati.
    (dodatno obicnim usisati i prebrisati 1-2 puta sedmicno).

Djete nedavno opet radili alergene, jedino na prasinu i to jaka reakcija.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ovih dana u gradu ugljena prasina u kombinaciji sa vlagom se polijepila za asfalt kao da po maslacu vozim. Fino baci u krivini, uzbrdo gume proklizavaju kao da je snijeg na putu.

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

https://www.klix.ba/vijesti/bih/udr...ovom-u-varesu-kantonalna-vlast-suti/251218064

bestbuy mjesto za zivot.

Reventon likes this.
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Kontam kod nas zagadjeno, odem do Sarajeva, jebote zivot sta je ono

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. nivla

nivla Komšija

bez namjere da zezamo talet, ovo za vares je stvarno preslo granice, ovaj posljednji izvjestaj gdje ljudi koji su testirani na olovo imaju visoke koncentracije olova u krvi je zabrinjavajuci

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zabrinjavajuci ?

U normalnim drustvima je to razlog za uzbunu najviseg nivoa, evakuacije stanovnika i potpuno zatvaranje podrucja.

hackintoshOS likes this.
  9. zoi

zoi Veteran foruma

Ovo je period austrougarske part 2. Eksploatacija prirodnih resursa na uštrb okoline i zdravlja ljudi. Baci im malo hljeba da budu zadovoljni, podmaži gdje treba i laganica. Ovako bi isto bilo da su dozvolili rudnik litijuma, srećom tu se ljudi digli.

10. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Puno je zagađenije bilo za vrijeme Jugoslavije. Rijeke su bile u puno gorem stanju, itd.

11. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Kupio sam xiaomi a.p. compact 4 i Xiaomi a.p. 4
    Sta reci. Saljem slike od neki dan sa kotlovnice koja je 70m od mene, gradska. I saljem sliku od preksinoc u Sa ocitanje i kod nas u Bugojnu. Ovo vise prelazi svaku normu i ide u granice užasa!
    [​IMG][​IMG]
    Ovo sam slikao iz daljine ispred Binga kad sam vidio sta izlazi iz dimnjaka. Naloži kauč, gumu ili sta god mu donesu čini se.Fujj
    Kazu Sarajevo zagađeno!? Ma Sarajevo je mala maca za nas!
    Ne zna čovjek šta više da radi, nemaš kome da prijaviš. Gamad sama, banana od države, propast totalna!
    Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

zoi likes this.
  12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja sam zato i otisao. Zaradjivalo se fino i dole, nije to bilo lose finansijski.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kod nas je grad isto kao i Sarajevo,kotlina izmedju brda i planina. Zrak je katastrofa a vecinom su lozista na ugalj i smog ujeda za grlo kada se izadje. Smog pomijesan sa maglom.
    Sa brda i Gračanica izgleda isto kao i Sarajevo...do 200-300m magla smog a iznad sunce

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

15. Haker

Haker Veteran foruma

Seta po šumi da se procisti od olova

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

16. Stryker

Stryker Komšija

17. selvin

selvin Moderator

Filter za "srednji" xiaomi uredjaj kosta 60KM i traje sezonu. Skupo platit za sebe ali se zato filteri zraka u autu mijenjaju svake godine da motoru budu dobro, a sebe potruj kakvim generatorom ozona.

SpookyMoO and aNaToMiC ! like this.
  18. Stryker

Stryker Komšija

Paša, ne vozim nikakvo auto pa tako ne mijenjam ni filtere na autu. Kada stigneš, pošalji mi link za taj Xiaomi uređaj gdje filter košta 60 KM. Na šta ti se odnosi "sezona", čitava godina ili određeni broj mjeseci? "Ganjao" sam uređaje sa malo boljim filterima, all-in-one, da ima i HEPA filtraciju, između ostalog.

A ovi generatori ozona mogu valjati ako se koriste umjereno i pravilno.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kod mene treca godina evo, filter na 40%

SpookyMoO likes this.
  20. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Filtera ima za 45-60KM za recimo ovaj moj air purifier 4 od šaomija, a za compact se mogu naci i po 25KM.

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk