Eh, opet ja zovem upomoc.... treba mi preporuka za LCD 19" monitor (dvi izlaz naravski) do cca 500KM, lokacija striktno sarajevo. Ne zanimaju me wide-screeni, tj. gade mi se :x Razmisljao sam recimo o LG L1900J... Pa ako ima ko prijedloga kakvih, bio bih krajnje zahvalan
De ti razmisli jos jednom besmisleno je sad uzimat 19 kad je 20 470km, i plus sto ti je rezz na 19 -1280... na 20 - 1600... Jedino ako ces CAD ili MAX radit
Ma dobro ali mislim da ce mu tesko ko preporucit da ne uzima wide, ako bas nece onda Mobsterov prijedlog, trebao bi da je manje taj samsung od 450km. EDIT: Ovaj Samsung nema DVI :!: http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?SAM-SM940N Tako nista od ovog... MONITOR LCD PHILIPS 190V7FB 19" 8ms, DVI 432,00 KM inace je nesto bolji sa bojama, samo ako odziv ne smeta.
E pa ja bi mu bas preporucio 20" ali ne wide vec 4:3 reze 1400:1050. EDIT: Recimo ovaj 503KM vpc http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view ... &cid=12284 EDIT2: Ovo je pogresna slika i oznaka ali znam da su imali 20" 4:3 monitora i da je cijena ova od 500KM!
Vjeruj mi ne zelis 20'' 4:3 LCD. Totalno je nepraktican za rad. 20'' WS je dosta laksi za raditi i bolja je iskoristivost prostora. I ja sam imao nekakvu averziju prema WS LCD-ovima, ali kako sam imao priliku malo raditi na 20''WS LCD-u promjenio sam misljenje. Pogotovo za rad u Photoshopu i Illustratoru, ne smetaju mi previse oni prozorici sa strane (layers, history, i te stvari...) A svi filmovi ionako vec dugo vremena izlaze samo u WS formatu, igre sve podrzavaju WS, tako da nema razloga da ne kupis WS LCD. Ali jedino ne bi isao ispod 20''... 19'' WS mi je ipak premal po visini. Moja preporuka je Samsung SM 2032BW. Ima DVI, reza je 1680x1050, 2ms resposne time... i nema lutrije sa matricama kao na 205BW i 206BW. Za 4:3 LCD mogu preporuciti moj, Samsung 940BF.
Ja imam 1900J i mogu ti reci da sto se slike tiche beton E sad imas dvije cake sa ovim monitorom. 1.nema kontrola nikakvih, znaci sve radis iz driver opcija 2.nema naginjanje prema dole tako da ako recimo (kao ja) gledas tv a monitor ti je na vishem stolu imas minorno zamracenje slike ( dosta manje od 1952S) ali ipak postoji. Sto se tice ugla gledanja i svega ostalog nemos mu pera odbit. Opet kolegama sa foruma napominjem ws nije dobar za sve i svakog, ako covjek hoce 19" nemojte ga lomit ko jehovini svjedoci.
Samo cu rec da x264 jako, jako dobro izgleda na WS-u. Kao i igre. @Shenron: ma nemas ti 4:3 LCD, nego 5:4
E znaci ovako... malo sam setuckao gradom ovih dana, i recimo da sam dosao do slijedece dileme: izbor monitora sam suzio na 2 i to: Samsung SM 931BF i LG L1900J... Pa eto, ako ima ko da je koristio jedan ili drugi monitorcic, da prokomentarise i da savjet, bio bih mnogo zahvalan :smt007
Evo posto imam taj monitor mogu ti reci nesto o njemu "prevedeno na naški" Prednosti : - Izvrstan monitor za CAD aplikacije (koje i sam koristim) - Odziv 2ms apsolutno bez goastinga u igrama - Ostra slika, sa solidnim prikazom boja - Podesavanje slike sto manuelno sto preko drivera - Izrada i dizajn Mane : - Nema mane - šalim se - Omjer 5:4 nije pogodan za gledanje filmova (posto su svi na WS) - Probijanje pozadinskog svijetla na crnim podlogama ( medjutim ovo je slucaj kod svih TN+film monitora ) po mom skromnom misljenju ipak se radi o jednom od boljih monitora te vrste. - Monitor je iz 2006 godine tako da se mozda u medjuvremenu naslo i boljih monitora. - Samo podesavajne nagiba ( ali opet vecina mon. je takva) Eto ovo ti je IMHO, ti naravno imas google i vidi recenzije.
Naravno, i monitori sa odzivom od 3h i 15 min nemaju problema sa goastingom jer to ne postoji :lol: Mozda si mislio na ghosting.
Čak i na svom 17" LG monitoru L serije primjetim sve te mane....ali kada se u cjelini gleda monitor je odlican ... barem je to moje misljenje.
ima polulijek, dobijas WS ali V- umjesto H+, iz razloga sto je cg_fov zakljucana komanda u igri, iako je nedavno PB dopustio moguce vrijednosti fov-a za Wide podrsku, ja jos nisam nasao nacina kako da promijenim fov u cod1 mp :cry: