Imam gore navedeni Laptop i ovaj problem da kad uđem u bios ne vidim ništa jer rezolucija bios-a ne odgovara rezoluciji ekrana. I sad ne mogu nikakve jebene postavke da mijenjam, jedva sam nekako ubo da ugasim da se pali kad otvorim ekran! Debili iz Lenovo znaju za ovaj problem bukvalno godinama, ali ne rješavaju ga. A ne daju da odradiš downgrade biosa na verziju koja nema ovaj bug. Ima li iko slučajno da je riješio nekako ovaj problem, internet ne pomaže. Jedino rješenje koje nude da je nekome radilo je reset to default settings, probao sam, ne pomaže, i kao neko spoji externi display i vidi, ali meni iz bios nikako ne baca sliku na externi ekran... Više nemam ideje šta da mu radim.
Kolega, jesi li ovo p0kušao? https://support.lenovo.com/us/en/so...ernal-display-in-bios-thinkpad-l13-yoga-gen-3 Možda ako bi nabavio neki Lenovo docking station pa da preko njega probaš?
Probao ovo sve navedeno u linku, osim sa dockigom... moram potražiti pa da probam i to. Realno, za sad sve mi radi, ali me nervira što ne mogu ništa tamo. Ne znam da li mogu ubrzati RAM jer je na 2666MHz sad a vjerujem da može brže...