1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja imam jedno mini ITX kuciste i mozda slozim kakvu bazzite masinu, ispod TV-a da bude, za starije igre. Nesto tipa Ryzen APU.

Sent from my iPad using Tapatalk

2. Reznor

Reznor Overclocker

I ja imam isto neko staro mini HTPC kućište koje podsjeća na one stare HiFi linije i super bi se uklopilo u dnevni boravak :)

Btw bilo koja distribucija trebalo bi da može launchati Steam u big picture modu, može se napraviti kao systemd service koji se loada na boot-u ili kao startup komanda nakon login-a.

Alt+F2 ili terminal -> /usr/bin/steam -tenfoot
    Ako neće tako onda bez /usr/bin/ jer je Bazzite sav u Flatpak-u, a on sprema aplikacije na drugu lokaciju, mislim da je /home folder, nešto kao AppData u Win

Dobra stvar je ako se napravi odvojena /home particija osim što svi podaci i config fajlovi ostaju, također se ni apps ne moraju reinstalirati nanovo, samo se instalira Flatpak, radi na bilo kojoj distribuciji :)

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Danas sam nabacio zadnji Mint na Macbook Pro 2013, 2k displey, i915 gpu, 8gb i 256gb ssd, fakat ide dobro. Macbook Neo konfa :D
    A za prosli vikend sam nabacio CatchyOS na backup gaming PC, Wow ide 70fps, eFootball u 1080p oko 50fps.

4. NaLe!

NaLe! Aktivista

Također preporuka Fedora 44 za Macbook 2017, nisam uspio napraviti wifi, ali osjetno brže radi od starog OSa, još je dualcore.

5. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Evo i update prvi "veci" bug na Bazzite-u. Prije par mjeseci sam podesio u display postavkama adaptive sync. Zadnji update koji je donio podrsku za hdmi 2.1 za amd drivere mi je napravio interesantan bug. Do login prozora sve ok, nakon logina, ekran se resetuje na bilo kakvo micanje misa, ili akciju na tastaturi, black screen na 2-3 sekunde i onda se ponovo izrenderira sa pomaknutim kursorom.
    Lm gasenjem adaptive synca sam sve vratio u normalu na 2K@75Hz al eto ako ko bude imao slican error.