Litecoin (virtualna valuta)

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Sena, Apr 3, 2013.

1. pera_kojot

pera_kojot Novi član

naravno da ne.

2. Sena

Sena Veteran foruma

Ocigledno si ti pogresno shvatio smisao ove teme i svega ovoga na hwb, ovo nije tema dizajnirana da se netko obogati, kao sto si ti(drago mi je btw), nego da se zaradi neki dzeparac, tj. da grafe ne zjape, nitko od nas nema purpose mining rig, nama ovo sluzi za gaming, benching i itd.

Tako da pp prozivija i nije neka drama, jer hvala Bogu nisam u situaciji da brojim svaki dolar, a banka nista ne uzima.

3. pera_kojot

pera_kojot Novi član

pa i ja radim ovo za dzeparac.

4. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

pa sto onda spominjes hiljade eura? to i nije dzeparac :smt003 :p :p

5. KingT

KingT Veteran foruma

Tokom noci :smt003

6. AdoSA

AdoSA Komšija

Taj V2 hladnjak primjetno bolje hladi VRM :). VRM Temp 2 je hladnija za nekih 8 stepeni

7. KingT

KingT Veteran foruma

Re: Re: AMD Radeon HD 7000 - oficijelni thread

Zato sto V2 ima pasivni hladnjak na VRM i memoriji a V1 karta nema.
    Zato je V2 karta 150KM skuplja od onog sto si ti platio :D

8. AdoSA

AdoSA Komšija

Pasivac? Gledajuci slike mislio sam da se hladi preko glavnog hladnjaka. Na slici izgleda dosta veci :)

9. KingT

KingT Veteran foruma

Hladnjak na V1 je skoro 3cm duzi od V2 i ima 5 heatpipes ,(tri srednje su 8mm a dvije spoljasnje su promjera 6mm).

Ali V1 karta nema nikakav pasivni hladnjak tj metalnu plocu na VRM i memoriji te se oni mnogo brze zagrijavaju i rade na visim temperaturama nego na V2, takodje brzo postaje karta nestabilna zbog pregrijavanja VRM ako se znatno digne voltaza.

To kod V2 nije slucaj jer ima hl;adjenje VRM (napojne sekcije) tako da se manje mosfet-i zagrijavaju cak i ako se dize voltaza, da ne pricam da je sama napojna sekcija na V2 mnogo jaca nego sto je na V1 (kvalitetniji mosfet, super alloy chokes itd.)

Zato ne dizi mnogo voltazu na toj karti, sasvim ti je dovoljno ono sto sam ja koristio za rudarenje. :smt002

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

eto super ti je grijalo sobu na 63 stepena :) i kod mene otprilike tako nesto bude :)tokom dana, kad su najvece zege, ide do 73 stepena. valjda to nije mnogo :shock:

11. AdoSA

AdoSA Komšija

Vazi. Svakako voltazu ostavljam na stock-u. Do sada nisam primjetio nikakve glitcheve ni nestabilnosti sa stock voltazom. :)

12. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

neka neko isproba ovu aplikaciju. ja je ne mogu instalirati, kaze package invalid bla bla...

https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

EDIT: instalirao sam nekako i super je aplikacija :) prikazuje hashrate, prikazuje workere i hashrate svakog od njih, trenutno stanje LTC-ova u pool-u, prikazuje mi sve isplate... preporucujem svima, koji imaju android tel, i koriste WeMineLTC pool, da instaliraju ovu aplikaciju :)

13. AdoSA

AdoSA Komšija

Odličan app.

14. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

rudari li ovdje iko? sem mene i AdoSA :)

15. Neroner

Neroner Novi član

evo pokusavam :D ima li ko ideju zasto ne prihvata poslove nego samo zbraja HW ( hardware error ) :S ? 7950, frisak sistem, driveri bla bla... prihvata poslove samo na low intensity... na 18 samo HW :/

16. AdoSA

AdoSA Komšija

Može viti više razloga. De postaj svoj. conf fuile, koji win koristiš, drivere i sl.

17. Neroner

Neroner Novi član

nisam mjenjao nista u conf fileu :S pokrecem cgminer preko cmda npr " --scrypt --worksize 256 --intensity 18 ".

kad pokusam --thread-concurrency 21712 -w 256 -I 18 --lookup-gap 2 -g 1 --gpu-powertune 18

nista se ne desava :D ni HW :/

18. AdoSA

AdoSA Komšija

šaljem ti svoj i kolins-ov. conf koji ćeš samo kopirati u cgminer folder čim dođem kući. Mada ja u zadnje vrijeme više koristim novu verziju GUIMiner-a

19. Neroner

Neroner Novi član

ako neko bude imao problema sa HW ( hardware errors ) evo rjesenja :

WINDOWS: Open console and type
    Code:
    setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
    Now, close the console (it will not work if you open cgminer in the same window). Open cgminer using a .bat or a new console, high thread concurrencies will now work.

20. Esh

Esh HWB

Kolins, Sena, AdoSA i ostatak aktivne ekipe, trebali bi sastaviti neki pošten tutorijal sa svim stvarima koje su potrebe na našem jeziku, sa preporukama po pitanju hardvera i ostalih detalja. Vidim da kroz ovih desetak stranica ima dosta korisnog štiva, ali je razbacano..