Ljetovanje...

Discussion in 'Generalna diskusija' started by mobsterc, Jun 7, 2016.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Je li to neki typo ili ne kontam?

2. selvin

selvin Moderator

6.6. avgusta u martu kod Aldina Trece.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Koje, krajem 6. mjeseca idem na more u Supetar, na Braču, 70EUR noć.... Prijatelji imaju veliku kuću sa apartmanima, i odličan je Supetar. Plaže su fenomenalne, imaju pješčane gdje se može hodati i onaj skroz sitni pijesak, ima klasične sa šljunkom, ima stijene, imaju molovi sa kojih se skače... grad je taman veličine da ima sve, a nije gužžva. Ima lidl za nabavke, ja se baš odmorim tamo... Kad djeca završe sa školom idemo. Trebali smo u Vrsar kod prijatelja sad u augustu, ali žena ima posla ne može uzeti godišnji pa nam je to propalo sad... dogodine će biti i to :)

ibran likes this.
  4. Qler

Qler Veteran foruma

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Daj i meni :D

Idem za dan-dva a jos ne znam gdje :D

6. Qler

Qler Veteran foruma

Sad u špici sezone je dosta skuplje, mislim da je sad oko 150 eura... iskreno toliko i ne vrijedi, za te pare bi tražio bolje smještaj. Ali Supetar mi je odličan. Skoro svake godine na povratku idem magistralom, i svratimo negdje, još nigdje nisam naišao na tako lijepe plaže na obali. A obišao sam od Cavtata do Rijeke i Istru... Otoci su dobri :)

7. zoi

zoi Veteran foruma

Sad razumijem, ja sam mislio da pričaš o svom planu za ljetovanje a ne za svoje uobičajeno ljetovanje.

Qler likes this.
  8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Na Brac i ciljam zadnjih dana, mada bi odavde Krk bio dosta laganiji put bez zezanja sa trajektom.

9. Qler

Qler Veteran foruma

Ja svake godine i do Bola odem, ima Brač finih i plaža okolo, Sutivan je lijep za prošetati... Ne znam, prošao sam jadran čitav, i meni je ovdje baš lijepo. Nije pretrpano, a pazi cijene, na beach baru 1.8eur kafa, ili 1,60, na rivi 1,40 eur kafa. Parking je prošle godine bio 1eur sat ove su poskupili 2eur sat na rivi, to je najskuplja varijanta... Ono ne potrošiš nešto više nego u Sarajevu...

10. dams82

dams82 Overclocker

Meni je bilo zanimljivo kad sam bio u Zadru u junu 2023, na ulazu u stari grad ima parking pod rampom I sat je bio 0.30eura radnim danima, nevjerovatno. To je po meni neka simbolična cijena da se pokriju troškovi održavanja, a ne da parking zarađuje gradu novac što je danas primarni cilj svakog gradskog parkinga.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Qler likes this.
  11. nivla

nivla Komšija

je li ima svaki apartman kod pavlovica uobicajene aparate kao sto su masina za ves , sudje ili se mora patiti i na ruke sve prati, nekako mi to ranije osim ove za sudje nije bilo bitno ali nakon iskustva sa apartmanima koji to sve imaju odmor se pretvorio u odmor jer nema dogovaranja ko ce i sta od sudja prati

12. Qler

Qler Veteran foruma

E nema te stvari, zato kažem da mi sad ne vrijedi 150 euar... Za 70 eura je odličan ☺️

13. ibran

ibran Aktivista

Jeste da je HR skuplja za 100% od BiH što se tiće hrane po restoranima, ali čekanje na granici satra po par sati na izlazu, a tako i na ulazu, bar što se tiće USK-a.
    Provedeš dva sata čekanja na ulazu i do destinacije vožnja dva tri sata, haman možeš stići do Neume.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja se umorim i kad ima to sve, ti odlasci u supermarket, pripremanje hrane, pospremanje i ciscenje, seoba do plaze i nazad, vratim se kuci da odmorim :D

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Putuj radnim danima ibrane.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Nema tu radnog dana. Zavisi od lolacije gdje zivis,.ja sam ovdje zarobljen, auto palim samo u nuzdi,.otici do ssrajeva i nazad je planiranje. Za desetak dana moram do Capljine kontam bolje vozom ili u neko gluho doba kad nema nikog.

Nikako mi nije jasno i prije par godina su ljudi isto isli na more sve ok bilo, sad samo kolone. Most u ribicima "prave" od petog mjeseca, dva pisljiva prelaza i to u sred sezone.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

selvin likes this.
  17. selvin

selvin Moderator

Zar je moguce da dijaspora ne moze hotel priustit? :D

18. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma dobro to je nesto drugo kad ides u grad poslom nekim, za preci granicu se moze naci neko lijevo vrijeme.

Maljevac je vjerovatno najgora granica u drzavi, zaglavis 5 sati nekim lijevim vikendom u nekom lijevom mjesecu, pa se opet moze naci prikladno vrijeme za prelazak ljeti na more.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sirotinja, vidis da vi vozite skuplja auta.

HR bi trebala imati vise all inclusive ponuda, ali to im je kao neko ponizenje i „nismo turska“.

20. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Mi vec 4 godine idemo u Valamar Sunny hotele u HR, samo na drugu lokaciju svaki put. Ja sam rezervisao u Januaru, 1050e pet noci za nas troje. U maju je ista ponuda bila 2500e. Family hoteli sa super programom za djecu. All inclusive, ukljucujuci pica na plazi. Restoran uvijek radi, mozes otici od 8 do 8 kad god hoces i jesti koliko hoces. Potrosili smo ukupno mozda 20e na sladolede u gradu. Cisti odmor, ne moras nista raditi. Apartmani bili 600-700 kad sam gledao i jos moram skrsiti pare za hranu, plazu, parking i slicno.

selvin and ibran like this.