meni se igra dopala pravo, nisam primjetio nikakve bugove. Kontrole su mi skroz OK, WASD + mis.A sta je vama problem?
...trzanje i "grebanje" diska na najrazlicitijim grafickim postavkama unatoc patchiranju. generalno boljka UE3 enginea, ali GoW je vrh po tom pitanju. dopala bi se i meni da nije ovoga svega.
To je zato što je to sranje od enginea prilagođeno konzolama, kojima streaming tekstura odgovara. A nas PC-aše ko šiša
Iznenadilo me je zato što je Illusion Softworks (sada 2K Czech) pravio samo PC igre. Mafiu su izdali godinu poslije na konzole ali je igra generalno zakazala. Na PC-u je prodata preko 2 mil. komada i najprodavaniji je TPS ikada na PC-u. (wikipedia). Što se tiče portova, meni samo Riddick i GTA padaju na pamet :roll: 2K Games administrator, 2K Elizabeth
razvijanje igara primarno za PC nije isplativo kao na konzolama, tako da ce u buducnosti portovi postati svakodnevnica. ako ce za PC izaci "simultano" sa konzolama kao sto je to najavljivano za DMC4, onda uff ima tu cekanja.
u ostalo s nisi me skontao,govorio sam kako su kontrole na GoW dobro odradjene,a ne kao kod nekih portova(RE4).u ostalo sto si rekao ne bih da se mijesa,jer nisam bas upoznat samo da nebude velikih odlaganja sa mafiom,i sve bi trebalo biti uredu
nevjerovatno koliko bulšita ima u ovoj "fakt-listi" - revolucioniziranje žanra, ozbiljnost, interaktivni film, nivo detalja, nevjerovatni sistem animacije. koliko puta sam sve ovo čuo.
Pa neće reći da je igra loša, da je ne trebamo igrati, da je glupa, da je slabija od prve Mafije ... Ali stvarno, prema screenshotovima izgleda odlično.
Prema screenshotovima i Crysis izgleda odlicno, a ono nista novo. Ista stvar ce i sa ovim biti. Naravno da nece reci da im je proizvod los, ali ovo je totalno preseravanje. Ovo shitty pretjerivanje sa bloom efektima necu ni komentarisati. S druge strane, za cijenu praznog medija ce se isplatiti igrati.
Baha, diskutujes sa likom koji tvrdi da je GTA prva uvela sandbox igranje (da mozes igrati poslije prekucavanja) :lol: Mafia, kao i komplet ''ukradi auto i vozaj se po gradu'' sistem igara je za mladu raju koji misle ako imas 3d retrovizor na vozilu da je to revolucionaran dodatak za gameplay.
Pa bloom lijepo izgleda na TV-u, hhhhh :lol: Ovaj, i meni se cini da ce ovaj novi dio bit sranje. Plus, autori su rekli da ce Mafiu ucinit otvorenijom (u prevodu: hocemo malo da zaradimo na popularnosti GTA) EDIT: sad sam procito gore da kazu da ce svijet Mafie 2 bit 70% manji od onog u prvom dijelu. Ili seru, jer su u najavama prije rekli da ce igra bit otvorenija i vise free roam, ili konzolaski hardver ne moze izgurat sta su sve zamislili sa tim grafickim kvalitetom. U oba slučaja - govno. Jedini ispravan put je bio da su napravili igru za PC, prosto, ko prvi dio, a na konzole neka ide ako moze. Ne znam sta seru, prvi dio im je ionako bio dobro prodavan, nemaju se na sta zalit kad je potencijalni tiraz u pitanju.
Sam si rekao na forumu da nisi ni igrao Mafiu, tako da ne znam što ikako na ovom threadu diskutuješ. Očigledno ne vrijedi ni diskutovati sa ovakvim tipovima na forumu, jer se ne možeš oko bilo čega složiti. Eto, grafika loše izgleda. Grafika je sranje. Previše blooma. GTA igraju maloumni klinci, a vi ste face koje znaju šta je kvalitetna igra.
Ne znam ni ja sto ovoliko pljujete po igri i covjeku (mobster). Prva igra je bila "iskustvo" - iskoristila je ideju GTA, dodala pricu i "prodala se". U cemu je problem? Nastavak ide u istom smislu, bolja grafika, vjerovatno vise slobode kretanja, pretpostavljam i kraca igra (novi trendovi) te naglasak na ono sto sad zovu "Hollywood produkcija" i za igre. GTA IV dodaje storyline (vrlo slican ovome), no prvi dio je imao dosta fanova koji jedva cekaju nastavak pa mi nije jasno sto se pljuje po necemu sto nije izaslo, a od "pljuvaca" sigurno je da igru jos niko nije ni vidio, ni probao (igrao). Pustite ljude nek igraju sta hoce, kome se ne igra Mafia ili GTA, nek igra Sudoku ili nesto drugo. Predlazem da sacekamo da igra izadje, odigramo (koga zanima) pa da onda iznesemo misljenja i kazemo ljudima koji razmatraju kupovinu/igranje da li se isplati ili ne. Komentari da nece valjat u ovom stadiju su suplja prica.