znali neko sta se dešava ovo sa ddr memorijom??prije 2 sedmice gledao sam kako je svugdje ddr i ddr2 memorija malo poskuplila no sad gledam cjenovnike nekoliko firmi??da su sve ddr memorije i bilo koje marke posupile oko 10% do 15%???znali neko sta se dešava?to možda pred windows vistu jer znaju da će raja sad nadograđivati pc i to kad microsoft preporucuje 1bg rama za vistu(u prevodu to znaći 2gb rama ).
Raspitaj se malo i vidjeces da je DDR2 memorija na 32 bitnom OS-u gdje se izvode 32 bitne aplikacije radi sporije od DDR(1)
vjerujem da ce cijene rama ostati iste ili cak josh vece poslije nove godine, juce sam raz. s vlasnikom pc shopa i tak mu kazu dileri.. sad, kakvo je stanje kod vas u Sa ne znam vjerujem nista drukcije
Jel to Imširević? Elektrotehnička Sarajevo? Ne uzimajte vi njega za ozbiljno, u njegovoj knjizi isto piše da je P3 na 1 GHz brži od P4 na 1.5, na sta se Novica Nosović, Doktor Elektrotehnike i tata-mata za digitalne računare, samo nasmijao. Nevjerovatno što se ovi inžinjeri lože da znaju. Pa kad toliko znaju zašto ne magistriraju? Ccc.
ado ako se malo bolje raspitas imsir i nije pogrijesio ja se sjecam kad su mu se smijali kad je govorio da je AMD bolji od intela
Razilka između DDR2 i DDR memorije je što DDR2 u jednom taktu prenese dvostruko više podataka od DDR-a (slično kao i DDR od SDR-a) i DDR2 ima manji radni napon (1,8 V; DDR 2,5 V). Kakve ovo sve ima veze sa 64-bitnim instrukcijama (ili 32-bitnim, nije bitno) nemam pojma. Zapravo kakve veze uopšte memorija ima sa instukcijama? Procesori su ti koji izvršavaju instrukcije i tu postoje razlike, jer su 64-bitni Pentium procesori gotovo skroz okrenuti 64-bitnim instrukcijama i sa 32-bitnim softverom rade duplo sporije, dok je Athlon 64 podjednako dobar sa oba tipa instukcija (Iz više izvora, Imsirević takođe).