Memorija?

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by aldenh, Sep 12, 2006.

1. aldenh

aldenh Novi član

znali neko sta se dešava ovo sa ddr memorijom??prije 2 sedmice gledao sam kako je svugdje ddr i ddr2 memorija malo poskuplila no sad gledam cjenovnike nekoliko firmi??da su sve ddr memorije i bilo koje marke posupile oko 10% do 15%???znali neko sta se dešava?to možda pred windows vistu jer znaju da će raja sad nadograđivati pc i to kad microsoft preporucuje 1bg rama za vistu(u prevodu to znaći 2gb rama :D ).

2. ming

ming Veteran foruma

Sacekaj past ce cijene.

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

mozda trenutno ali do nove godine cijene obicno rastu

4. Qler

Qler Veteran foruma

ma ja planirao da uzmem jedan modul od 1GB al jaraaaaneee... pa cu da cekam :D da padnu cijene :D

5. Guest

Guest Guest

Raspitaj se malo i vidjeces da je DDR2 memorija na 32 bitnom OS-u gdje se izvode 32 bitne aplikacije radi sporije od DDR(1)

6. syss

syss Veteran foruma

di si tu fantaziju pročitao? :D

7. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ma ne sekirajte se za cijene. Ovako bude svake godine.

8. ming

ming Veteran foruma

9. Qler

Qler Veteran foruma

ne mogu da vjerujem...... :shock: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ovaj frajer (haf) je dobro kreno :D Em pise "coolder" em ima ovako "genijalne" provale :mrgreen:

11. Guest

Guest Guest

sto se tice coldera nesto bih ti odgovorio

a ovo za ddr ucim iz drm-a

12. donjapa

donjapa Overclocker

vjerujem da ce cijene rama ostati iste ili cak josh vece poslije nove godine, juce sam raz. s vlasnikom pc shopa i tak mu kazu dileri..

sad, kakvo je stanje kod vas u Sa ne znam :)

vjerujem nista drukcije

13. -ado-

-ado- Novi član

Jel to Imširević? Elektrotehnička Sarajevo? Ne uzimajte vi njega za ozbiljno, u njegovoj knjizi isto piše da je P3 na 1 GHz brži od P4 na 1.5, na sta se Novica Nosović, Doktor Elektrotehnike i tata-mata za digitalne računare, samo nasmijao. Nevjerovatno što se ovi inžinjeri lože da znaju. Pa kad toliko znaju zašto ne magistriraju? Ccc.

14. Qler

Qler Veteran foruma

ado ako se malo bolje raspitas imsir i nije pogrijesio ;)

ja se sjecam kad su mu se smijali kad je govorio da je AMD bolji od intela :D

15. ming

ming Veteran foruma

Ako nije brzi, jesu bare bare. Naravno ako izuzmemo SSE2 instrukcije.

16. -ado-

-ado- Novi član

Razilka između DDR2 i DDR memorije je što DDR2 u jednom taktu prenese dvostruko više podataka od DDR-a (slično kao i DDR od SDR-a) i DDR2 ima manji radni napon (1,8 V; DDR 2,5 V). Kakve ovo sve ima veze sa 64-bitnim instrukcijama (ili 32-bitnim, nije bitno) nemam pojma. Zapravo kakve veze uopšte memorija ima sa instukcijama?
    Procesori su ti koji izvršavaju instrukcije i tu postoje razlike, jer su 64-bitni Pentium procesori gotovo skroz okrenuti 64-bitnim instrukcijama i sa 32-bitnim softverom rade duplo sporije, dok je Athlon 64 podjednako dobar sa oba tipa instukcija (Iz više izvora, Imsirević takođe).

17. syss

syss Veteran foruma

wtf? di ovu fantaziju tek pročita? :D

zato je valjda konro tako spor...

18. ming

ming Veteran foruma

i opet [​IMG]

19. FearLess

FearLess Aktivista

Izgleda da se ovo pretvara samo od sebe u roflamo temu :lol:

20. iskusni

iskusni Komšija