Je li ovo normalno, da ovako sporo ide: Sa ovakvim zauzecem particije/ovolikim brojem fajlova: Bio sma ga izbrisao pa ponovo instalirao, na quick predje c: za nekih 20min. Na full nisam odradio kompletno ali prvih 5-10 min probao i cini m ise da isto ovoliko dugo pegla.
Ako si ga instalirao odmah nakon instalacije windowsa i ako je radio real time protection, nema potrebe da ikad radiš full scan. Inače, full scan je jako spor, naročit ako imaš preko 200.000 fajlova na particiji.
Nisam ja ni pokrenuo vec je on to startovao a ja zatekao da skenira. Inace da, stalno je aktivan i radi 24/7 zastitu ali kao sto rekoh, sam je poceo skenirati a instaliran je odmah nakon isnstalacije sistema.. prije nekoliko mjeseci. Znaci da je on po defaultu takav a da se nije ubagovao na neki nacin.
Nije mi problem sto sam skenira vec sto dugo traje. Ako ne treba kada je ovako stalno aktivan, onda cu ostaviti iskljuceno i ako vidim da je koristio 50% cpu tako da je i to jedna od razloga sto je dugo trajalo.
Samo isključiš skeniranje arhiva i ići će puno brže. Inače je on vrlo spor i kad otvaraš folder pun izvršnih fajlova.
Iskljucio sam auto skeniranje, skeniranje arhiva pa neka stoji ovako. Nekad' na "brzo" prelistati i to je to.