Nadogradnja gaming pc-a

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Zlatan, Sep 30, 2009.

1. Zlatan

Zlatan Komšija

heh mislio sam maticna a umjesto konektor- port ili kako se vec kaze :)
    EDIT: rofl e u pravu si ja ko da sam se napusio ne znam sta mi je , da mi nije zena sta u kafu poturila :) btw pa sta im onda znaci ono vga u opisu maticne(integrisana ili sta?)

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Intel E7xxx serija + P43 ili P45 matična će biti dovoljno za tebe. Tu ti važi pravilo koliko para toliko muzike.
    Integrisane grafičke su ti low end i nemoraš je koristiti ako nećeš, koristiš onu u PCIex slotu i sretno.

Imaš i na marketu dobrih matičnih ako si zainteresovan za tu vrstu kupovine.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Dobar combo, ali moze komotno uzeti i AM2+ plocu i zadrzati DDR2 memoriju.

5. Zlatan

Zlatan Komšija

hvala druze nazalost tesko cu ja do te ploce uzecu nesto sto bude u radnji na stanju
    znaci ima smisla ici na taj athlon...
    gotov sam prelomio da uzmem sve sutra
    jos samo malo dvojim oko nekih stvari ako moze neko iz geneleca ako ko cita da uleti sa savjetom jako bih to cijenio i pocastio :) i ne samo one iz geneleca
    1 uglavnom uzecu onu napojnu silverstone 400(il mozda onu 500w modularnu sad ne znam sta je to al cuo sam da je to bolje a razlika je 30Km dakle vjerovatno ta od 500)
    2. ovaj amd quad jedino ne znam sto nema taj L3 keš a gw nece da kaze imal to veze :) ako moze neko da prokomentarise
    3. hdd od 500 giga 7200
    4. ram 2 il 4 Gb ako ima neke razlike vece??
    5.grafa 4770 ako je ko ne kupi prije mene il me neko nagovori na 4850
    6.jos ne znam koju plocu sve nesto integrisano pa se bojim a mozda nema veze
    7. prza koja bude
    8. sta ono jos treba?

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Recenziju procesora imas na HWB-u, a rama nikad dosta. Matična nema veze ako ima integrisanu grafičku, gledaj da je za DDR2. Grafička NVIDIA! :smt003

7. Zlatan

Zlatan Komšija

e hvala za ovo druze, takodjer hvala hwb-u na ovim insightful recenzijama...

8. Zlatan

Zlatan Komšija

odlazim na spavanje sa odlukom za ovu maticnu

BIOSTAR TA790GXBE A2+ AMD790GX 4xDDR2-1066 PCIeX VGA DVI

133KM+pdv

dakle ona bi isla sa ovim novim athlon quadom

ako imate kakvu losu stranu te kombinacije da na nju ukazete molim vas javite mi , jer ja ujutro nakon kafe idem put radnje....
    Srdacan pozdrav!
    Zlatan

9. Stevie_Ray

Slobodno uzimaj, dobra ploca, pogotovo za te pare.

10. Zlatan

Zlatan Komšija

stivi druze thnx, ne mogodoh zaspat, bez tebe se izgleda nijedna moja konfa ne sastavi, hvala legendo, dakle ta maticna ide, reci mi jos samo samo 2 stavke:
    1 za napajanje , jel pretjerivanje da uzmem 500w modularni silverstone iz geneleca i nema li ono kojim slucajem neki glupi nedostatak u odnosu na nemodularni 400w silverstone iz cjenika?
    2 takodjer imal potrebe za 4gb naspram 2gb

11. selvin

selvin Moderator

Jedini "nedostatak" je sto je modularno :D Kako neko vec rece RAM-a nikad dosta.

12. Vedo

Vedo Moderator

4 GB zaganjaj obavezno & 64bitni OS. Znas koja divota kad prodisu Windowsi pa nema swappa :)

13. apdejt

apdejt Overclocker

Jesi li razmisljao o Biostar TA790GXBE

14. Zlatan

Zlatan Komšija

pa tu sam plocu odabrao :smt006

15. apdejt

apdejt Overclocker

Jbg ja nisam gledao, ali odlicna ploca za AM i nemoras puno dalje traziti, jer ti je odnos cijena/k-ke ispostovan.

16. Zlatan

Zlatan Komšija

1,2, 1,2,3, 1,2,1,2 testiram
    Evo me kafenisem i onda krecem u grad(i nadam se da me neko ne pretekne do graficke jer je samo jedna na stanju): i ovo sam izabrao, ako imate sta sad recite da ne bude poslije sto nisi vako sto nisi nako :D

1 ploca -BIOSTAR TA790GXBE A2+ AMD790GX 4xDDR2-1066 PCIeX VGA DVI 133,31 KM > 4

2 procesor- CPU AMD Athlon X4 620+ 2.6GHz L2=2MB AM2/3+ BOX 199,21 KM > 4

3 hard disk- HDD 500 GB,WD5000AAKS,SATA-2, 16 MB/7200rpm 95,75 KM > 19

4 ram G.SKILL 4GB DDR2-1066 Dual channel kit 8500CL5D-4GBPK 134,70 KM > 4 (il je bolje mozda PATRIOT?? 4x1gb na 800??)

5. optika -DVD RW LG SATA Double Layer +/- 18X, BLACK, H20NS/30NS 36,83 KM > 19

6. grafika -Sapphire ATI HD4770 512MB DDR5 2xDVI LITE 21149-00-20R 197,40 KM = 1

7. napojna - Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST50F-230V 500W modular 111,17 KM > 19

8. kuciste- na licu mjesta posto se ne vidi iz daljine a ako koje ima da vam se svidja preporucite

hvala drugari

17. Stevie_Ray

Nema fule, sve je dobro.

18. apdejt

apdejt Overclocker

Sorry ali ja ti posao rezervisati grafiku a ono nema ..... ali ima jedna u Mostaru mogla bi se povuci da pocetkom iduce sedmice bude kod nas. Javi ak hoces da ti je povucem...
    RAM stize danas ili sutra.
    Kusiste preporuka Silverstone PS02

19. Zlatan

Zlatan Komšija

thnx Stevie ti si zlato od covjeka!!

@all

imal kakav strucan kandidat da je besposlen jutros, nadjemo se poslije kupovine i idemo taxijem do mene da mi sklopi sve ovo, honorar 20KM i kafica, plus taxi do kuce nazad, moj mob je 061-552-668

najbolje bi bilo da se to moze u genelecu al eto nesto predosjecam da nece moci ,ako se varam neka me ispravi neko, da mi samo hoce stavit procu u maticnu a maticnu u kuciste ja bi znao nastaviti odatle :)

@ hvala druze apdejt, ali ne bi ja ceko nego

1 koju drugu grafu preporucujes ati i nevidija
    2 i koji ram

20. Zlatan

Zlatan Komšija

imali slucajno kakva 250-ka ili makar 9800 na stanju, ja kolko vidim nema?