Ne rade mem slot 1 i 2 !Nova MB

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by joyjoy, Mar 20, 2012.

1. joyjoy

joyjoy Aktivista

Matična je Asus M5A88 V EVO am3+ , i danas ugradio nov cpu Phenom II 960T i otkrio da slot 1. i 2. nerade. Da bi bio dual chanel 1. i 3. (plavi slotovi) ili 2. i 4.(crni) moraju biti uštekani. Znači kada je mem u slot1 ,vrte se vent i led svijetle ali neće boot niti BIOS isto je i kada je mem u slot2.
    Trenutno mi je 2x 4GB u 3. i 4. slotu i tada je single channel. Sve isprobao i utvrđeno 1. 2. slot krepucnuli!

Da li da reklamiram MB ?

MB je kupljena u novembru prošle godine a u posljednja 2 mjeseca je bila u kutiji jer nisam imao cpu!!!

2. GV

GV Komšija

Imaš li izbora?

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da mi je docekat dan da se ti namiriš na maticnu. :roll:

4. joyjoy

joyjoy Aktivista

Haha , smiješno ali je i za plakat!!! Svima(ovdje lokalno) napravim kompove ali sebi nikako ,LoL
    U posljednje 4 god , 6 matičnih jedino Asrock i Gigabyte čitave koje sam prodao jer su AM2+ , AM3 me neće a evo ni AM3+ , soc478 me ferceraju.

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Od sada idi u servis pa neka oni ugrade sve u kuciste kad si baksuz. :)

6. joyjoy

joyjoy Aktivista

Da mi je docekat dan da se ti namiriš na maticnu. :roll:[/quote]

Evo najnovije ! Nisam uopšte imao problema sa MB , 100 sam ih mogao promjeniti ali one se ..ebu zahvaljujući cpu PII 965BE kojeg mi prošle godine uvali lik na pik u. Dao mi je garanciju mjesec dana i nemoguće je bilo odrediti da je neispravan , sad ću ga lagano poslat' u kontejner.

Dobio sam zamjensku novu ploču, kupio sam Phenom II 960T i valjda ću biti miran ( nov HDD,nova memorija,moćna PSU) ... jedino grafa možda upgrade, ciljam na HD7850 ali još ih ovdje nema a nije loša ni HD6850 u UE 339KM , za moje potrebe (19" i povremeno igrice).

:D

7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

kako mislis druze zbog procesora ti crkle maticne :?

8. joyjoy

joyjoy Aktivista

To stvarno ne bi znao objasniti ali sam se uvjerio , prvi simptomi su LAN prekida( tu mi je internet) , i prestanu raditi 2 slota memorije ...a da ne govorim o 100 bsod, freez u bios , pri botanju javlja se poruka OC failed ( a upšte ništa nije klokano) , Memtest javlja greške ispravnoj memoriji itd itd nije u pitanju jedna matična nego 2 x MSI 870A G54 i 2 x Asus M5A88V EVO .

Jest misteriozno !

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nema to veze sa procesorom, on ili radi ili ne. Pogotovo nemogu da shvatim da moze pokvariti LAN port ili slot za memoriju. Nisam citao ostale postove, jesil ga probao u drugoj maticnoj?

10. joyjoy

joyjoy Aktivista

Tako sam i ja mislio cpu ili radi ili ne radi , on je proban u 4 (jedna AM2+ , dvije AM3 i jedna AM3+ ) , radi 4-5 dana sasvim normalno i onda krenu bsod ,freez, freez u bios (znači nema veze sa windowsima) , npr Prime,OCCT 5-6 sati bez greške a onda krenu problemi , 6 mjeseci sam se patio ( mjenjao RAM,HDD,sata kabliće sve što mi je palo na pamet) , kakve veze sa LAN om ima ,vjerovatno nikakve ali cijeli sistem nestabilan !