Matična je Asus M5A88 V EVO am3+ , i danas ugradio nov cpu Phenom II 960T i otkrio da slot 1. i 2. nerade. Da bi bio dual chanel 1. i 3. (plavi slotovi) ili 2. i 4.(crni) moraju biti uštekani. Znači kada je mem u slot1 ,vrte se vent i led svijetle ali neće boot niti BIOS isto je i kada je mem u slot2. Trenutno mi je 2x 4GB u 3. i 4. slotu i tada je single channel. Sve isprobao i utvrđeno 1. 2. slot krepucnuli! Da li da reklamiram MB ? MB je kupljena u novembru prošle godine a u posljednja 2 mjeseca je bila u kutiji jer nisam imao cpu!!!
Haha , smiješno ali je i za plakat!!! Svima(ovdje lokalno) napravim kompove ali sebi nikako ,LoL U posljednje 4 god , 6 matičnih jedino Asrock i Gigabyte čitave koje sam prodao jer su AM2+ , AM3 me neće a evo ni AM3+ , soc478 me ferceraju.
Da mi je docekat dan da se ti namiriš na maticnu. :roll:[/quote] Evo najnovije ! Nisam uopšte imao problema sa MB , 100 sam ih mogao promjeniti ali one se ..ebu zahvaljujući cpu PII 965BE kojeg mi prošle godine uvali lik na pik u. Dao mi je garanciju mjesec dana i nemoguće je bilo odrediti da je neispravan , sad ću ga lagano poslat' u kontejner. Dobio sam zamjensku novu ploču, kupio sam Phenom II 960T i valjda ću biti miran ( nov HDD,nova memorija,moćna PSU) ... jedino grafa možda upgrade, ciljam na HD7850 ali još ih ovdje nema a nije loša ni HD6850 u UE 339KM , za moje potrebe (19" i povremeno igrice).
To stvarno ne bi znao objasniti ali sam se uvjerio , prvi simptomi su LAN prekida( tu mi je internet) , i prestanu raditi 2 slota memorije ...a da ne govorim o 100 bsod, freez u bios , pri botanju javlja se poruka OC failed ( a upšte ništa nije klokano) , Memtest javlja greške ispravnoj memoriji itd itd nije u pitanju jedna matična nego 2 x MSI 870A G54 i 2 x Asus M5A88V EVO . Jest misteriozno !
Nema to veze sa procesorom, on ili radi ili ne. Pogotovo nemogu da shvatim da moze pokvariti LAN port ili slot za memoriju. Nisam citao ostale postove, jesil ga probao u drugoj maticnoj?
Tako sam i ja mislio cpu ili radi ili ne radi , on je proban u 4 (jedna AM2+ , dvije AM3 i jedna AM3+ ) , radi 4-5 dana sasvim normalno i onda krenu bsod ,freez, freez u bios (znači nema veze sa windowsima) , npr Prime,OCCT 5-6 sati bez greške a onda krenu problemi , 6 mjeseci sam se patio ( mjenjao RAM,HDD,sata kabliće sve što mi je palo na pamet) , kakve veze sa LAN om ima ,vjerovatno nikakve ali cijeli sistem nestabilan !