Nvidia Ada Lovelace - GeForce RTX 40x0

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by EL NINO CFC, Sep 23, 2022.

1. dmr

dmr Veteran foruma

Mogu se logovat al ne znam kako preuzeti. Sacekat cemo ako ikad bude ova opcija u standardnim driverima

Zer0 likes this.
  2. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa i ja cu sacekati jer necu da se zezam i da budem alpha i beta tester.

Zer0 likes this.
  3. Zer0

Zer0 Aktivista

A ja cekam jos na 4090.
    Trenutno su polovne 3K vani, kad spadne na 2.5 to mogu nekako sebi opravdati da platim i onda cu je "potkaciti"...ako nekim cudnim slucajem refresh kartica ne bude bolji za tu cijenu, ali ne vjerujem...

Picoooka likes this.
  4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Bude mozda bolja 5080 Super.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zer0 likes this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sto ce ti problemi u zivotu :)

Zer0 likes this.
  6. Zer0

Zer0 Aktivista

Zar nije poprilicno rijeseno sa onom nekom revizijom konektora na 4090?

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nikada nisu skontali do cega je. 5080 i 5090 imaju iste probleme. Nema sanse da bih pljunuo 3k i da razmisljam hoce li biti rostilja u kucistu.

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Zna se do cega je. Konektor nema load balancing jer su svi vodovi spojeni. I plus na sve to, nema zastite (OCP).

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. Zer0

Zer0 Aktivista

Znaci slicna je situacija i sa 5000 serijom, iako citam da je kao malo bolja situacija nego sa 4000.
    Ma ne znam, nema covjek nekog boljeg izbora ako voli te stvari. A ako cemo tako da gledamo realno koliko nas ima protupozarni ili dimni alaram u kuci ili stanu, a trebao bi biti stvarno obavezan...onda stare instalacije, onda bilo koji uredjaji moze u kuci da izazove pozar kad se pokvari, zagrije ili ako je star...ali eto defnitivno je to off topic...

Interesantno ce biti vidjeti novi update i refresh za seriju 5000, po internetu ljudi pisu da bi te nove karte mogle imati 24GB memorije.

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Zato Nvidia vrijedi 4 triliona dolara. Bitno je da imaju bilo kakav proizvod, zalijepi mu masnu cijenu i ide ko halva. Sto je potencijalni hazard, who cares :)

11. Zer0

Zer0 Aktivista

Ma u svemu je to tako globalno, kvalitet je postao katastrofa, svako samo gleda kako da zezne nekoga, to je kapitalizam u sustini i to mu je definicija.
    Bas se primjeti na svakom uredjaju da vise kvaliteta nema nigdje...

Ne znam, istestirati kartu mjesec dana, na takve probleme i to je ono sto se moze uciniti...

12. zoi

zoi Veteran foruma

Trillion kod njih i kod nas nije ista cifra, nije da nam nešto znači, konektori se i dalje tope :D

Zer0 likes this.
  13. Zer0

Zer0 Aktivista

Ma cim se pogleda taj konektor vizuelno, vidi se da nema sanse da toliki napon podnese onako tanak i skroz mali. Evo to mogu ja reci, a nisam strucnjak za to, ali eto sigurno su na tome uzeli dosta tih triliona, ono stedi se na osnovnom, na materijalima zbog tih triliona.