Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

U Njemackoj su 5070Ti pale na oko 1050 EUR, 5080 na oko 1400.

2. Picoooka

Picoooka Komšija

Bile su jucer prednarudzbe za 12 maj po 800€

bojler likes this.
  3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Yebo to. Zasto i gledat ako nije sad dostupno, osim toga te kartice uopce ne vrijede 800€.

Sent from my iPad using Tapatalk

4. dmr

dmr Veteran foruma

kako ne vrijede, pa jace su od 4090 :D

5. bojler

bojler Aktivista

Jao dobre cijene. Pošto ste vi ovdje stručni za hardware molim vas recite mi kakva je ova inno, tj. ove dvije grafičke navedene?

6. Picoooka

Picoooka Komšija

bojler likes this.
  7. bojler

bojler Aktivista

Koja je ovo stanica ako može link?

8. Picoooka

Picoooka Komšija

bojler likes this.
  9. bojler

bojler Aktivista

Znači li to da je taj asbis razlog zašto su ove generacije grafičkih "jeftinije" u Bosni i Hercegovini kod ovlaštenih prodavača? Nisam prije za njih čuo.

Edit: evo gledam na olx kod PSbest se pojavila ova prva inno što ste postavili link za 1899km. Mislim da je najpametnije pratiti još 3-4 dana dal će se i ostali proizvođači približiti ovoj cijeni jer ovo je baš ogroman pad cijene. Iako mi se ova inno baš sviđa.

Picoooka likes this.
  10. Picoooka

Picoooka Komšija

Asbis je stara veleprodaja i inace su generalni zastupnik za MSI,ali eto uvukli su i te Inno3D po finim cijenama cak malo nizim nego sto su u Njemackoj trenutno.

U plusu ce za Bajram biti 1870km,ako se ne rasprodaju do tada,a mozes ih pitati i sada moze li po Bajramskoj cijeni samo kazes za bajram neces biti 10-ak dana u BiH :D

bojler likes this.
  11. bojler

bojler Aktivista

Biti će Bajramsko sniženje u plus.ba, odgovorili su mi. Starta u ponedjeljak ili utorak, 31. 3 ili 1.4. Postoji mogućnost da netko od njih prati ovaj forum, jer evo prije 15 minuta je sklonjena inno3d grafička sa stranice jer bi bila 1730km sa popustom.

Picoooka likes this.
  12. Picoooka

Picoooka Komšija

Nije samo plus uklonio sa webshopa nego i didakta i startshop sto znaci da su se vjerovatno brzo rasprodale ili je neko povukao sve sto je bilo na stanju.

Izgleda didakta ih je pokupila i upravo su na piku objavili oglas po malo vecoj cijeni.

https://olx.ba/artikal/67201330

Imas u tehnolix gaming oc na snizenju.

https://olx.ba/artikal/67012158

Last edited: Mar 23, 2025
  13. bojler

bojler Aktivista

Pričekat ću još bajramski popust u plus . ba, ako ne bude dobrih cijena uzet cu inno3d za 1895km sa olx

14. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne vjerujem da ce biti u plusu povoljnih cijena kako su uklonili one inno3d jer npr. za ovu ce biti kada se oduzme cijena bez popusta -15% 2264 km.

15. Peacemaker

Peacemaker Aktivista

Ne moze se zapaliti ako je ja smrznem :D :

Last edited: Mar 25, 2025
    bojler likes this.
  16. mickey84

mickey84 Novi član

Pa, u sustini, ako konektor ne stoji dobro i nije dobro utaknut vise od 2.5mm, istopice se ta zica i ako je ambijentalna temperaturu u minusu.
    Radili smo mi testiranje temperature kablova na Astral, TUF, Ventus, Gaming Trio modelima, i poslije visecasovnog testiranja temperature kablova ne prelaze 40 stepeni, a opterecenje po zici se krece izmedju 9-10A, tako da tu ne moze biti nikakvih problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Sebirad

Sebirad Aktivista

Pa vidi u jednu stranu si upravu, ja uzimam iz Njemacke 4090 vecinom i prodao sam ih preko 60 komada ... Znao sam kupiti i cijeli racunar. Znaci svaki racunar je sa 3.0 ili 3.1 napojnom. Problem su napojne i fabricki losi Nvidia konekotri koji dolaze sa grafikama a evo i zasto.
    Negativan pritisak kabla vremenom izlazi iz 12whpr onog konektora znaci kroz mjesece. Ovo mi se desilo sa par racunara sa Gigabyte 3.0 napojnim. Isto tako takozvana hobotnica kad spojis 4x 8pinca to povlaci konektor lagano napolje jer zna nekad doci jako los i onaj klik koji je potreban ne cuje se. Ne kazem da je potreban klik al toliko labav bude onaj prekidac plasticni da ga povlaci hobotnica iz grafike..

S druge strane ne opavdavam nvidiu ni sekunde i svi pametni trenutno je trebavaju izbjegavati maksimalno jer garanciju niko nece izganjati za istopljen konektor jer istopljen konektor je greska korisnika jel tako Miki... medutim posto sam licno primjetio da se ti konektori lose prave i cak neke napojne lose kablove serviraju, onda se to i ne moze nazvati korisnickom greskom jel tako Miki..
    Od black screna instaliranjem novog drivera, do odjednom se zale ljudi da rtx 5080 nakon odredenog vrremena Boost clock spadne na minimum.
    Ko mi god ne vjeruje za ove hobotnice konektore sacuvao sam 2 primjerka od 4080 super i 4090 gdje nema klika uopste i ne zalim poslati bilo kome da se uvjeri da u sustini nije kriv kupac nego firma Nvidia koja pravi takve konektore i servira te odredene napojne .. A napojne samo pletene kablove jer imaju manji pritisak dosta.

Picoooka, p4ja and zoi like this.
  18. bojler

bojler Aktivista

Pozdrav svima,

Kupio sam Inno3D RTX 5070 Ti X3 od člana foruma @mickey84 preko OLX-a i moram reći da sam prezadovoljan. Kartica je stigla brzo u roku 24h jer je imao odmah na stanju, s računom i garancijom. Performanse su iznad očekivanja – tiha, hladna i moćna. Uz to, grafička je lijepog dizajna!

Sve pohvale prodavaču i preporuka za one koji traže dobru karticu.

bhd, iPlay, forzamilan and 2 others like this.
  19. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ima li mickey kakvu 3090 polovnu da je rudarila, pitajte ga, treba mi za druga. :D

20. ECeh

ECeh Aktivista

Necu ja tu, skupa.