Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Picoooka

Picoooka Komšija

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Mozda sam se zajebo, ako ce i cijene grafickih ic gore, bolje bi bilo da nisam jos prodo staru karticu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Auu, zivotna greska :D
    Nista, skupicemo mi ovdje na forumu i nadomjestiti razliku, ne brigaj

selvin likes this.
  4. Picoooka

Picoooka Komšija

Bez brige nisi se nista zeznuo ako 5090 dostigne $5000 za par mjeseci.Te starije tesko da ce imati skok cijena kao novi modeli.

Last edited: Jan 3, 2026
  5. Stevie_Ray

Kakva odvratna reklama za RTX5070. Fuj. Imali smo reviews, cemu sad ovo?

6. Reznor

Reznor Overclocker

Nije se puno promijenilo od ovog videa

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Do prije par mjeseci bila prica kako je 12GB malo, 8GB kartice trebaju nestati. 16GB preporuka, Frame Gen bio fake frames.

Sada skroz druga prica :D

8. Stevie_Ray

Zato i kazem, fuj. Prodali se. Stoji [Sponsored] ali svejedno.

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Ne mogu da vjerujem da ce se ovo desiti pored i ovako suludih cijena :D

10. KingT

KingT Veteran foruma

Suddenly my laptop purchase looks even better rn :D

11. selvin

selvin Moderator

Stevie:

12. Stevie_Ray

Stevie se namirio

13. selvin

selvin Moderator

De malo zezam za onu kuknjavu kako si prerano prodao staru grafu jer skacu cijene

14. Stevie_Ray

Dobro je ona opet otisla.

15. Picoooka

Picoooka Komšija

Steta sto si prodao 4070 Ti Super jer mogao si da je ponovo koristis kada prodas 5090 za 6-7k eura :D

dino73n and Stevie_Ray like this.
  16. Stevie_Ray

RTX5060Ti 8GB najjeftinija 400 EUR, otislo je sve u helac vec.

17. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Blackwell će radi DLSS 4.5 magije biti dugo relevantan. Imam osjećaj da će u sljedećim inačicama isperfektirati frame gen da ćeš morati analizirati frame po frame da vidiš razliku. Kvalitet slike na preset M je već vrlo dobar, žrtvovao sam 5-10 fpsova na 3090 jer je za Warzone solidan vizuelni upgrade. Bolje izgleda nego native zbog smrdljivog DLAA blur festa.

18. Stevie_Ray

Nije bas DLSS 4.5 tako dobar. Vise je sidegrade nazalost. Onaj prvi transformer model je bio magija.

Jos uvijek u mnogim igrama imaju problemi sa nestabilnom slikom, narocito sa upaljenim RT.

I da, DLSS 4.5, novi preseti, nemaju podrsku za Ray Reconstruction. Znaci u igrama koje podrzavaju Ray Reconstruction, ako je ta opcija upaljena, ne mozes imat presete M/L.

19. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Da, vidio sam da ima slučajeva gdje nije bolji, ali konsenzus je da slika uočljivo oštrija i čišća. Preset M na Performance je usporediv u nekim igrama sa Quality, Preset L je dobar za 4K... i da, čim moramo ovako pričati o ovome znamo da ništa ovo još nije savršeno :D

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja to ne znam ni upaliti,to o cemu vi pricate. Eto koliko igram i koliko ulazim u postavke graficke. :D:D:D