Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma odustace kad vidi. Ili ce jednostavno kupit sta kupi, dobice mozda RX 9070, 16GB DDR5, Ryzen 9700, tako nekako.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne mora se kupovati najnoviji hardwer. Rtx 3000 serija i dalje izbacuje sasvim pristojan fps u kombinaciji sa ddr4 platformom.

3. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Može, a DLSS sada vadi mnoge kartice iz te serije. Warzone izgleda gore bez njega. A često ljudi uzmu PC da igraju jednu ili dvije igre u čitavom vijeku trajanja tog računara, pa treba i to imati na umu.

bojler likes this.
  4. nFare

nFare Overclocker

Još uvijek se može naći dealova za entry gaming laptope ca 1000 € sa 5060 grafikom, doduše sa 16 GB rama ali mogu se igrati aktuelne igre solidno, ispade to najbolja opcija. Od ovog svega nema hajra ne znam koliko to sve može trajati i da li je retail tržište toliko nevažno da ih zaboli neka stvar što će opasti 10 puta. Gledam jedan tržni centar u centru grada pola radnji pozatvarano, ili je u fazi zatvaranja, izgleda gore nego u pandemiji.

5. AggressoR

AggressoR Komšija

Pc gaming je u kuxxx vec dugo, sto od cijene graficki - diskova - ram do timova koji prave igre s 0 optimizacije.
    Vecina danasnjih igri izgleda isto ili losije nego prije 5 godina a zahtjevi su otisli 3-4 puta gore.

6. dmr

dmr Veteran foruma

Zar ima vise novih igara? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. Stevie_Ray

Ouch, sad gledam, najjeftinija RTX5060Ti 8GB je 399 EUR. Ne znam cak ni jesu li ovo nove cijene ili stare. Ako su stare onda je to ludost.

Znao sam tu i tamo vidjet 5060Ti 8GB za oko 300 EUR, ali to se izgleda vise nece ponovit.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li ko mozda na prodaju rtx 3060 Ti ili obicnu?

9. Sena

Sena Veteran foruma

Ovo je cirkus postao; ja sam izvukao jos 50 MHz na better binned 6950 XT; imam druge masine; ali jbg RDNA 2 mi srcu prirastao.

10. Picoooka

Picoooka Komšija

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Neka hvala. Cak sta vise, obzirom na trenutnu situaciju, ja preporucujem undervolt. :)

Picoooka likes this.
  12. Stevie_Ray

Apsolutno. Imacemo mi ove kartice jos dugo. Nema vise novih kartica ni da ce izlazit. To je to. Mozda za 2-3 godine se stanje i popravi, a do tad, trpit.

Ja sam svoju undervolt, power limit, poboljsao hladjenje, a nikakav overclock ne dolazi u obzir. VRAM, svakako ima i viska bandwidtha, nema potrebe overclockat.

Picoooka likes this.
  13. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja sam svoju stavio na 70% power limita.

Ovo je katastrofa.