Nvidia Fermi [GT300]

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Esh, Oct 1, 2009.

1. Sena

Sena Veteran foruma

Nije bas pametno uzimati GTX 460 SLI, osim ako imas priliku uzeti model sa 1GB Vrama.

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

460 SLI je jedan vrlo mocan SLI setup,jak otprilike kao jedna GTX580 a za te pare ako mogne uklopiti je bas nesto najbolje sto ce se moci kupiti.Samo mocna napojna i veliko provjetreno kuciste su must have.

3. Sena

Sena Veteran foruma

Dobar setup, ali ako imas modele od 1GB, ako imas one od 700 i kusur MB, onda je bezze, jer ces cesto cak i na FullHD (bez AA) rezoluciji ulazit u probleme sa manjkom Vrama.

4. kako se ovako nakupilo ba,imas li carape jbt na ventovima,garant nisi imo cim se ovoliko nakupilo... ima po kile brat bratu

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Nemojte se čuditi ako radna temperatura ovih grafa bude preko 90 stepeni sa dual fan rjesenjima, te ako vam se bude nešto čudno dešavalo sa tim karticama glede performansi.

6. jel mozes konkretnije obrazlozit ovu svoju izjavu,jesi koristio,jel neko kupio,jel je ti imas,il samo predpostavljas da su falericne?

7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja nisam imao iskustva, ali znam jednog koji je kupio, pa nakog kratkog vremena za iste pare otišla daleko od njega zbog navedenog problema.

8. Piroman

Piroman Komšija

Ne brini, nismo mi (barem većina) dovoljno bogati da kupujemo jeftine komponente! :mrgreen:

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

10. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

hajde valjda je ovo pravo mjesto za sljedece pitanje :) na GTX imam spojen monitor preko DVI 1, i LG TV preko HDMI. X puta mi se desava da kad upalim comp, nemam slike na monitoru, a istu imam na TV-u, pa moram otici na desni klik na desktop-->Screen resolution-->pa kliknuti na dugmic Display detect (nekad jednom, nekad vise puta) da dobijem sliku i na monitoru. btw, imam naravno, dupliranu sliku na monitoru i TV-u. Da li ima neko rjesenje za ovo? Drugo pitanje je, kako cu setovati razlicite reze za monitor i TV. Kad imam dupliranu sliku (full HD reza), onda mi sitna slova i sve ostalo na TV-u, jer je 1920x1080. Htio bih da imam kod duplirane slike na monitoru full HD, a na TV-u 1366 X 768 720p. TV je Lg 42PJ350.

11. NAILS

NAILS Moderator

Stavi za monitor da ti bude main display. Nije mi bas jasno zasto nemas slike svaki put pri paljenju. Kada sam kod sebe prikljucio tv i monitor (DVI i DVI), tv je bio main display. Kada sam stavio da mi je monitor glavno, onda ima slike na monitoru ali nema sve dok ne dodje windows. Tacnije, monitor se i ne pali dok ne digne windows ali svaki put imaam sliku i na jednom i na drugom samo sto ja koristim extended display.

12. Sena

Sena Veteran foruma

Ja sam batalio HD 7900 seriju, nakon mnogo razmisljanja, zakljucio sam da ne mogu da rizikujem i pojedem govno koje sam pojeo sa HD 5970. Cekam Keplera, sad cu uzet neku Nvidia grafulju da me sluzi do tada.

13. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

pa sta dobijas sa extended display? na TV-u mi samo Win7 desktop podloga, dok je sve ostalo na monitoru. sta imam od toga?

14. dino73n

dino73n Veteran foruma

E jbg sad,pa ufati misom sto zelis i odnesi na TV.

15. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Zar nisi mogao preko Nvidia control panela to rijesiti?

17. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

moze na extended dispay, a to nije ono sto meni treba.....

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene je duplicated displej, hajd bitno je da si rijesio.

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Problem je nastimati Clone display kad su razlicite reze.

20. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

nije problem, nego je nemoguce :D:D moze samo na extended.