Nvidia Kepler

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Sena, Jan 24, 2012.

1. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Naravno da postoje monitori s vecim rezama kao i multi monitor setup-i, ali to ganjaju entuzijaste. Nisam dugo igrao bf3, ali koliko se sjecam na mom monitoru je znalo bit i do 130 fpsa bez vsync-a, međutim ja nikada nisam vidio razliku od toga i 60fpsa s vsyncom osim tearing-a/input laga.

2. Sena

Sena Veteran foruma

Pa bas je input lag veci kada se vsync ukljuci zbog dodatnog procesiranja.
    Kod mene tearing nestaje skoro skroz preko 100 fps, ali to ipak ovisi od mnogo faktora, kao i od samih ociju.

3. NAILS

NAILS Moderator

Razliku izmedju 60 i recimo 80 mozes vidjeti sam oda ti na 60 bude bolje. Nemoguce je vidjeti vise od 60 slika na 60Hz monitoru.

Druga stvar, kada kazes bolje je sa 200.. jeste bolje od 70+ slika jer ako dodjes na recimo 120 slika cap, dobit ces 60 sinhroonizovanih slika jer ce se svaka druga sliak poklapati sa refrešom monitora.

Treča stvar, input lag ne postoji na malom FPS-u. Imput lag postoji kod vsync opcije jer onda nesto mnogo renda da bude fluidnije i da ne bude tering.

Ja sam igrao na 30 FPS cap BF3 i ne postoji input lag.

Ono sto jesma primjetio jeste da se stvara input lag kada je karta na limitu sa nekim odatnim zahtjevnijim efektipa tipa AA. Ja u Bc2 mogu baciti preko 60 slika sa AA ali imam input lag, cim ga gasim sve super.

Broj slika za najbolje iskustvo treba da se poklapa sa Hz. Sve ostalo je placebo. Na zalost, kada se radi manuelni cap kroz config dobijes tering ali ja jaos nisam naletio na igru koja prikaze vise od dvije slike u jednom trenutku pa imas 2-3 linije teringa. Za mene jedna slika teringa ne stvara problem ako taj tering nije ogroman. U BF3 ga i ne primjetim.

Kada sam stavio 60 FPS cap, primjecivao sam u pocetku. Sada uopste ne.

I da, kako igram BF3 sa 60FPS cap i kada predjem na neku drugu ihgru, meni hoce nesto biti ak one mogu nastimati cap na 60. Sve preko 60 mi smeta jer sma navikao na fluidnu igru.

4. Sena

Sena Veteran foruma

Netacno, manulani config na 59 fps kroz msi ab ili bf3 config plus tripple buffering ce da ponudi mnogo bolje iskustvo od manualnog vsynca, probao sam bf3 vsync na 5-6 karti i na svakoj je katastrofalno, na multi gpu je najgore, jer i ovako se fps-ovi trebaju da usklade između grafi, jos vsync i ode sve u pm.

Sto se tice vise od 60 slika na 60hz mon, to je tacno, ali nikako ne mozes da u poredis 60 i 200 fps, i garantujem ti da nije placebo, jer sam probao mnoge igre sa high fps-om.

5. NAILS

NAILS Moderator

Meni vsync daje dosta bolje iskutvo nego cap kroz config. Probao sma mislim sa njim u svim igrama koje su bacale preko 60 FPS ali stvara lag. Nije vsync mnogo bolji od obicnog cap-a kojeg ručno uneseš ali je slika ipak fluidnija za "korak".

A to za 200 slika, ja ti kazem da matematički nije moguce da vidis vise od 60 njih. Mislim, ako meni ne vjerujes valjda znaju developeri koji nude kroz opcije manuelno 60/120 cap pored vsync.

6. Sena

Sena Veteran foruma

Pa ja ti i kazem da se ne vidi vise od 200 fps, ali ti mogu potvrditi da je meni ugodnije, ja i jos mnogo korisnika sa ocn-a.

A to za config, to valjda ovisi od setupa do setupa, i od monitora do monitora, bas cu probati ovaj monitor oc pa da vidimo kako radi.

7. NAILS

NAILS Moderator

Da naravno, sto je najgore i aplikacije za mjerenje FPS-a zaju stvarati losije iskustvo bez obzira na broj slika pa ono, kada je ugasiš vidiš da nije bilo fluidno. Konfiguracija koja moze baciti 200 slika u jednoj igri znaci da dere tu igru/ne optececuje se a ja sam ti spomenuo moje iskustvo sa BC2. Bez obzira na broj slika, AA ili jos neke opcije jednostavno mi stvore input lag. Bas mi zao jer imam preko 60 FPS ali djaba, nesto ne stima i hajde stavljaj opcije na x1 ili off. Da lij e to sad' taj osjecaj kod tebe, ne znam.

I da, ima toga i od igre do igre/od enginea do enginea. Ja znam da je meni crysis 1 opusteno igriv na 30 slika dok je to u BF3 neigrivo.

8. zoi

zoi Veteran foruma

A ja mislio da ovdje pričamo o Kepleru ;)

9. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Kako se krecu cijene gtx 560 448 cores kod nas ? Mogu nabaviti jednu relativno jeftino, pa da je ponesem da usrecim nekog :)

10. NAILS

NAILS Moderator

11. KingT

KingT Veteran foruma

Znam da se "obicne" GXT560 Ti na piku krecu nove od 280 - 300KM, DC2, TF3 verzije itd.

Te "kresane" od GTX570 pojma nemam, jer su rijetke kod nas.

12. Konjislav

Konjislav Komšija

Mene zanima SSD od 240-256GB recimo samsung 840 pro ili vertex 4 ili 450, ili sandisk extreme II. Pa ako bi to mogao jeftino nabaviti, bio bih ti jako zahvalan, i bio bih sretan. :D

13. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Pro je 210e, obicni 150.

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

150 km jeftiniji nego u lokalnom it shopu :)

15. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Znaci

Pro http://goo.gl/62c8h 1890 Swedish Krona equals 220.72 Euro
    Basic http://goo.gl/ORG5n 1349 Swedish Krona equals 157.54 Euro
    Sandisk http://goo.gl/Q2HtM 1580 Swedish Krona equals 184.52 Euro

Najjeftinija alternativa trenutno u swe je http://goo.gl/LIvGF 1300 Swedish Krona equals 151.82 Euro

Ko voli nek izvoli. Postarina je besplatna, radi dazbina oko valute, uplatiti 5e vishe.

16. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Legla gtx760 MSI Gaming OC, poklonio sebi za rođendan :smt041

Probao bf3 20min. Kad je na stocku avg fps firestorm 55 a kad upalim gaming boost cca 1215/1500MHz onda je 58.6 average, 1920*1200 sve max, FOV 90, tenkovi eksplozije baš agresivno. Hladna ko špricer, 1,2V boost u gaming modu temp 58 vent nešto iznad 40%.

17. veki81

veki81 Aktivista

Cime je ovo slikano? Motorkom :smt005

18. NAILS

NAILS Moderator

Djaba, 7970 je ipak bolji izbor.. tanko to. Hahahahahaha... a vidim vec mu je otisla karta. Mozda onaj dan kada si ti zijanio tu.. hehe.

Sretno drug.

19. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Džaba Nailse druže nije bilo nafake za 7970, hvala i vidimo se preko cijevi :D

20. Waha102

Waha102 Aktivista

Odlično izgleda karta. Twin Frozr cooler rocks :) . Sretno i da boljom zamijeniš.