Nvidia Kepler

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Sena, Jan 24, 2012.

1. Pionir

Pionir Overclocker

Uuu gdje si to nasao :D , ako bude tako, Nvidia bi sigurno bila best buy, 50 USD bi moglo biti 45 Eurica :D

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

3. Sena

Sena Veteran foruma

Leglo sve, 14 milijardi tranzistora kuca, par slika. Kablove jos ne stigoh srediti, jer ovo je oduzelo previse vremena, tako da drugom prilikom kablovi i kuciste, temp su nevjerovatne, 22C-24C idle, oko 30-35C load.
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

Evo jedan brzinski test, valley extreme postavke: Valley

4. Waha102

Waha102 Aktivista

Nisi više tabova mogao otvoriti :smt003

5. veki81

veki81 Aktivista

Kad uzme veći monitor :smt005 .

6. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Treba početi pare štekati imam osjećaj da će na proljeće biti jeftinih GTX780 :smt004

7. Sena

Sena Veteran foruma

Znalo ih je biti i preko 100. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

8. Konjislav

Konjislav Komšija

Isti si moj buraz, da ne kažem lud :p

9. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Pitanje za vlasnike Nvidia kartica: postoji li u postavkama drivera ova opcija za prikaz slike, kao u Catalyst-u:

10. Sena

Sena Veteran foruma

Koliko se sjecam ne, ali provjerim veceras kad dođem kuci.

11. heroic

heroic Komšija

Nemaju opcije, ali taj problem koji imas sa AMD neces imati na nVidia karticama :D Ako je to u pitanju :mrgreen:

12. Esh

Esh HWB

Nvidia je nadmašila sebe sa jučerašnjom "najavom" GTX 780 Ti kartice o kojoj, osim naziva, nisu rekli ni riječi više. :D

13. Neo Bahamut Zero

Buduci da koristim 32" HDTV kao monitor (koji po defaultu prima 4:2:2 chroma signal preko HDMI-ja), ova opcija mi je prijeko potrebna, a unazad pola godine nije bilo nacina da se rijesi sa Nvidia karticama bez nekih "hakovanja" i editovanja drivera.

14. heroic

heroic Komšija

Ja sam sa AMDom to rjesavao u vec spomenutim opcijama, dok sa nVidiom je radilo out of the box, samo spojim.

15. Neo Bahamut Zero

Kod AMD-a radi uvijek nakon podesavanja Catalyst-a, dok kod Nvidije se mora svasta nesto poklopiti da bi radilo "out of the box", zato i pitam postoji li namjenski opcija za forsiranje. Prosto mi je nevjerovatno da takvo nesto nedostaje...

16. NAILS

NAILS Moderator

..naravno, nema svrhe gledati snimak te je video lokan na 30FPS. Ali odlicna tehnologija.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  17. Neo Bahamut Zero

Koja zahtjeva novi monitor. Za cijenu koju uzmes monitor, uzmes jos jedan GPU i uveliko rijesis problem. Ovo ce proci na trzistu kao i Ageia Physx kartice, ili kao one opskurne sa Cell procesorom.

18. NAILS

NAILS Moderator

..sto ne umanjuje vrijednost tehnologije koja ce, nadam se, postati mainstream. A ta kritika: "moras" mijenjati monitor.. ne stoji. Ne moras nista, radi se samo o korisnom dodatku. Doci ce odlicno gejmerima koji su u stanju da zamjene ekran. Da ne budem ciničan pa da govorim da monitori nisu vjecni.

A taj tvoj novi GPU ce biti pregazen za godinu dok monitor bas i ne tako da ni to ne pije vode.

19. Neo Bahamut Zero

Da je cilja na otvoren standard, to bi imalo smisla, a ovako se "zarobiti" u Nvidijin ekosistem je malo receno glupo. Treba se raditi na optimizaciji igara kroz softver/API, a ne uvoditi novi, opskurni hardver.

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjerujem da bi radilo i na AMD karticama ako to oni budu htjeli (platili licensu Nvidiji), isto vazi i za Mantle. Vidis da je ofirno skroz, izbacili bas kad je i AMD predstavio nove softverske proizvode. To su stvari koje su mozda vec godinama postojale samo je sada doslo vrijeme da se to predstavi zbog konkurencije. Ljudi platili programere, izvalili gomilu novca nebi li napravili nesto novo i time privukli kupce, zato i nece prepustiti konkurenciji tek tako. Ocito su dosli do nekih granica kao i Intel, gdje nemozes sve rjesavati upumpavanjem sve veceg broja tranzistora u gpu.