Zna li neko kakav dobar program za obradu slika i za video montazu samo da nije Windows Movie Maker za montazu?
Za obradu slika kuces bolje od Adobe Photoshop-a CS2.Za video montazu ne znam.Ja za konvertovanje koristim Video Convert Master,ne znam da li ima kakvih opcija oko montaze.
Kao što reče zilo™ Photoshop je najbolji. CS2 je jedna od verzija (najnovija), prije su verzije bile u brojevima sada su malo to našminkali. Nije bitno. Što se tiče video montaže Vegas, AfterEffects za manje zahtjevne Premiere. (After FX i Premiere su ti od marke Adobe) :smt001
ja imam neki stariji photoshop elements il nesto tako nije mi nesto pa cu sutra kupiti taj CS2 (creative suite il kako vec)
Photoshop Elements je potpuno drugi program, vezu sa photoshopom ima samo po sličnim mogućnostima (znatno slabijim) i po firmi Adobe... to je to. Nabavi ti sebi Photoshop. Creative suit ti je skup alata znači Photoshop, ImageReady, Illustrator, nije loša stvarka, znači skup alata Adobe kompanije.
Nisam primjetio neku vecu razliku u Photoshop CS2 i Photoshop 7CE ... neke manje promjene se vide...ali nista znacajno. Za sliku - Photoshop Za video - Premiere I uzivaj
Ima ima promjena samo ih treba uočiti. Al za početnika dovoljno i 7 verzija. Bitno je ovladati layerima, maskama i tako dalje...
Pa ipak je bitno za početnika da ide na što noviju verziju, jer odmah da može učiti kombinirati nove stvari (koje nemaju u verziji 7) sa ostalim stvarima. Bar ja tako mislim...