Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV & Hi-Fi, digitalni fotoaparati, sat. oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

 1. Vedo

  Vedo Moderator

  Ja uzeh 55" 4K nedavno i zajeb. Detalje 4K slike vidim al kad pridjem na jedno 2 metra od TVa, dok kad sjedim na oko 4-5m od TVa slika u 4K i 1080p identicna. Obavezno ici na 65"
   
 2. donjapa

  donjapa Komšija

  Najudaljenija tacka od TV-a mi je 3.20m, tako da necu imati tih 4-5m problema, ali evo i sad imamo mali osjecaj kajanja. Naravno, dok ne postavim na zid i ne vidim u realnosti kako izgleda necu znati. Spreman sam svakako skociti na 65" ako to ne bude to :) :)

  A jes to sa zenama, estetika > funkcionalnost...
   
 3. Eldorado

  Eldorado Komšija

  Sta je ovo ko da ih je jedna mati rodila :D

  Svaka istu pricu ima kad se TV kupuje :D


  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
  donjapa likes this.
 4. Qler

  Qler Veteran foruma

  Zato ja svoju nisam ni pitao nista :) imamo neki dogovor, tehnika i auta moj domen i ona ima pravo glasa, ali ja imam pravo veta :D

  zato za sve drugo :) kontra :D
   
  donjapa likes this.
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Ja samo uputim obavijest dan-dva ranije da stiže novi (veći) tv i to je to. :)
   
  donjapa likes this.
 6. Ninja

  Ninja Komšija

  Ne znam sto pitaate zene uopste. Ako je odjeca, namjestaj ili nesto slicno, nek kupuju sta hoce, ako je nesto na struju ili na tockovima, kupuj sta hoces. Osim ako su zenine pare, naravno.
   
  Sena likes this.
 7. donjapa

  donjapa Komšija

  Idemo malo off ali mozda nisu sve iste. Auta OK - to je moj domen, tehnologija isto tako. Ali, ako ce biti nekakva ruzna tehnologija, onda je problem... Nije ni do para ni do ceg, nego kako ce to estetski utjecati na sam imidz dnevne sobe npr. Inace da sam htio uzeti 65" bilo bi to 65" ali nije ni moj 'gut feeling' bio najbolji. Mozda grijesim, ali mislim da na daljinu od 3 metra 65" bude i potesko za gledati... (mozda grijesim, nisam isprobao nego u prodavnici a tad nije bilo najugodnije...)
   
 8. zippoo

  zippoo Komšija

  jedino ako ces samo i jedino gledati 4K onda to nije preveliko a inace na tu udaljenost za standardne programe mislim da je preveliko 65 inca...da ne bude da ganjas ocima sliku po tvu
  bolje probaj 55 pa ako ne bude to to,idi na 65,nego obrnuto...ali po mom misljenju,treba misliti i na oci i kvalitet slike a ne samo na velicinu
  kod mene je 48 inca...gledam sa neka 3-4 metra i ok je a kada sjedem na drugi kauc i gledam sa neka 2,5 metra ,onda slika prevelika i losa kvaliteta...ovdje pricam o tv kanalima,ne o FHD i kvalitetnijem sadrzaju
   
 9. CooK

  CooK Novi član

  Ako ne planiras gledati samo 4K sadrzaj 65" i jest preveliko za 3 metra.
   
  donjapa likes this.
 10. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Koliko mi se čini ovi top brendovi nemaju estetski odbojne modele u visokoj klasi.
   
 11. donjapa

  donjapa Komšija

  Ne sam televizor nego 65" na zidu :) #women

  Hvala na savjetima @CooK i @zippoo, istog sam razmisljanja. Neka 55" pa cemo vidjeti kako bude nakon par dana/sedmica. Sad mi je najveci problem cable-management, dal' busiti zid i provuci kablove kroz zid ili spustiti i prekriti s necim...
   
 12. CooK

  CooK Novi član

  Estetski najbolja opcija su ti, naravno, kablovi u zidu i ako imas mogucnost busi zid i provlaci.
   
 13. donjapa

  donjapa Komšija

  Imam mogucnost, mozda i bude tako, ali ima i tu posla... Da nema gdje na Wishu nekakva cover-up uticnica u koju uguram kablove da ima razvedeno crijevo koje mogu na drugi kraj (da kablovi idu kroz crijevo npr)? Ili Ebay il' negdje... Neke druge alternative?
   
 14. CooK

  CooK Novi član

  To ti ide obicna okrugla kanalica u zidu a na vrhu i na dnu ostavis okruglu rupu i uklopis prsten iste sirine kao kanalica. Svaka malo bolja radnja pa cak i neki supermarketi to imaju. Pogledaj na youtube-u kako tacno da to izvedes ako ne znas.
   
  donjapa likes this.
 15. CooK

  CooK Novi član

  Samo da napisem da mi je stigao garantni list za 5 godina garancije i da ipak nema potrebe cekati 3-4 mjeseca kao sto su to neki pisali. Jedino sta treba uraditi je nazvati Samsung i onda to ide brze.
   
  Stormbringer and Esh like this.
 16. Stormbringer

  Stormbringer Aktivista

  Samsung BH ili neki drugi?

  Cekam vec 2 mjeseca da stigne.....
   
 17. CooK

  CooK Novi član

  Da, Samsung BiH. Nazovi ih i ponovo ce ti uzeti sve podatke pa pripremi serijski broj televizora neka ti je pri ruci. Nakon tog poziva stici ce ti garantni list na mail za 2-3 dana.
   
  Stormbringer likes this.
 18. Stormbringer

  Stormbringer Aktivista

  Hvala ti

  Sent from my LG-H850 using Tapatalk
   
 19. CooK

  CooK Novi član

  Nista.
   
 20. SpookyMoO

  SpookyMoO Komšija

Share This Page