Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Ragnarok

Ragnarok Komšija

2. Haker

Haker Veteran foruma

Meni f1 zna trzat tipa freeza sekund i onda radi ok, ali generalno sporo. Ja mislim da je ova eon app pretska za televizore tj slabije chipsete

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. ECeh

ECeh Aktivista

Ja imam slican, mislim da je 665 a ne 765, uzeo nedavno i vise nego zadovoljan s obzirom na cijenu. Zvuk je fantastican, slika odlicna i jos ako se znas igrati sa postavkama jos bolja. Google OS radi predobro. Ja pokrecem EON, box sam iskljucio skroz, radi glatko i bez stekanja, bolje nego na boxu. Koristim jos nekoliko aplikacija poput Max i radi vise nego odlicno, yt ne steka ni najmanje itd...
    Mislim da je omjer ulozeno-dobiveno tesko prestici. Ako si bas osjetljiv i prepoznajes neke razlike mozda ces naci koju zamjerku, ali ja posle starog TV kojeg sam imao nekih 6 godina ovaj je dosao kao pravo osvjezenje i radi mnog mnogo bolje i ljepse.

kvaju likes this.
  4. DSA

DSA Aktivista

Nema 665.
    Ti imas vjv 655.
    Ogromna je razlika u kvaliteti izemdju 655 i 765. Tvoj je panel obicno qled a 765 je miniLED. Mislim da je i procesor u 765 puno napredniji. Ako lova nije problem idi na 765.

5. ECeh

ECeh Aktivista

Da, onda samo jos bolje

6. Tyger

Tyger Aktivista

Kod mene je kod malog na Tesli instaliran i stvarno nema nikakvog trzanja sa sadržajem a sumnjam da je neki "aman" chipset u tom TV-u

7. iPlay

iPlay Komšija

Idi na Samsung, cijenu su sada povoljnije za 55" nego prije.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Koji samsung ili hoces da nas slazes da je bilo koji samsung bolji :D

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ma kakav samsung, ne bih vise nikad u tom cjenovnom rangu.

Sto se tice trzanja moze biti da je do neta jer gdje je tv signal je slabiji, mada netflix radi ok, ali možda eonu treba vise brzine. Kako god, top tv za lovu.

10. iPlay

iPlay Komšija

Nekima osim Samsunga i Sonya ništa drugo neće ući u kuću dok je nekima Philips, Hisense i sl top. Sve je stvar potrebe i iskustva!

Ja recimo nikad ne bi dao 1.600 KM za TV koji ima samo dvije godine garancije i prije bih odabrao 65" a da nemam VRR, 144Hz, i sl. Meni i ukućanima TV služi za gledam filmove i serija.

Ko traži i za gaming to je druga stvar onda.

Last edited: Apr 16, 2025
  11. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Hvala na komentarima. Razmislit ću još malo pa odlučiti. Vjerujem da će se pojaviti neki Sony ili Samsung model koji će biti u rangu ovog modela.
    Na papiru ovaj TCL zvuči zanimljivo. Na žalost nema značajnih recenzija da se vide nedostaci.

TV koristim za gaming, filmove i serije. Panel treba da bude što bolji.

Trenutno koristim LG 49" SM8600 Seriju koja je svojevremeno bila odlična za novac koji sam platio ali se pojavila greška na difuzoru dioda (male prozirne mrlje u donjem dijelu ekrana koje podsjecaju na isparavanje od pregorijevanja) koja bi me koštala cijenu jednog novog panela. Ne isplati se popravljati, realno.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Izvini, nadam se da se neces naci uvrijedjen, ali izjaviti meni nista osim samsunga nece u kucu je na nivou zmaja od sipova. Niti valja svaki samsung, niti svaki sony, niti vecina tcl npr za entuzijaste. Bas iz tog razloga nema smisla nikakav brand loyalty, pogotovo danas.
    Eto kako navede kolega odmah iza tebe, pokvari se i LG, pokvari se svaki, a dodatno je to izrazeno u low budget kategoriji, tu se svi laktaju da ubace svega a da opet bude jeftino. I conjenica je da npr samsung ne pravi dobre low budget tv-ove, mora se platiti za vise serije da se dobije nesto kvalitetno. Takodjer ne preporucujem ni tcl najlosije serije, a niti bilo kojeg proizvodjaca, osim kome je to nebitna stavka, trebas da ubacis u apartman i sl, odnosno za nekog totalno nezahtjevnog korisnika.
    To sta bi ti odabrao od features i velicine ekrana je drugi par opanaka i nebitno odnosno nije vezano za brend. Samsung ti ima 2g garancije na dosta modela, fol je samo treba sacekati akciju bilo kojeg proizvodjaca i to najcesce bude onda 2+3 kao sto je to slucaj trenutno sa tcl. Dakle 55c76 ima 5g.

aNaToMiC ! likes this.
  13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Samsung 55Q80C je oko 1500KM i mislim da je ok tv. Sad jel bolji ili gori od tog TCL modela, ne znam. Jedno je na papiru specs a drugo uzivo vidjeti.

14. iPlay

iPlay Komšija

Kada budem mijenjao TV pitam tebe za savijet. Vidim da se razumiš. :D

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Tako je, jedini nacin je neko poredjenje, recenzija, a opet nazalost tanak garant zbog odavno ceste pojave guranja razlicitih panela u jedan te isti model. A mi kao trzista, najcesce dobijemo najgore, jbg.
    Samo sam htio da skrenem paznju da najjeftiniji samsung ne moze da konkurise najboljem tclu.
    Preslikaj eto na telefone, samsung a serija i najskuplji neki poco, jednostavno druga liga.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Pa vidi. Ja sam imao samsung q60 i kupim jos tcl c735 tako da sam bukvalno stavio jedan pored drugog i uporedio sa optimalnim postavkama slike. Kvaliteta slike u pet deka s tim da tcl nudi 144hz i vrr, Google tv i veću dijagonalu za istu lovu.

Šlag na tortu samsung crkne tcl i danas radi a i da crkne imam 3 godine dužu garanciju od samsunga. Daleko da sad samsung ne valja, ali ako je ista lova u pitanju a tcl nudi više za isto nema razloga ne kupiti ga.

Na Kineze ne treba vise gledati kao neku budget kupovinu ako kupuješ srednju klasu ili višu, za ove najjeftinije je kao sto kolega reče sve isto.

17. Picoooka

Picoooka Komšija

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ovaj neki bezveze OS, koliko je to pametno uzeti...

19. DSA

DSA Aktivista

Za mini led se nema sta traziti bolje od tcl kad je odnos cijene i kvalitete u pitanju..dobri paneli, android os

Picoooka likes this.
  20. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja sam skuzio da je dobro sto nisam kupio neki OLED televizor, jer cak i sto sam se nekad igrao na konzolama, ovaj je bio sasvim ok, osim toga sad uglavnom sluzi za filmove i serije, a i to se sve manje gleda nego prije.

Ali zato monitor...