Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Jeste da je dupli post ali ajde.

Ovo sam iskopao pa ako moze mala pomoc.

Znaci ovaj model C805 ima u velicini od 50" za cijenu od 750,00 KM.

Pored njega, jos sam iskopao sljedece tako da sam izbor sve na ove modele:

TCL 50C805 - 750,00 KM

TCL 55P635 - 850,00 KM

TCL 55C655 - 800,00 KM

TCL 55V6B - 665,00 KM

Dakle u sustini, razlika varira cak od 665 do 850, gdje je ovaj model koji ste do sad preporucili 750KM u velicini od 50" doduse.

Da li je velika razlika i isplate li se sve ove razlike izmedju ovih modela, znaci refresh rate nije bitan, tv ce koristiti malo starija osoba koja ne igra igre i sl, uglavnom ce to biti Animal Planet, National Geographic etc. Ako moze eto sada pomoc da neko rasclani ove i da malo bolji i tacniji uvid i uputi nas neuke sto se televizora tice :D

2. nivla

nivla Komšija

najbolje tesla 55 u telecomu 340 sapdv i air fryerom na 2 god mojatv ful s

3. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ne odgovara mi bh telecom, niti uzimanje nekog paketa kod njih, niti garancija od 2god. Hvala.

Molim za pomoc vezano televizore iznad.

4. nivla

nivla Komšija

5 g je garancija uz registraciju

5. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ima li šta na šešir?

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

C805 je najbolji sto se prikaza slike tice,jer je miniLed,to je tehnologija malo losija od OLEDa a nema burna a prikaz slike je jako slican.

Slijedeci je P635,nije ni on los ali ne vrijedi dati 100 KM vise za 5" veci ekran a slabiji Tv.

Mada,ta starija osoba tesko da ce uocavati razliku u bilo cemu,jos ako joj je vid slabiji ili naocale neodgovarajuce...

Ali eto,ja i dalje stojim za preporuku c805 a ti kupi koji god od tih,osoba ce biti zadovoljna.

aNaToMiC ! likes this.
  7. Picoooka

Picoooka Komšija

50 C805 po toj cijeni je top deal.

aNaToMiC ! likes this.
  8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Hvala momci!

9. Stryker

Stryker Komšija

Neki dan sam upratio na nekoj akciji 85" televizor za 1300-1400 KM i ne mogu nikako da nađem koji je i ko prodaje, siguran sam da nije bio Tesla.

Valjaju li oni čemu za spajanje na kompjuter za potrebe YouTube-a i multimedijskog sadržaja pa da se donekle veličinom ekrana postigne kino "iskustvo"?

Last edited: May 31, 2025
  10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ako imas dovoljno prostora u kuci i da gledas sa propisane udaljenosti,moze biti normalno sve. A ako bi gledao iz blizine,ne bi to bilo to,jer pogled ti ne bi vidio cijeli TV,nego bi isao ocima po ekranu.
    Mislim da u ovim ozbiljnijim radnjama a i u nekim trznim centrima imas izlozene vece televizore,pa otidji pogledaj uzivo

11. Reznor

Reznor Overclocker

85" ti stvarno treba dosta velik prostor i udaljenost da gledaš u njega, imali smo ga u firmi u lounge prostoru, čak ni 50" nije za manju udaljenost, možda do 43".
    Za kino iskustvo i Youtube ok, ali monitor je definitivno bolja varijanta u svakom slučaju za računar i sjedenje izbliza, npr ultrawide tipa 34" i 49" tj 21:9 i 32:9.
    Kolega iz prošle firme pokušao programirati na 43" TV, ubrzo je osvanuo na OLX :D

12. Haker

Haker Veteran foruma

Pa čovjek pita da gleda multimediju na njemu nije da programira. Ja u dnevnoj imam 65" gleda se sa oko 2m i mjera je, u sobi mi je 55 sa manje od 2m i taman.

Eto vas ko oni likovi kada sam htio kupiti 43" 2008. prodavac u radnji mi doslovno rekao da nisam dobar i da je to za "hala i dvorana"

Ako je i donekle dobar taj panel yt I filmovi ce ok izgledati.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  13. Reznor

Reznor Overclocker

Samo kažem da ne možeš izbliza gledati u 85", a on nek kupi i 100" ako mu odgovara :D
    Kod mene je 58" okačen na zid i taman je stao u taj prostor, veći ne može zbog limita širine zida, inače bi bio 65"

14. Aldiin

Aldiin Overclocker

Kod mene je 75 OLED na neka tri metra. Prezadovoljan, fantazija za gledati filmove.

15. Almir

Almir Komšija

realno nešto mi malo 1300-1400 za 85icu, znam kod nas da je bila akcija u novembru kao blackfirday, telefunken brend cijena oko dvice sada se ne sjećam tačno ali su prodana bila oba expresno više nisu ni imali na akciji...

Ja se interesovao da kupim i ubacim u jedan men cave :) za povremeno gledenja kao večeras lige prvaka i sl

A za prosječan dnevni boravak 65 je ok..