Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nemas ti sta "pojacavati" signal,nije analogni signal,digitalni je. Isto tu kablovi ne igraju ulogu.
    Sto se tice rezolucije i velicine ekrana...u prvom postu nisi naveo koji si tv prije koristio,kolika mu je dijagonala a sto je manja dijagonala,slika ce biti gusca/cistija i sa HD rezolucijom.
    E kada dodjemo do vecih dijagonala,55+ inca,onda i FHD postaje "losija" ako gledas iz blizine a kada se odaljis malo,slika se popravi.
    Tako da...kod tebe je sada veci tv a kvalitet kanala na moja tv je u max HD rezoluciji (720p) i zato ti slika djeluje losije nego na manjem ekranu.
    Ako si podesio tu izlaznu rezoluciju,to je to sto se slike tice,ne mozes je vise "popraviti".

stud3nt likes this.
  2. Haker

Haker Veteran foruma

Rekao je da je koristio samsung plazmu. Te plazme su i dan danas bolje za kablovsku na kanalima do 720p

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jesu bolje...u koga jos uvijek radi to cudo i ko nema burn po ekranu :D
    Ali svejedno su male za danasnje standarde i koriste se kao drugi ili treci tv.

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

losa linija, parica. iz istih razloga roditelji ne mogu imati vece brzine od 10mbs.

optika je naucna fantastika.

5. Almir

Almir Komšija

koji tv 75ica budžet do 2 milje je bestbuy, bitna mi je i garancija od 5g, tipa stari sonya što će mijenjati je radio 7g, sada nešto šteka... taj stari sony je 65inch, išao bi i na tu veličinu ako ću dobiti neki bolji kvalitet slike.

Ugl mojatv, htpc za gledanje filmova i serija i klasika yutube, na tom tvu ne igram igre ili nešto slično..

Ako je nešto neko kupovao ili ima preporuku.

Otprilike oko ovog modela se vrtim hisense 75e7nq pro

Dugo nisam uzimao tv, da li ganjati neku urednu radnju ili pik i sl, kakva su iskustva..

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Tesko da moze bolje od ovog za ove pare

https://olx.ba/artikal/64608099

Jest da malo probija budzet al vrijedi svake marke.

Ja licno posjedujemo 65C935 i samo rijeci hvale.

Ja sam svog kupio od PCprime u TZ u zgradi belamionixa. Gara 5 god i sve top

7. Almir

Almir Komšija

Gledam ovaj tvoj tcl skoro nigdje nema u ponudi :) , a i ovaj što si mi predložio za mene nije baš dostupan u radnjama tipa imel, ekupi ..., kontaktirao sam ovih par sa olixa da vidim za cijenu. gledao sam malo spec po netu djeluje ok, a vidim i genelec je ovlašten za tcl pa mi i to ide na ruku ako bude zatrebalo.

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

[QUOTE="Almir, post: Gledam ovaj tvoj tcl skoro nigdje nema u ponudi :) , a i ovaj što si mi predložio za mene nije baš dostupan u radnjama tipa imel, ekupi ..., kontaktirao sam ovih par sa olixa da vidim za cijenu. gledao sam malo spec po netu djeluje ok, a vidim i genelec je ovlašten za tcl pa mi i to ide na ruku ako bude zatrebalo.[/QUOTE]

Kontaktiraj ovog pcprime iz belamionixa i vidi s njim moze li ti nabaviti? I ja sam kupio od njeg a on ga dobavio od nekog lika iz Cazina. Svi su oni uveezani.

9. zoi

zoi Veteran foruma

10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima li neka preporuka za 55“ tv da je mini led i po mogicnosti da ima 2.1 audio. Za sad mi je tcl 55C805 glavni adut al nema subwoofer.

Ako je neko trenutno u istrazivanju trzista i vlada podatcima nek napise.

Last edited: Aug 14, 2025
  11. Almir

Almir Komšija

Ja sam gledao veći model, 75, niko nije imao tcl konkretno sam gledao c765, na olixu niko nije imao kao ni ove radnje, gledao sam da bude i mini led, na kraju sam našao neki kompromis hasan 75U6NQ koji je loši od gore pomenutog.
    poredio sam malo modele preko chatgpt prednosti i nedostaci, ugl može fino pomoći...

Što se tiče ovog hasana, tek je tu par dana da sad nešto komentarišem, po meni pohvalno je što se jako brzo pali i fluidnost aplikacija....

ovi iz cpu info teach su mi rekli da su prodali i da čekaju noviju seriju konkretno c7k pričam o tcl, pa eto vidi i taj model, ja nisam imao vremena da čekam jel stari tv bio u kvaru...

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

@dino73n za zvuk uzmi soundbar ili npr set Logi 5.1 Z906 zvucnika i poredaj po sobi

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Narucio sam danas 55C7K od cpuinfotech

Ima 2.1 zvucnike i dobre specs. Bila je i jeftinija opcije 55C6K al nekako sam zelio bolji. 300km je razlika.

A za sound bar i zvucnike nemam mjesta. U dnevnom sobi imam 65C935 koji je stvRno stroj sa 4.1 zvucnicima a tu imam i denon AVR i JBL 5.1 zvucnike al nema mene tu. Supruga i djeca uvijek prije mene zauzmu pa sam ovaj sad TV kupio ko sebi za spavace pa tu gledam trke i serije kad imam vremena. Pa gledam da ima malo pristojniji zvuk bez dodatnih zvucnika i kablova.

Picoooka likes this.
  14. DSA

DSA Aktivista

Koja je cijena? Imaju li u vecim dijagonalama?

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nisam pitao za vece jer meni treba 55 za tu sobu. A cijena je 1390 sa dostavom. Mozda sam mogao naci i malo povoljnije jer izbacivao mi je google neke meni nepoznate stranice sa cijenom 1299km plus dostava al nije mi se dalo. Volim na poznato platiti i malo vise a da me glava ne boli.

DSA likes this.
  16. Picoooka

Picoooka Komšija

Javi utiske za TV nakon par dana koristenja :)

17. DSA

DSA Aktivista

Jesi li gjedao testove neke prije kupovine? Jel ima nekih znacajnijih poboljsanja u odnosu na 765/805/855 seriju?

18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Iskreno nisam se bacio u ono pravo istrazivanje prije kupovine i uporedne testove izmedju modela. Meni je bilo dovoljno sto je mladji od 805/765 i sto ima subwoofer. Pogledao sam dva tri videa gdje gdje pokazuju koje funkcije ima i jedan video gdje se poredi sa duplo skupljim samsungom a u mnogim stvarim bi bolji od njeg.

19. Reznor

Reznor Overclocker

Iskreno jest i to poprilično. Na Koševskom Brdu reklama za optički net bht, a na Hrasnom Brdu nema kao uslova, dok na Malti koja je relativno blizu ima.
    Kako im je sve neuvezano haos opšti, a oni su tu bili prvi koji su razveli infrastrukturu. Sad mi je 50/8, a i to su nešto čačkali da naprave, pucala je veza svako malo.

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

55CK je stigao. Veceras montaza.
    Pa se javim s prvim utiscima.

zippoo, Reznor, bojler and 5 others like this.