Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Malo sam se izmucio dok sam ga zakacio na zid al vrijedilo je truda.

Do sad u toj sobi koristio xiaomi android tv box S cini ki se i stari samsung 48H6400

Netflix VLC player i EON tv app sam najvise koristio. Ajd sto sad netflix radi u 4k i dolby vision i audio nego sto eon sjeva ko struja.

Ekran je klasa. Nije bilo tesko biti bolji od starog samse nego nije nista losiji od TCL highend modela kojeg vec posjedujem od ranije. Znaci kad je crno crno je a kakva je boja u jednom cosku takva je po citavom ekranu. Zvuk je Bang & Olufsen,nisu to sad studijske kutije al dobro bolje zuci od obicnog televizora. Nesto na pola puta izmedju tva i soundbara ali ipak blize soundbaru.

Tv media player je vrlo slican ovom kojeg vec imam u 2022 modelu al vidi se i da je doboo neko osvjezenje. Nase titlove preoznaje bez ikakvog dostimavanja tako nema problema sa kvacicama na slovima.

SoC je vidno napredovao u odnosu na model iz 2022 i radi brze od svog highend djeda.

Nisam spojio nista na hdmi pa o tome ne mogu komentarisat.

Za sad mi je jedini minus sto je bio i starom modelu neprepoznavanje usb stikova formatiranim u exFAT formatu. Tako da sadrzaj prebacen s macbooka ne mogu gledati dok ga ne prepakujem na windowsu.

Daljinski je onako klasika. Volio sam da svjetli u mraku makar malo al nema ni malo. Tako se sad malo patim dok ga naucim.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zippoo, Picoooka and dams82 like this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Preporuka za problem sa daljinskim mala stona lampa na baterije, svjetla ima tek toliko da vidiš, a ne smeta nimalo.... A za USB nemam preporuku.... Za ostalo mi je drago što si zadovoljan.... Čini se da je tcl postao dobro best buy u svijetu tva....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

dino73n likes this.
  3. 7mediN

7mediN Aktivista

uzeo i ja danas 55" c7k. nisam koristio dovoljno da komentarisem, al u svakom slucaju puno bolji od starog 2013 lg-a

dino73n and Picoooka like this.
  4. selvin

selvin Moderator

Sta da uzmem roditeljima? Otprilike smo skontali da im treba 55". Gledaju samo MojaTV.

Gledam na ekupi neki bazni samsung 810KM trenutno na akciji 10% na sva placanja:
    https://www.ekupi.ba/bs/elektronika/televizori-i-oprema/televizori/samsung-led-televizor-ue55u8072fuxxh-4k-ultra-hd-smart-tv-tizen™-metalstream-dizajn-hdr-10-crystal-procesor-4k-crni/p/EK000732797

Ali me zacudilo da je samo 2 godine garancija, ne znam sto sam mislio da je 5.

Ima i ovaj neki lg nanocell, 720KM i jos 35KM za produzenu garanciju 2+3 godine:
    https://www.ekupi.ba/bs/elektronika/televizori-i-oprema/televizori/lg-nanocell-televizor-55nano81t3a-4k-ultra-hd-smart-tv-webos-24-α5-ai-processor-4k-gen7-magicni-daljinski-crni-model-2024/p/EK000618414

5. selvin

selvin Moderator

6. Haker

Haker Veteran foruma

TCL?

Sta god to je u pet deka ali 5 godina garancije must.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

U tom cjenovnom rangu su svi odprilike isti, samo gledaj sto vise garancije.

8. Haker

Haker Veteran foruma

TCL QLED televizor 55P7K, 4K Ultra HD, Smart TV, AiPQ procesor, Dolby Vision · Atmos, HDR10+, HVA panel, crni | Televizori | Televizori i oprema | Elektronika | eKupi.ba - Vaša Internet kupnja https://share.google/je4oisn7PO1FgEPyq

Evo ovaj po specifikacijama se cini dobar.

Picoooka likes this.
  9. Picoooka

Picoooka Komšija

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Imas i Hisense 55u7q s mini led, malo iznad jace 400 eura. Mada tu sam cijenu vidjao kod Hrvata.

Last edited: Nov 3, 2025
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Ne bih Hisense posebno me starijim osobama, iz iskustva govorim jer imam dva.
    TCL imam ovaj malo bolji model, tv vec preko 2 godine radi savršeno, Google tv klasika isti kao i na svakom.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

55 QLED android TV ispod 700 KM spala cijena.
    To je top bas.

Meni bas ovih dana tizen ide na Q,jer nema nijedne aplikacije za IPTV da je besplatna i da valja.
    Ima M3U player ali iako mi je radio uredno 10ak dana,sada odjednom nece da ucita nijednu listu. Brisao i ponovo instalirao,isto.
    Iste liste rade na ostalim uredjajima,komp,laptop.
    Izgleda da cu morati kupiti neki android box,pa ako ima neko da prodaje po solidnoj cijeni ili da preporucite neki na kojem ce ucitavanje i saltanje programa biti brzo,neka napise.
    Ne uzima mi se sada novi tv,jer ovaj radi odlicno ,osim eto sto nema dobre app za iptv

14. EL NINO CFC

https://www.walmart.com/ip/onn-Goog...2?classType=REGULAR&athbdg=L1300&from=/search

ako ti se ne zuri. pogledaj i rivjue, mislim da je jako odlican box.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

16. igor.g

igor.g Komšija

Nema pod tim brandom u EU to je samo Walmart ali ima Thomson, isto sve isti uređaji.

zippoo likes this.
  17. dams82

dams82 Overclocker

Ja sam nekad 2021 kupio fire TV stick na amazon dok je bio aktuelan pesoto, bio je oko 25 dolara plus troškovi pesoto, ali i dan danas radi odlično. Kupio ga onako, a na kraju se ispostavilo da super stvar za nas koji imamo Samsung tv pa sve što ne može na tizen ide na android (inače fire OS je u pozadini android I idu sve apk na njega bez problema). Brz je fluidan, daljinski od tv šalta po njemu, tako da je i to plus. Najviše koristim Smart tube odnosno
    S tube, zamjena za YouTube bez reklama....

Reventon likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Koji je tačan naziv modela?

19. igor.g

igor.g Komšija

https://amzn.eu/d/ejoUaac

Box plus 270 ili kakav 4k fire tv stick možda ako ćeš šta jeftinije samo bježi od 'select' modela jer ne podržava apk.

Last edited: Nov 4, 2025
    zoi and EL NINO CFC like this.
  20. EL NINO CFC

Novi fire tv uredjaji ce dolaziti sa novim sistemom, Vega OS. I tu amazon ukida opciju za sideloading aplikacija.

Ne znam da li ce dosadasnji fire tv uredjaji dobiti update na Vega OS, no cisto da se zna ukoliko neko nije upratio.

zippoo and Reventon like this.