Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

A kakav je Google TV Streamer? Nesto ne vjerujem ovim no name tv boxovima.

2. igor.g

igor.g Komšija

Ja sam ugasio updejte preko exploita na mom 4k max gen2 prije mjesec dana i nabacio novi launcher, mogu mi ga dudlati.

Za sada samo 'select' model dolazi sa Vega OS. Mislim da moraju da naznace kao sufix za sve ostale ako budu product line refreshovali da naprave distinkciju dodatnu ili će najebati od EU. Ovi non 'select' modeli će zadržati FireOS.

Last edited: Nov 4, 2025 at 1:13 PM
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa je li onda ok da i ja ganjam fire stick 4K ? Kakvi su xiaomijevi oni stickovi,moze li to ?
    U biti treba mi za iptv i eventualno jos neku aplikaciju poslije...mislim da je memorija 2/16GB ok za tu rabotu ?
    Ovo izvana da narucujem ili sa ebaya,je skupo...izadje 80 dolara najjeftinije sto sam nasao ?

4. igor.g

igor.g Komšija

Ja sam na popustu uzeo 4k max gen2, bude vazda za 40-45eur, jedini brendirani tv stick sa 16gb. Xiaomi ima odnedavno 4k gen2, ali daljinski je sirotinjski a i dalje ima samo 8gb tj možda 3-4gb usable.

Last edited: Nov 4, 2025 at 4:38 PM
  5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Pogledaj rivjue. Ja sam pratio malo prije, i sasvim korektan uredjaj. Dolazi uz Google TV i nema bloatwarea niti reklama.

Uz to, imas i vise portova, tj imas ethernet port, ako ti zatreba lan konekcija. Sto je meni veliki plus.

Free shipping ti je od Wallmarta do KG. Sad ne znam koliko ce te izaci dostava iz amerike u BiH. Cini mi se da su iz KG digli dostavu na pocetnu cijenu od 9$. Tako da racunaj da te ovaj box moze izadji jos 9$ do BiH, i posto nisi u Sarajevu, dostavu do svojeg mjesta nekih 10 maraka.

Mada, provjeri tezinu ovog uredjaja jer tezina igra najvise ulogu kod shippinga iz Amerike do Bosne.

Sto se tice Amazona, meni je onaj super Amazon Fire TV Cube pravo super, zvucnik, Alexa i streaming u jednom. Ali on je vec skuplji.

6. zoi

zoi Veteran foruma

Ne može se kupiti preko Walmart jer traže kod sa SMS kad se registruješ a mora biti američki broj.

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Komsija imam ja xiaomi tv box u visku. Pa ako hoces da to dam da probas. Ako ti se svidi pazarimo. A ako ne vratis. Radio je ko sat al kupim sam novi tv pa mi vise nije potreban.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

p4ja likes this.
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

MoRe prijatelju i to. Mozda sutra naletim do tebe,pa stavi sebi negdje pri ruci da bude :D
    Da probam,da vidim kako ce raditi sa ovih par IPTV aplikacija koje koristim.

dino73n likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Narucim preko Geneleca TCL 55 C7K, 1299KM, doci ce u ponedjeljak. Vidim jucer na olx-u na snizenju preko CPU Infotec iz Cazina, hajd reko da vidim u Genelecu. I moze se naruciti za istu cijenu. Tako da eto info ako je neko planirao.
    Ima i C6K model, isto dobar, sa manje local dimming zona, par stoja jeftiniji.

Nisam mogao 65" uklopiti, ne ide kako god okrenem. Morao bih komplet namjestaj u sobi mijenjati. :D

Last edited: Nov 9, 2025 at 10:18 AM
  10. dino73n

dino73n Veteran foruma

Bit ces zadovoljan. Ja ga imam vec par mjeseci. Top tv za te pare. Rekao bih bestbuy za ovu godinu.

Zvuk odlican. Woofer radi odlicno.

Obavezno registruj za produzenu garanciju. Sistem je malo cudan. Kad se registrujes ceka se mjesec da dobijes konfirmacijski mail. Pa da te ne zacudi to.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Reventon likes this.
  11. dek

dek Novi član

Pozdrav,

Ima li ko 65 inch?

Soba mi je 4.4 m x 2.7 m

Dilema mi je 65 inch 4k ili 55 inch 4k. Bi li 65 bio prevelik?

Last edited: Nov 9, 2025 at 2:17 PM
  12. Qler

Qler Veteran foruma

Imam ja 65'' taman je. Da žena da ganjao bi i 75 :)

13. Haker

Haker Veteran foruma

65, nema dileme

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

14. dams82

dams82 Overclocker

Kod mene je u takvoj sobi 55inch, ali može komotno veći stat....

15. dek

dek Novi član

I ja naginjem prema 65"...

Ali lik u prodavnici mi reče da će biti prevelik, u smislu da će previše "dominirati" sobom, kao on možda ok izgleda u radnji ali radnja je ogromna a soba je dosta manja...

Nisam nikad imao tv veći od 32 inch, tako da nisam imao predstavu je li raja koja uzima ove od 65 ima neke ogromne penthaus sobe :-D ili su to prostrorije standardne veličine u stanovima...

16. Picoooka

Picoooka Komšija

Pusti te pametnjakovice i kupi 65' ;) svakako ces gledati sa otprilike 3.5 do 4 metra udaljenosti tako da je 65' top.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Njemu ce biti ogroman skok sa 32 na 65 odjednom. Vi svi sto pisete da uzme 65,isli ste postepeno i to po 10 inca veci,svakih par godina :D
    Ali ajde,meni to ne igra ulogu...ja velicinu ekrana testiram tako sto se udaljim na odredjenu udaljenost i ako mi moze cijeli tv stati u ocni kadar,bez da moram ocima ici lijevo desno,da bi imao fokus na desavanja na ekranu,onda je to prava velicina za odredjenu udaljenost.
    Tako da je i tebi to mozda najbolje,da se udaljis na 3-4 m,zavisno koliko je kod tebe udaljenost i da na tvu gledas neku seriju ili nesto i vidis moras li ganjati scene po ekranu :D

Ako je manja udaljenost a veci ekran,obicno se mora :D

18. Haker

Haker Veteran foruma

Bože koje gluposti lik valja. Kao da čovjek živi u pećini pa nije nikad vidio 65, plus navikne se na bolje za pet minuta, problem se vratiti na manje

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ove tabele koje vi postavljate,nemaju bas neke veze sa realnoscu a zasto...zato sto oni to mjere da se vidi kvalitet/gustina pixela i kako je ovdje rijec o 4K modelu,onda je logicno da ima puno vise pixela i da ce slika biti jasnija sa manje udaljenosti. Zato se kao minimalna udaljenost prikazuje 1-1.4m . Ali ajde ti stani ispred televizora od 75' na 1.4m i pokusaj pratiti seriju ili film. vidjeti ces 20% ekrana iz te blizine :D

Da ne quotam hakera legendu...samo da prokomentarisem koliko bi ovaj forum bio bolje mjesto da ti nisi zalutao na njega :D

20. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je isto kao kad sam 2007. ušao u radnju da kupim 42" tv i lik me pitao kud cu s njim, pa rekoh u dnevnu i rekao mi da nisam normalan da je to za dvorana tv.
    Tako i zippo, nas pro tester