Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Picoooka

Picoooka Komšija

Ma ja bih uzeo 75' u malu sobu da gledam sa 2 i pol metra :D ne bih se bunio.

Jos jednom kazem uzmi taj 65' sto si naumio neces se pokajati.

bojler likes this.
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kralju,ti kao i uvijek,fulas cijeli fudbal,samo da bi kontrirao nesto.
    Ja isto koristim veci tv ali je prilagodjen za moju sobu a mogao bi i 65 tu ici i bio bi mjera sa ove udaljenosti. A vec kada se gleda sa dvosjeda,sa neka 2 metra,tu je i 55inca na granici,meni barem.

Ja kazem covjeku da proba na licu mjesta i vidi hoce li mu oci "trcati" po ekranu,na njegovoj udaljenosti. Pa ako ima prostora u sobi i ako je komotno gledanje TVa,neka kupi i 75'',zasto da se zaustavlja na 65'' ???

3. dek

dek Novi član

Hvala.

To praktično dodje isto kao i sa mobitelima i pc monitorima, svaki novi koji sam uzimao u početku je bio veći od prethodnog, poslije postane "normalno".

Što se tiče tv-a, najverovatnije idem na 65" Philips 910 Oled.

Nažalost, još ga nigdje nisam našao u BiH.

4. dams82

dams82 Overclocker

Joj, ja sam Philips kad su u pitanju tv uređaji davno pomnožio s nulom.... Po meni nikad nisu znali napravit tv kako treba.... Tako da i ako ga ne kupiš neće biti neka šteta.... Sad je mislim best buy TCL

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

5. zoi

zoi Veteran foruma

Philips oled televizori su dobra kupovina. Sve mimo toga ja bih izbjegao. TCL nema oled televizore, makar ih kod nas nisam našao.

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne bih ti savjetovao Philips OLED. Oni imaju neki svoj cudni dimming na svijetlim scenama na TVu,kao neka zastita za OLED panele...kada su one reklame kao na hrvatskim programima,gdje dominiraju 1-2 sljastece boje preko cijelog ekrana,totalno zamraci sliku i onda kada se prebaci na drugi kadar,vidis oscilacije zatamnjenja. Ima na klix forumu lik je sve dokumentovao ,snimio i poslikao...htio vratiti tv i nisu mu priznali to kao gresku...na kraju kroz 15 dana prodao za milju jeftinije,samo da ga se rijesi :D

7. dek

dek Novi član

Išao bih na LG G5 ali nije Android...

A Philips ima i onaj Ambient lightning pa mi se čini zanimljiv.
    A i ovaj 910 model navodno ima predobar integrisan zvuk tako da možda i ne treba soundbar..

Osim toga, valjda koriste LG panel tako da što se tiče kvalitete slike, trebalo bi biti slično.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Najbolje da pogledas negdje uzivo prije kupovine. Koja je cijena tog Philipsa?

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nije panel problem,nego Philipsova implementacija zastite od burn ina na televizoru...ima to neki njihov naziv,da sada ne googlam.
    Ovo je prosle godine bilo,ovako u isto vrijeme kao i sada ili pocetkom decembra...mozes naci na klix forumu ,ovaj lik je pisao...
    Forum Klix.ba - Viewing profile - crnivrag

a tema je
    TV uređaji - sve o tome - Page 1056 - Forum Klix.ba

Pa ako si bas zagrizao za Philips,vidi da li se sta popravilo po ovom pitanju

10. dams82

dams82 Overclocker

Meni je oled odavno zbog burn in otpao kao opcija, nekom to nije važno, a i možda se to popravilo, ne znam.... Tcl ima mini led, sasvim ok....

11. zoi

zoi Veteran foruma

Čovjek hoće da kupi oled koliko sam skontao, njegov izbor. Ja sam 5 godina na oledu bez ikakvih problema.

12. dams82

dams82 Overclocker

Svaka čast

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma nije kupovina OLEDa vise toliko rizicna,jer su svi oni razvili te raznorazne zastitne mehanizme. Ali upravo je to i najveci problem Philipsa,jer kod ostalih proizvodjaca to nije ovako agresivno kao kod Philipsa i plus se moze stimati u postavkama. Kod Philipsa ne mozes nista ,cak ni kada udjes u serviserski meni. Tako je pricao ovaj sto je kupio i popusio sa Philipsom. Covjek je ubacivao video i slike...sve je dokumentovano...i meni je ono sto sam vidio katastrofa. Tacno vidis kako se jacina osvjetljenja mijenja,kako scene prelaze iz tamnih u svijetle. Kao da slika zatreperi...bas su ocajno uradili tu implementaciju.

A sto se mog slijedeceg TVa tice...ja cu isto ganjati neki Mini LED definitivno,Boze zdravlja :D
    I biti ce Android,zbog odredjenih aplikacija.

dams82 likes this.
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Ma ja ni dan danas ne bih preporučio oled nekome kome tv gledaju djeca ili supruga, gdje se satima vrti na istom kanalu i sadržaju. Samo tražiš sebi problema u takvoj situaciji.

15. comrade

comrade Aktivista

pozz moze preporuka , neki best buy do 1500 km 50-55
    do sad sam bio na sonyu w805a 42 :D

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

TCL 55C7K

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Svakako preporuka za taj model, evo i ja se igram malo, pravo dobar za tu cijenu. Slika, zvuk, sve top.

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

@dino73n preko koje stranice si registrovao za produzenu garanciju? Googlam i vidim ih razlicitih. Nasao sam neku na nasem jeziku ali nemam opciju za BiH nego Hrvatsku.

I imate li prijedlog za neke od streaming aplikacija ala Plex.
    Steta sto Tubi ne radi kod nas bez vpn-a.

Nabacio sam SmartTube.

Edit: nasao sam sa garanciju kod nas

Last edited: Nov 12, 2025
  19. dams82

dams82 Overclocker

https://tcl-promotion.com/ba/
    Izguglao sam ovo pa pokušaj tu. Znam da je Dino prošli tv produžio na Avtera stranici, ne znam gdje je ovaj sad što je kupio....

Reventon likes this.
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Rjesio sam, hvala

dams82 likes this.