Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. dek

dek Novi član

Sad najvjerovatnije idem na 77".

Sa 3- 3.5 metra udaljenosti djeluje mi kao najoptimalnije rješenje.

Picoooka likes this.
  2. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

Ma samo OLED i neces se okrenuti za drugim panelima za sad :D g465 prze u dnevnoj sad ce godina, za sad ni najmanji problem osim sto mi je sad zelja 77”

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sve je do budzeta. Oled jeste dobar ali meni ne opravdava 3 puta vecu cijenu u odnosu na mini led.
    Gledam na olx-u LG G4 65" je preko 5 hiljada, TCL C7K 65" 1700KM.

Evo usporedba sa novijim G5.

Kad pogledas da mozes uzeti 3 tv-a za cijenu jednog onda ne vrijedi. Meni barem.

dams82 likes this.
  4. zoi

zoi Veteran foruma

Pričaš o cijeni G5 modela a stavio si usporedbu C5 modela. Totalno druga klasa i cijena. Sa C5, tj c serijom, dobiješ optimum oled i onda razlika nije toliko izražena.
    LG TV OLED OLED65C41LA LG OLED 5 god garancije (3 100 KM)
    https://olx.ba/artikal/68732479

Evo ti 65 incha C4 za 3100 KM.

Svejedno, i na iphone pro max radiš isto kao i na Samsung J seriji pa opet se to kupuje, ili i na Dacia Logan dođeš Na destinaciju kao i sa Mercedes s klasom.

OLED je već 10 godina najbolja tehnologija za ekrane i će još toliko po svemu sudeći. Je li to nekome bitno ili nije je individualno, kao što si i sam napisao.

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nije C7K top model miniled ekrana.

Jasno je da je oled najbolji al osim cijene minus mu je sto nije za svakog. Ja bih da sebi kupio da bude samo moj. Al ostaviti ga djeci da se igraju s njim niposto

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6. Haker

Haker Veteran foruma

Prije je oled bio preskup, sada je dohvatljiv ko ga stvarno zeli.
    Ja ne znam da li bih isao na njega, ali kao sto kolega kaže, neko plati telefon 3k neko tv.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

@zoi
    dobra ti cijena, nisam nasao na olxu u pretragama.

Jasno je sta je bolje, pogotovo specifikacije na papiru.
    Ali realno gledajuci kvalitet slike i cijenu, da je duplo bolje, to nije sigurno. I to poredjenje srednji segment mini led sa oled.
    Od TCL-a imas i C8 i C9 seriju premium segment koji su cijenom kao Oled, to je opet druga prica.

Last edited: Nov 17, 2025
  8. zoi

zoi Veteran foruma

imaš i LG A, B, C, G seriju, od najslabije do najbolje. Dakle ond a i pandan toj c7k seriji bila B serija od LG, što je još jeftinije.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam svoj TCL C9 platio 3k i nije mi zao. Slika je do jaja. C7 sam kupio prije dva mjeseca i nonstop sam na njemu i prije par dana pogledam neki film na C9 i ono woow. Primjeti se razlika.

Haker likes this.
  10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Imas na tcl-u u opcijama audio only mode koji ugasi display dok audio i dalje radi. Ovo je dobra stvar kada dijete koristi tv kao radio, pusti muziku npr, a ne gleda tv.

11. Stig L Stoner

Stig L Stoner Aktivista

Onako za na oko OLED je SSD a ovi ostali su HDD+SSD hybrid :D TV kupis i 10-15 godina si miran osim ako nesto ne krene po zlu. Uglavnom ako imas mogucnost nek 77” bude minimum. Kasnije ces mi reci hvala.

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pa nije bas tako jednostavno, ima odlicnih mini LED televizora, koji su u brightnessu totalno superiorni OLED-u.

Najjeftiniji OLED vs najjeftiniji mini LED, naravno OLED wins.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

To je ta cijena, 55" je oko 1000KM. Imas i C765, malo bolji model, vidi koja je cijena.

Btw C7K se rasprodao, krajem januara dolazi nova narudzba, zet trazio za sebe, na kraju narucio Hisense 55 U8Q, trebalo bi da je bolji.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

To je to. Ja sam 55 platio te pare samo sto je za klasu jaci, C7K ima vise diming zona i malo jace ozvucenje. Na ovom je bang and olufsen i ima dva subwoofera. A 55 C6K je bio 1050km

16. Haker

Haker Veteran foruma

Koji tv za tu lovu. Ja sam prije par godina uzeo tcl za tu lovu ne znam koji vise model ali sara za iste pare dobiješ dosta bolji tv.

Hisense ne bih radi ovog njihovog sistema vidaa, tcl je bolji izbor, vrijedi ga sačekati. Imam oba brenda u kući.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

18. Haker

Haker Veteran foruma

E to je drugo, onda su vjerovatno tu negdje

19. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

20. igor.g

igor.g Komšija

Samo 240 diming zona, eto razloga. Ništa čudno. Vani je taj tv još jeftiniji za 100eur ali bez dodatne 3g promo garancije, ima slično ali da se dokupi za 100eur tako da te na isto izađe.

Last edited: Dec 26, 2025