Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sony je prodao odjel za televizore, pitanje je hoce li apdejtovati vise ista.
    A svakako su skupi za ono sto nude.

I zasto striktno google tv, mnogi kazu da je los sistem.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa nije los, najkorisniji je od svih ostalih, stvar je što hardware mora biti dobar inače je lag fest.
    Pored ratnih stickova pa.chrom casta ja ne bih se niti obazirao na os. Kupi najbolji tv pa poslje staviš google tv

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ja imam već nekoliko godina Sony Android je, odlično radi. Iskreno dosta mi je brži od Samsung tizena prethodnog koji je sad kod staraca. Ako se dobro sjećam Jel TCL kupio Sony?

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jeste ih kupio TCL, ali ce proci vremena dok se akvizicija ne zavrsi u potpunosti. Trenutni modeli su jos uvijek cisto Sony.

5. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Mnogi kažu da su TCLovi C7K/C8K najbolji bang for buck, što se miniledova tiče.

Bolje za isto novca uzeti tcl veće dijagonale nego manji sony :D

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Bila je nestasica C7K kod nas, puko ko halva sto bi rekli. Vidim sad da su ga ponovno nabavili.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sony ima kvalitet i dugotrajnost. Evo kod mene jedan ,za par mjeseci puni 10 godina kako je kod mene a model je iz 2014. Znaci nije stucnuo 10 godina,nije slika zatreperila,nije nikada prestao raditi. Nije bio na servisu. Cak sam za ovih 10 godina,mislim samo jednom i baterije na njemu mijenjao,u daljinskom. Doduse,daljinski se koristi samo za upaliti i ugasiti tv,jer je tv spojen na komp i sluzi kao dodatni monitor vec godinama. ALi hocu reci,platis ga skuplje i ne razmisljas vise o tome hoce li se sta shebati. I ovaj je u to vrijeme bio 1300 KM ,48 inca dijagonala.
    Ali sada da opet kupujem,uzeo bi opet Sony,samo da se hocu isprsiti na neki od njihovih najboljih modela i dati 3000 KM,inace mjerkam i ja ove MiniLED modele od TCLa...samo sto svi televizori u kuci rade kao doxa,glupo mi kupovati novi samo reda radi pa onda ovaj stari ili prodavati budiposto ili ostaviti sebi za sprat kuce :D

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

MiniLED uz Sony kvalitet,nema tu fule. Serija 5 je srednji rang,MiniLED je odlicna tehnologija prikaza slike,uz duboku crnu boju,jako blizu OLEDu.
    Ako ti nije zao para,kupuj. Mislim da je taj tv negdje oko 2 milje ovako napamet gledajuci.

9. dams82

dams82 Overclocker

Ja ba, ja volim promjeniti neke stvari i prije nego crknu, ali tv ne znam zašto bih kad sve radi. Kod mene Samsung serija q60
    2019 kupljen, sedmu godinu gazi.... Ima sve što mi treba, a imam i onaj fire stick koji glumi android TV pa I tu imam sve što nema na tizen....

10. p4ja

p4ja Komšija

Uzeo sam ga, 2780

11. zoi

zoi Veteran foruma

Dati skoro 3k za takav tv je promašaj, ne vrijedi ni blizu tih para.

12. Haker

Haker Veteran foruma

Za tu lovu oled. Moj sljedeći tv je definitivno oled, gledam neki dan i kontam kako su im cijene pale a slika je ipak najbolja na njima

13. p4ja

p4ja Komšija

Jbg brate, pogledao sam par klipova
    sta ima bolje za ove novce?, nisu jos dovukli, mozda mogu stopirat.. vidio sam jedan Lg al je 55 i preko 3 milje, mislim da je on oled bio

14. zoi

zoi Veteran foruma

Gdje gledaš? Samo neka specifična radnja ili može bilo gdje? Taj tv što si uzeo je prošlogodišnji model, sad već idu rgb miniled televizori.

15. p4ja

p4ja Komšija

Unlucky, sad ga unjeli

Picoooka and bojler like this.
  16. zoi

zoi Veteran foruma

Pa ako si online naručio imaš pravo 7 dana da vratiš.

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sretno. Dobar je to TV ali za te pare,mogao je i OLED. Ali u koristenju neces vidjeti neku razliku a Sony je ipak vrh,tako da iako si ga malo i preplatio,dugorocno ce se to otplatiti.
    Sve u svemu,ne bi ja to nista vracao i ganjao se ponovo...mala je razlika u prikazu slike a OLED opet moze fasovati burn.
    Samo nisam ocekivao da Sony MiniLED model srednje klase toliko cijeni,ja sam mislio da je oko 2000 KM taj model.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Razliku bi vidio na kvalitetnom sadržaju, nije bez razloga jedno midrange drugo high-end m. lcd se može pokvariti, pogotovo kod prikaza istog sadržaja iznova i iznova, kao što su dugoročni testovi i pokazali. Kad vidiš da u 2026. neko napiše da oled fasuje burn in znaš da slabo prati televizore. Isto FUD se širio i za plazme PA eno od roditelja plazma i dan danas radi, nekih 15 do 20 godina kasnije.

Oko 2k je i trebalo da košta taj televizor tako da je dobrano preplacen.

19. p4ja

p4ja Komšija

Gledao sam brate svaki je preko 3k, (lg, sony), u vecini nasih prodavnica, ostale me marke nisu interesovale sem ove dvije, Lg oled 55 2,500, ali nije se mogla produzit garancija na njega, nebi oled bez bar 5 godina garancije, a za sony ima 150 maraka dvije plus godine ti produze, ali njihovi oledi sve preko 3k. Mislim da ce mi poslije 12 godina starog Lg ovaj biti osvjezenje, pa neka bar pola od tih godina ovaj zazivi bit cu sretan, danas cu ovo postavit sve pa budem bolje znao.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam šta si gledao ali u roku od minut sam našao LG 65 inča oled ispod 3000 KM.

LG Televizor OLED evo AI C5 4K Smart 65" - OLED65C51LA (2 982 KM)
    https://olx.ba/artikal/75097062