Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Još bi cpu infotech taj isti sigurno stoju i po-dvije povoljnije dao.

2. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

De ti sačuvaj kutiju i provjeri kako si prošao s panel-lutrijom. Ima li mrtvih piksela/izraženog dse. Ako da, gledaj da to vratiš.

3. p4ja

p4ja Komšija

Ne vracam nista tv je top sve dok ne prabacis na domace kanale :), sreca pa njih i ne gledam al uzasno izgleda, slika je do jaja sta god sam sa racunara pustio ili ovih streaming servisa.

4. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Onda neka je sretno :)

A naši svi kanali su zaista loši, čak i tzv. HD. Da nije utakmica i ramazanskog programa, tačno bih odjavio mojutv

Last edited: May 10, 2026
    p4ja likes this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da, neovisno o modelu tv-a, nasi kanali kriminalno lose izgledaju, kao 480p.

6. p4ja

p4ja Komšija

Hvala, da nasi kanali kao kolaz program, sto veci tv sve gore i gore izgleda.

7. alen_89

alen_89 Novi član

jeli vakat sad uzimati novi tv ili cekati juni, nisam našao neki popust za ove velike, kontao neku najpovoljniju varijanu oko 98/100 incha TCl, Hisense ...

8. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

A gdje si sve gledao?

9. alen_89

alen_89 Novi član

10. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

98p7k bi se kod nas mogao za 3100 nabaviti, uz malo čekanja. Ili neki žnj Fuego za 2950.

Jesi li razmišljao o varijanti da uvezeš nekako?

11. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ima li neko iskustva sa sljedećim model televizora:

Samsung 55" OLED S90F ?

Razmišljam da ga kupim ali kao da mu nešto nedostaje.

Ograničen sam na kupovinu preko BH Telecoma pa nemam izbora da razmišljam o LG G5 ili Samsung S95F seriji.

BH Telekom nikada ne nudi ove malo jače modele srednje klase.
    Ako neko ima "insider" informaciju da će dobiti nešto novo uskoro (2-3 mjeseca) sačekat ću.

12. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Samo mu dijagonala tukne :p

13. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Nije mi dnevni boravak od 50m² :p

14. IdeMedoSumom

IdeMedoSumom Aktivista

Dovoljno 2,5-3 metra udaljenosti za veću dijagonalu ;)

15. Haker

Haker Veteran foruma

Crce sad starom tv. Gledam sta bi, sve 600-700km njemu treba eon app da gleda sport i to je to.

Ovaj Tesla najpovoljniji a ima i google tv. Liči li to na ista?

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nemoj Teslu, daj vidi nesto od TCL ili Samsunga za te pare. Mislim da se 55" TCL P7K moze uklopiti u cijenu, google tv, qled.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Necu Teslu, u ovoj radnji ima hisense sto ima nekog smisla. 600-700km neki ce biti, nemu je stvarno svejedno jel qled, da je oled ne bi skontao.

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Koja je radnja, ima li internet stranicu? Da proberemo sta valja.

Kod mene starac isto tako pricao, 76 god., al kad je uzeo malo bolji tv ko dijete se obradovao.
    Ipak ima razlike u slici i zvuku.

Hisensu je navodno OS slabija strana, hardwer je ok.

19. Haker

Haker Veteran foruma

Ma sad mu je bio samsung q60 tv sto se tice pouzdanosti tesko smece ali slika je dobra bila u odnosu na tv koji je bio prije njega ali on skontao jedino da mu zvuk ne valja jer je nagluh :D
    Na tom tv u crkla ploca taman kad je garancija istekla, nekako nadjem drugu ploču evo crče i ona, plus na ekranu se linije pojavile kao da je star 15god.

LED HISENSE 50A6s
    Ovaj je 600km njemu je ok 50" mala je njegova soba.
    Kod ovog su stvarno dobre cijene tj iste kao na e kupi pa mi lakse, covjek mi odmah dostavi tv ako sta bude opet mi lakse samo da ga pokupi nego da pakujem pa šaljem kurirskkm ako kupim preko neta..

Samo ovdje je izbor hisense, par lg modela i par samsung. Samsung ne bih vala.

20. Mujka

Mujka Komšija

tesla je sasvim ok ja imam 43 qled sa google tv
    radi PERFEKT eon
    kao i ostale aplikacije youtube itd...

Tesla Smart TV QLED Q43E655GUS, 43", UHD, Google TV
    350KM placen

stvarno super tv vjerujem da je ista situacija i na 55"

kolega ima hisense isto kaze da je prezadovoljan sto se tice operativnog sistema apps itd

Last edited: Jun 5, 2026 at 10:26 AM