Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. h2o

h2o Aktivista

2. dadodur

dadodur Novi član

Nani molim te pomoć. nemogu na PS3 pokrenem igru Gran turizmo prolog
    televizor je CRT i izbacuje mi da se ta igra nemože igrati na toj rezoluciji
    pretrazio sam sve postavke na PS3 ali nista

3. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Kako je spojen PS3 na tv? Kompozitnim ili Scart prikljuckom? Da li se slucajno verzija konzole i igre razlikuju? Kada je 480i/576i u pitanju, neki naslovi ne rade na suprotnim tv standardima (recimo PSone igre skinute sa UK PSN-a ne mogu igrati na US konzoli). Na kraju, jesi skinuo posljednji Spec patch?

4. dadodur

dadodur Novi član

spojen preko skarta, naznam za taj pach
    šta kako gdje

5. dadodur

dadodur Novi član

igra je radila na lcd tv

6. Neo Bahamut Zero

Mislis radila sa istim kablom (iako ne vidim razlog zasto bi koristio kompozitni/scart kabl na LCD tv-u, to je velika steta)? Igre za PS3 nisu ni pravljene da se igraju u interlaced modu, to je ostavljeno onako "reda radi" pa se tu i tamo mogu ocekivati neki problemi. Da bi skinuo patch, moras imati PSN account i pristup internetu sa PS3, i kada se logujes i pokrenes igru, automatski ce skinuti i instalirati povelik patch. Nije sigurno da bi rijesilo tvoj problem, ali mozes pokusati.

7. dadodur

dadodur Novi član

nemam lcd,samo sam probao na lcd kada sam kupovao

8. Neo Bahamut Zero

Kljucno pitanje je kojim kablom. Ako je bio HDMI umjesto tog (vjerovatno kompozitnog) kojeg koristis, onda je razumljivo sto se javlja greska - jednostavno to je igra koja je namjenjena i napravljena da se igra u 1080p a ne u 480i. Slicna situacija je i sa ostalim igrama. Mislim da i Uncharted ima nekih bagova u interlaced formatu.

9. gilla

gilla Aktivista

Jesil u video opcijama odabrao scart onda 576i???

U svakom slucaju ako ne mislis uzimati hd telku ili barem hd monitor (pogotovo ako ti nije neka velika udaljenost na kojoj gledas)onda bolje prodaj ps3 jer zaista mnogo gubis.Ne mogu vjerovati da ovo govorim ....

10. Gizmo

Gizmo Novi član

11. Nani

Nani Komšija

Jeste, jeste samo ga stavi ;)

12. pmiloica

pmiloica Novi član

Gdje u BiH naci DVI muski na HDMI zenski adapter?

13. Esh

Esh HWB

Jesi li gledao u RS Electronic?

14. pmiloica

pmiloica Novi član

Nemaju u RS Electronicu..

15. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Vidi u Orbiteru, tamo sam nasao sve sto mi je nedavno trebalo od video/audio kablova. :)

16. Gizmo

Gizmo Novi član

17. Nani

Nani Komšija

Pa ti si Gizmo vjeran fun HD televizije :)

18. Gizmo

Gizmo Novi član

Nabio sam zulj na kaziprstu od silnog refresa. :lol:

19. Nani

Nani Komšija

HD videa su postavljena takodjer.

20. Gizmo

Gizmo Novi član

Recenzija odradjena vrhunski uz par brzinskih -tehnickih gresaka koje ce se ispraviti u hodu.
    Jos jednom bravo i samo tako nastavite. :smt006