Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. Nani

Nani Komšija

Vimeo nam je stvarao probleme, sad ce to bit sredjeno ;)

2. h2o

h2o Aktivista

Mali osvrt na recenziju.

Valjda na sat?

3. Nani

Nani Komšija

U minuti, bilo je oko 50 očitanja na wattmetru u jednoj minuti, uzeta je prosječna vrijednost!

4. h2o

h2o Aktivista

WTF, pa ako se uzme prosjek potrosnje od 191W u minuti, onda u jednom satu pojede skoro 11,5 kW. Mislim da vam je doslo do greske prilikom mjerenja, jer jednostavno TV po ovom mjerenju trosi previse struje.

5. Nani

Nani Komšija

h2o nikakve greske nema nego je uzet prosjek u minuti a ne u satu. Nisam stajao ispred Wattmetra sat vremena i uzimao 3000 vrijednosti pa radio srednju vrijednost, vec minutu. Sta je nejasno!?

6. almirony

almirony Novi član

konacno docekah, pregledao sam tonu siteova i reviewsa G10, a i V10. Cestitam Nani na maestralno odradjenoj recenziji, a meni ne ostaje nista drugo nego novce u dzep i u Ljubuski!

7. Nani

Nani Komšija

Hvala kume, ja sam toliko odusevljen telkom i nije zaista reklama da sam se trudio da budem sto objektivan u zavrsnoj rijeci i da mu ne dam Grand Prix titulu (V10 je tu) iako je zaista sa obzirom na cijenu zasluzio.

Momci iz Ljubuskog su najjeftiniji u cijeloj regiji i vrse kucnu dostavu tako da ne moras ici do Ljubuskog, isporucit ce ti telku na kucna vrata kao sto su i Snajperu 007 u Travnik!

8. apokalipso

apokalipso Aktivista

EDIT:
    kad malo bolje skontam sve je jasno samo malo na prvi pogled djeluje jako zbunjujuce ali to je to
    to ti je isto kao kad bi mjerio potrosnju goriva i na 5km predjenih rekao da mu je potrosnja 5l na 100km sto ne znaci da ces na 100km potrositi 100l nego samo 5l
    malo zbunjuje ali je tako

9. h2o

h2o Aktivista

Nani, meni je sve jasno samo sam ti htio navesti gresku, ali ako ti mislis da je sve uredu onda ok. I wattmetar kad pokazuje vrijednosti na ekranu onda su one u Wh ili kWh.

edit: apokalipso me je prestigao

10. almirony

almirony Novi član

ma malo se izgubio od telke, ne zamjerajte, ja bih pomijesao i Gwh i KS i obrtni moment etc.. :lol:

11. Nani

Nani Komšija

Hajmo opet, to je potrosnja u satima gdje je uzeto mjerenje razlicith vrijednosti u jednoj minuti. Opet nije jasno jel da!?

12. apokalipso

apokalipso Aktivista

stavio sam ja ispavku pa kome nije jasno neka vidi 3 posta iznad

13. Nani

Nani Komšija

Misljenja sam da bi trebali da date vise pozornosti na sam PQ TV-a, ne na potrosnju.

14. h2o

h2o Aktivista

Sad je sve OK. Recenzija je dobra, nema se sta prigovoriti, samo je navedena potrosnja zbunjujuca. Trebao si onda napisati nesto kao npr.: "Potrosnja je bila 190 W u periodu mjerenja od 1 minute." ili nesto slicno, a ne 190W u 1 minuti.

15. JVC

JVC Overclocker

Po ovome ispada da trosi vise od TA peci, ovo se treba malo razuljivije napisati da ljudi znaju.

16. Nani

Nani Komšija

Da trosi vise od TA peci ko Ciro 50-tih

17. JVC

JVC Overclocker

Pa tako ispada zato se i potrosnja i daje u Wh ili kWh, ali kasnije si se ispravio da se to odnosi na interval ocitanja. :D

18. selvin

selvin Moderator

Potrosnja se ne mjeri u W :) Kao da je bitno koliko ste vremenski mjerili potrosnju, samo zbunjujete ljude :D

Uglavnom, recenzija je dobra. :)

edit: Nisam vidio zadnja dva posta, bili su na narednoj stranici :D

19. dmr

dmr Veteran foruma

Sta serete bemu :D. Dobro je uradio, ako nesto vuce, u prosjeku, 120W tokom jedne minute, onda je aproximativno potrosnja 120Wh! :mrgreen:

20. Nani

Nani Komšija

Steta sto nema znanja na ovom forumu kao na drugim oko kalibracije, mnogi su tek dosli do potrosnje, al ima vremena...