Odabir Laserskog Color printera?

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by X-Factor, Oct 26, 2009.

1. wizard

wizard Aktivista

Sve se ja i ti slažemo i pričamo o istim stvarima. Tek sada pogledah tvoj katalog i sve mi bi jasno. Slažem se sa tobom da je Sa u svakom slučaju skuplje od Tz i od večine gradova naše drage BiH i da ako bude htjeo raditi na offsetu to što želi, neka se raspita u drugim gradovima. Što se tiće štampe na A4, ja nisam rekao da to neko tako radi nego da sve ide u većim formatima kao što si i naveo i da postoje hidraulični noževi koji režu u finalu na odgovarajući format, bio to A4 ili A5, svejedno. Ovo što sam ja rekao je iz razloga što znam koliko je čovjek platio za izradu kataloga, jedna Italijanska firma u Zavidovićima, za izradu kataloga za Italiju. Čovjek je htjeo dobar katalog na kunstdruck i to A4 format jednostrana štampa uvezana u tvrdi povez sa svilenim koricama (printano na svili i ljepljeno na teški karton). Odatle meni cifra. E sada koliko bi ga izašlo bez toga, ne znam ali sam mu orijentaciono rekao.