Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. dams82

dams82 Overclocker

Što su bezobrazni kod vas. Temu šalje do vrata i nije u redu da moraš ići na poštu preuzeti. Meni danas s temu došlo isto preko bh pošte (prve dvije xexpress) i donio mi brzi poštar, juče stiglo u Gračanicu, danas na dostavi. A inače prekjuče sam dobio na viber obavijest od HP Mostar da mi je poslano, inače temu dolazi preko crne gore, NTC Logistics firma preuzima pa ulazi na Hercegovinu, obično preko Trebinja pa ide dalje....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. zoi

zoi Veteran foruma

Ja kažem bh pošta smeće, upravo zbog ovakvih stvari a Haker veli nema nikad problema s njima ;)

3. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Radi to i xexpress u Sa sa nekakvim punktovima.

Samo pisati temuu i zalit se :)

Svi oni dobiju od temua po 13KM po dostavi, i fino pise da je dostava NA ADRESU, a ne na punkt, ili u poslovnicu(postu).

zoi likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Ma nemam, kakav mi je problem svratiti u postu kada ću sutra deset puta proći pored nje, a da mi poštar nosi neće me zatec kući..
    Čak vise volim ovo nego kad me kurisrska zove ja nisam kući pa se ganjaj onda.

5. dams82

dams82 Overclocker

To je tvoje lično što ti prolaziš pored pošte i što ne voliš da te traže, ali njihov posao je da dostave na adresu, a ne da te zovu da dođeš na šalter preuzet. Meni je pošta takođe relativno blizu, ali ja nemam vremena hodat niti se ima gdje parkirati ispred da idem autom. Ljeti mogu skuterom, ali to je par mjeseci samo u toku godine.

aNaToMiC ! and zoi like this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Meni bi bio problem da platim nešto a ne dobijem tu uslugu. Šta je problem da te nazove kurirska služba? Opet bi ti ostavili u pošti ako nisi kući, nikakve razlike ne bi imao. Mene također 99% ne bude u kući kad zovu, ali nazovem nekog od ukućana ili odem do pošte kad je u pitanju bh pošta (uglavnom olx) dok ostale pošte donesu fino na posao ili dostave kad meni odgovara. Samo ovo smeće od bh pošte ti kaže imaš pravo jedan pokušaj uručenja na adresu koja piše a ostalo se snalazi kako znaš i umiješ.

EL NINO CFC likes this.
  7. dams82

dams82 Overclocker

Meni uvijek donose na posao jer sam uvijek na poslu u vrijeme dostave, a i da nisam ima kolega da preuzme, čak plati za mene

zoi likes this.
  8. ibran

ibran Aktivista

Vidm da se malo ubrzala dostava , juće dva paketića jedan Xexspres, a drugi BH brza pošta obadvana adresu i to mi prije stigao zadnji paket od prezanjeg što znaći da dosta zastoja prave naše kurirske službe. Izglda da je krenula prava pomama kupovine sa Temu, kažu 80.000 paketa u Sarajevu stiglo za isporuku.

9. Reznor

Reznor Overclocker

10. bhd

bhd Veteran foruma

Nist nisu slagali.

11. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Nama je neki dan BH posta na vrata dostavila, 100% se trebas zaliti.

12. dams82

dams82 Overclocker

Prepala se Evropa. Pola od ovog nije tačno. Istina da imaju izmišljene popuste ali ko još to gleda, gledaš sadašnju cijenu i to je to, ali ne vjerujem da lažu za stanje artikala jer stavim nešto u korpu i dva tri dana piše almost sold out i odjednom nema više na stanju. Imaš i price adjustment pa ako pojeftini vrate razliku, to niko drugi nema tako da je i to pozitivno. Kola sreće kod nas ne važe, a i jadan je onaj ko to vrti i čeka nešto.... Sve u svemu treba poraditi na dovođenju u zabludu jer nije ok, ali ovi se baš nasraše jer im udara na ekonomiju.

aNaToMiC ! likes this.
  13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Samo pisati zalbu ako ne dos
    nije se europa prepala nego europa ima odredjene standarde. ne znam na koji nacin mogu kazniti temu, da li sto temu ima sjediste u EU, jer na isti nacin bi trebalo onda i Ali Express kazniti.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Imaju oni standarde dok njima odgovara, čim konkurencijia opali odmah kazne u milijardama.

Evo preuzeo paket dvije sedmice od narudžbe prezadovoljan. Platio futrolu 17km kod nas je 50-60 jos ubacili u nju zastitu za ekran, stickere, i zaštitu za case za switch i joy cone, to nisam ni znao da ce doći niti ima igdje navedeno.

dams82 likes this.
  15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

naravno da imaju. koja EU prodavnica se bavi istim praksama? pogledaj im samo slike proizvoda. Neki LED bar prikazan pored monitora slicne visine kao i taj monitor. Kupis taj LED i ono dobijes led bar velicine svijeće.

Sve ih treba udariti po usima zbog ovih stvari. Nisam ja ljubitelj EU toliko, ali se slazem sa njima u nekim stvarima.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

I ja sam za poostravanje kriterija kod oglasavanja i ne navodjenja pravih informacija.
    Ja jos cekam svoju prvu narudzbu ...prosla je carinu,sada je valjda kod kurirske sluzbe...mozda bude i u toku ove sedmice isporuceno.
    Pa cemo vidjeti kvalitet

17. dams82

dams82 Overclocker

Ako nema na xexpress podataka o trakingu onda je bhpošta preuzela i vjerovatno ćeš dobiti poruku u neka doba vezano za isporuku. Meni je poruka došla od hrvatskih pošta Mostar, ja mislio ona lažna poruka jer sadrži neki link, međutim novi traking broj je bio tačan u poruci.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Meni je prvo doslo "beza posta 3232" pa onda dodje od bh poste.

19. dams82

dams82 Overclocker

Pa da, to su Hrvatske pošte Mostar.
    Bh pošta poslala tek onaj dan kad je bila isporuka. [​IMG]

Haker likes this.
  20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma meni ce doci preko bh poste garant...skoro svaki dan sam u posti i pola poste je vec zabacano sa Temu paketima...radnici pogubljeni :D

Last edited: Nov 11, 2024