Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Ma glupost, samo džaba izgubio vrijeme listajući artikle i istraživajući po internetu šta valja šta ne da bi to sve na kraju bilo uzalud.

2. selvin

selvin Moderator

Prebacio sam ovdje ananas diskusiju.

zoi likes this.
  3. nivla

nivla Komšija

dosle gume sa ananasa, DOT 0425 direktno iz unitrade-a

kvaju and Reventon like this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene starci ganjaju masinu za ves, i ja im spomenem ananas, posaljem link, slike, cijenu iz korpe sa popustom. Izasla bi ih nesto preko 400KM. Ma kakvi, ne daju reci, to je prevara i ta prica. Otici ce u Gorenje salon i dati 200KM vise al da su sigurni. :D

5. nivla

nivla Komšija

ma veci je problem sto imaju ogranicen broj kupona koje mozes iskoristiti vrlo kratko a nigdje ne pise koliko tacno

za mastercard80 kod je primjenjiv tek nakon sto se unese ispravan broj mastercard kartice

6. dams82

dams82 Overclocker

Stariji ljudi imaju jako čudnu percepciju te kupovine. Npr vežu se za trgovinu gdje je nešto kupljeno ili za trgovca koji je prodao.Ako šta rikne ne zovu ovlašteni servis koji je naznačen na garanciji nego idu tu u trgovinu i traže čovjeka koji je prodao,on je "odgovoran" za proizvod :)

zoi likes this.
  7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovaj Ananas od Miskovicev je bas bas glup naziv online trgovine,jer bas ono na prvu asocira na prevaru. Sada na FBu ima mali milion tih "vocnih" FB firmi,koje redom uvaljuju kineski srot i fakticki varaju narod i ajde sada neka neko ozbiljno shvati ovaj "ananas". Ja prvi ne mogu,iako iza firme stoji najjaci srbijanski biznismen. Ali slabo mu ide u BiH,prosle godine je prihod bio 40ak hiljada KM. Bolje bi mu bilo da rebrendira firmu i stavi neki normalniji naziv,ako misli da napravi neku pricu.

8. dams82

dams82 Overclocker

Šta ja znam, da li oni nešto prodaju ili samo imaju radnje koje prodaju preko njih?
    Bila im je zanimljiva ona akcija sa vaučerima, preko 500 bilo 100KM popusta, a preko 100 20KM popusta.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mišković silovito krenuo u BiH s "Balkanskim Amazonom". Evo kakav mu je rezultat! - Biznis Info

dams82 likes this.
  10. dams82

dams82 Overclocker

Hvala što si zaguglao umjesto mene
    Tako sam nešto i razumio ranije. Ja skoro zamalo nešto da naručim kako bi uštedio tih 100 KM uz vaučer, međutim otkrijem da nemaju mogućnost kupovine na rate što je veliki minus, i na kraju kupim kod drugih isti artikal za 100KM više, ali na rate i dobijem poklon (koji mi treba) i košta skoro 200KM....

11. Almir

Almir Komšija

ekupi je po meni tu dosta odmakao, bude solidne akcije, kome treba i to plaćanje na rate slična cijena, datum dostupnosti artikla isto naveden, br iskorištenih vaučera, poprilično transparetno...podrška i sve ostalo ok..

ja bi kupio gore gume na ananasu, ali nešto valterišu sa vaučerima, nisam do sada ništa od njih uzimao...

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja mislim da je ovo kod Miskovica samo los naziv radnje i nekako mi je neozbiljno...iskacu oni po FB svako malo,jer se reklamiraju tako preko FBa ali nekako mi sve to djeluje jako amaterski. To je neko moje misljenje ,nemam pojma zasto.

Ja sam smanjio online kupovinu opasno zadnje 2 godine. Sa temua sam narucio 2 paketa ukupno od septembra 2024. Sa ostalih online platformi, aliexpres,ebay, isto skroz slabo.
    A prije sam svaki mjesec imao u dolasku 5-6 i vise paketa,vecinom sitnice neke koje su mi trebale a visak sam znao prodati a sada vise me i ne privlaci toliko.

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

I po meni je ekupi najbolja online platforma za kupovinu u BiH,iako ni oni nisu savrseni ali opet se rijesi sa njima sve.
    Kao sto kazes,sve je transparentno...meni se najvise svidja sto za svaki artikal imaju detaljne karakteristike i opis artikla i specifikacije...pa fino sve na jednom mjestu iscitas a ne da za svaki artikal googlas,kao na olx radnjama...postavi oglas,u opisu artikla nema nista :D
    Zato nikada nista nisam kupio sa olx radnje u zivotu a online kupujem od 2009. godine :D

14. dams82

dams82 Overclocker

Ekupi je meni extra, ja sam većinu kućnih aparata kod njih kupio, tri klime čak, svaku sam kupio sa nekim popustima, što na kartice, što sa poklon kodovima.... Gume za auto itd.... Skoro sam imao situaciju da artikal nije došao preko 10 dana, nije me niko obavijestio da je trenutno nedostupan, pa kad sam nazvao kao trebao bi doći za dan-dva, a meni se više nije čekalo jer sam naručio za familiju, i ponište mi, naručio na ananas i došlo odmah sutra, bio je technoshop u pitanju.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Ma sve je to isti k, gledaš gdje je jeftinije i cao. Sad gledam ove štednjake, npr ovaj je svuda oko 850 na ananasu prekrizeno 1200 i kao na popustu 850. Plus ova zavrzlama sa vaucerima sve odradiš ne moze popust, mrs.
    E kupi nikad problem, kod njih je sve top do sada bilo, cijene odlične.

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ekupi prije kada je pravio akcije,bile su prave akcije (a sa time su i oni poceli fuserati,ima 2 godine)...popusti ono na razlicite kartice i nije bilo nigdje jeftinije u BiH da kupis,sa tim popustom.
    To na ananasu je klasicno sibicarenje...bubnu neku nepostojecu cijenu,prekrize je i stave trzisnu cijenu,kao na popustu. Problem ananasa i jeste sto je to zamisljeno kao sabirni centar ostalih radnji,koje prodaju robu na jednoj platformi. A svaka radnja koja prodaje na ananasu,ima i svoju neku ili online radnju ili olx ili fizicku radnju. Tako da mozes i od njih direktno naruciti,mimo ananasa.

Last edited: Apr 24, 2025
  17. selvin

selvin Moderator

Dugo nije bilo na ekupi za neku karticu... Sjecam se prije raiff bio svakih par mjeseci ili cesce po 10%, ili sve vize. Neke kartice i 15-20%, intesa ili sparkasse shopping.

dams82 likes this.
  18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Koliko sam upucen,te promocije su radile banke sa partnerima,visa,mastercard i sa odredjenim bankama i trazili su partnere u online prodavnicama.
    Haman su navukli ljude na online i karticno placanje i vise ne rade promocije...znam samo da tih promocija haman u 2025. godini i nema na ekupi :D

19. zoi

zoi Veteran foruma

Da, ekupi je bio fantastičan zbog toga. Ja klimu kupio kad je bilo - 20% raiffeisen, smiješna neka cifra me izašla, sad mi žao što oh više nisam kupio pa nek stoje u paketu...

20. selvin

selvin Moderator

Kupovao sam i ja svasta preko raiff, mislim cak i da je barem 2 ili 3 s foruma uzelo preko mene kad su bile te akcije 20%. Ali nema toga vise izgleda. Bice makar 10% :) Skoro (relativno skoro) je bilo 10% na sve vrste placanja. I to je ok popust ako je prvobitna cijena vec dobra.