Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ja kupovao nedavno fen ženi i kćerki, nađem na olx, neka radnja, zovem gdje se nalazite kaže kod magbel gume, pa rekoh tamo je fontele, ma ja kaže to je to. A na olx neka druga radnja... Nema veze, idem tamo, skroz druga cijena. Rekao nije ovo na oglasu, kaže oliko je tamo reko toliko i toliko, kaže nema veze sad ćemo srediti. Ispravi cijenu, ja uredni karticom platio, fiskalni račun dobio.. šta oni petljaju bog sami zna

bhd likes this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Da, I meni su rekli za keš, ali to sam već znao unaprijed.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja prije nekoliko godina uzimao materi fiksni telefon.

Nasao na piku njihov oglas, sad slagacu te bio je na piku 50KM, i posto mi je firma bila na Grbavici, bilo mi je usput da svratim do njihove radnje i licno preuzmem. Otisao tamo kaze 60KM taj telefon. Pa reko na piku druga cijena, ovaj kaze nema veze cijena se gleda koja je u radnji i njihovoj web stranici.

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

U Univerzalnom su radnje i web stranica ono gdje je cijena ista a olx svaki radnik u odredjenoj poslovnici je imao pristup olxu i uredjivanju i stavljanju cijena. Ili naprave nekada neku akciju,neko promijeni cijene i onda ponovo ne vrati,jer nista nije uvezano u jedan sistem,sve se rucno i licno unosi na olxu. Tako da ako nesto kupujete,odete na stranicu i tamo vidite cijenu. Druga opcija je nazvati radnju na broj i provjeriti. Na olxu mnogi i ne odgovore na poruke nikako u tim takvim radnjama.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Stvarno su ovi sa olx retardirani, u 2025 nemaju funkcionalan text editor, jel to realno... Ako neko zna da ne istrazujem, kako ebeno da formatiram tekst opisa oglasa i predjem u novi red :D

hurmash1ca and nenji_avero like this.
  6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Bio je editor dok nije dosao ovaj famozni "redizajn" i sada ne mozes nista editovati a ako malo i uredis tekst,tipa bold,italic ...to se i ne vidi ovamo na glavnom oglasu :D
    Ovo je sada bas jadno i glupo...svaki oglas izgleda isto a prije sam oglase dotjerivao,ubacivao slike direktno u opis ,mijenjao boju i svasta nesto.

nenji_avero likes this.
  7. Reznor

Reznor Overclocker

Mislim da rekoh jednom, glupost mi je konkretno na iOS aplikaciji kada objavljujem novi oglas da mi slike uvijek zarotira, tekst bude sav slijepljen iako je prethodno formatiran u novi red, ne respektuje zadanu sliku, tako da se u svakom slucaju mora edit raditi nakon objavljivanja oglasa. One opcije filtera su i dalje buggy, konkretno filter najjeftinije mora da se selektuje/odselektuje, stvarno los user experience.

nenji_avero likes this.
  8. iPlay

iPlay Komšija

Jeste li primjetili ovu obavijst na OLXu? Pretpostavljam usklađivanje sa nekim novim zakonima? Konkretno je ovo bilo u oglasu za patike. https://olx.ba/artikal/68162989

9. selvin

selvin Moderator

Ima to vec duze vremena za artikle iz odredjenih kategorija koje su podlozne prodajama kopija.

iPlay likes this.
  10. Reznor

Reznor Overclocker

Meni je ovo pomalo lol, ako stvarno ne ispadne tako, hoće li fakat ko koga ganjati ili se možeš žaliti vodovodu :D
    Nešto ko ono dostupno odmah, pa na kraju ne bude na stanju.

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima to vec nekih 1-2 mjeseca,barem na kategorijama na kojima ja pratim oglase.
    Nije to jos uskladjivanje sa zakonom,jer ovaj novi zakon koji je u izradi i za online trgovinu,nije jos ni u formi nacrta usvojen...to ce biti mozda do kraja godine ili cak i slijedece.
    Ali je dobro opet da ima...ko zna,mozda pomaze ako se nekome sukne kopija :D

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Vidjao sam ja to prije i na starom dizajnu. Mislim da je najvise bilo u kategorijama za literaturu.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Joj crnjaka. Kupim u mbike drugu za rodjendan garmin heart rate monitor, kupio ga 05.05. I ostavim u auto. Sinoć mu poklonim, on otpakuje unutra nema heart rate senzora samo ona trka na koju se kači i uputstvo. Ne možemo da vjerujemo, odemo u mbike, mislim sta sad u toj situaciji, sta ce i oni. Rekli da ostavim da ce me sutra šef nazvati.

Kada sam kupovao bike kompjuter ova traka bila dostupna samo u Mostaru i nazovem ih da traku prebace u Sarajevo pa da kupim odmah sve u jednom, i eto senzora nema. Jasno da ga je neko u procesu mahnuo jer nije mogao sam nestati iz kutije.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk