Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je zadnju pošiljku temu ostavio u paketomatu. Jednostavno, fakat. Dobiješ vode, ukucadp, otvori se ormarić i to je to.

Reznor likes this.
  2. zoi

zoi Veteran foruma

Nadam se da je domaća voda :D

Qler and hurmash1ca like this.
  3. Reznor

Reznor Overclocker

Hvala za info mislim da ćemo paketomat i ja se odsad redovno družiti :D

Ova kurirska za temu radi totalno asinhrono, mada iskreno najčešće je bio EuroExpress. Danas krenuh nešto poobavljati dok još imam vremena i samo što dođoh na lokaciju zove kurir da je stigla pošiljka. Ovako podignem u vrijeme kad meni odgovara.

4. chenta

chenta Aktivista

Raja koja kartica treba za isplatu na racun sa skrill walleta, moze li mastercard debitna

5. Qler

Qler Veteran foruma

Code :) jebi ga autocorrect:)

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sta bi sa computeruniverse.net, zasto su nas skinuli sa dostave? Postoji li neka druga opcija za dostavu?

7. Picoooka

Picoooka Komšija

Odlucili su iskljucivo clanice EU da stave za dostavu,a ovaj istocni blok drzava koje nisu clanice EU su skinuli sa dostave.Iskreno isplativije je trenutno iz USA preko kupiglobal narucivati zbog pada dolara.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Steta, jer imamo DHL u BiH.
    Nisam nikada koristio kupiglobal, moram probati. Rade sa Amazonom?

9. Picoooka

Picoooka Komšija

I sa amazon i newegg i best buy itd.

bhd and Reventon like this.
  10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jest nam BH posta propala ko kauc.
    Od jucer paket stoji u glavnom magacinu u Tuzli, nije uruceno nijednom vozacu. Ne mogu ni licno preuzeti jer posiljke nisu razvrstane, a niko od radnika u magacinu nece da trazi paket u gomili.
    Tri dana od Gradačca do Tuzle, sutra ce biti cetvrti. I to bi trebala biti brza posta...

7mediN likes this.
  11. 7mediN

7mediN Aktivista

zadnji paket porucen bh postom cekao preko 10 dana.
    pokusao par puta i licno preuzet pakete u posti, radnik zaviri u magacin par sekundi, izadje i kaze nema, iako mi je kurir javio da je ostavio paket u posti.
    sve u svemu izbjegavam ih koliko god je moguce, prije su bili iole jeftiniji pa eto valja se malo strpit, a sad cijena skoro ravna euroexpressu koji paket dostavi za manje od 24h.

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ovo je preko olx-a pa njihova dostava, 11KM. Prodavac insistirao radi olx bodova, a ja ih nebi nikada.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Evo ja bas danas čekam da dođu po paket i kontam se što ih nema. Nisam nekoliko mjeseci slao ništa pa nisam znao da su tako propali. Vjerovatno ljudi po godišnjim odmorima.

14. Picoooka

Picoooka Komšija

I ja jucer ujutro plocu narucio kad jutros javlja prodavac nece moci prije sutra tako mu kazali.Procesor narucio juce i jutros dobio za manje od 24h sto znaci sve je od kantona do kantona.

15. dams82

dams82 Overclocker

Ja prekjuče predao artikal preko olx dostave,juče poslijepodne u čitluku uručeno.

16. kvaju

kvaju Komšija

I ovdje bh posta radi ok (Mostar), mozda je do samih poslovnica,

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam bio najzadovoljniji sa postom. Doduše zadnja narudzba je bila prije par mjeseci, ali uvijek brzo i znam se sa kuririma pa imam opciju ako sam na poslu i td. Dok kod ovih drugih nazove ispred zgrade, ja na poslu i onda se pola dana ganjam s njim da preuzmem.
    Znam, nije on kriv sto sam na poslu, samo kazem da mi najlakse sa postom

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. zoi

zoi Veteran foruma

E vidiš, u Zenici a i u drugim većim gradovima je obrnuta situacija. Pošta da određeni reon vozaču i ako nisi tu on ti neće doći na posao. Ja radim blizu pošte i opet neće da dođe ono pred kraj vremena da preuzme, nego ja moram nositi ili obavezati nekog kući da preda. Dok ove druge kompanije objasnim gdje sam i onda dođu kasnije kad im bude zgodno.

Haker likes this.
  19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako su preuzeli posao sa Temua zatrpani su. Barem je tako u Tuzli. Mozda su godisnji odmori pa nedostaje radnika.
    Ali kako god, nema smisla, sutra ce biti cetiri dana. Da sam znao mogao sam se provozati sat vremena do Gradačca.

20. Reznor

Reznor Overclocker

Evo meni vec drugi put dosla bh posta na adresu firme na kosevskom brdu, obje posiljke iz mostara, ova zadnja stigla kroz 24h. A za cijenu dostave ne znam koliko je sad osnovna cijena dostave kod drugih, prema informativnom izracunu EuroExpress izadje oko 15 KM, X-Express 16 KM na 1kg ... Meni je sad svejedno kad dolazi na firmu, ionako ne mogu nigdje odatle cijeli dan, jer mi je sve daleko :D