Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. zoi

zoi Veteran foruma

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

InTime je imao karticno placanje vec odavno. Ne znam za bh postu, njemu sam od srca dao najvecu novcanicu. Preznojio se dok je kusur vratio :D

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Je li koristio neko shipito u zadnje vrijeme ?
    Kolika je carina, tj. koliki su dodatni troskovi kad paket vec dodje u Bosnu ?

Treba mi nesto iz USA doci pa vazem je li bolje da posaljem ovdje ili dole.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Dodatni troškovi su oko 30% na cijenu, ako prelazi 300 KM.

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma da, to je to, isti vrag, hvala.

Znalo mi se prije nekad provuci bez carine dole, ovdje nema sanse.

6. RED DEVILS

RED DEVILS Aktivista

Dali ovo znaci da ce mi DHL naplatiti dodatni jos 100 KM iako ce za dostavu uzeti 20 eura

7. selvin

selvin Moderator

Po tome što piše izgleda da hoće. Iako bi imalo smisla da naplate to samo ako podliježe carini. Možda da pitaš dhl direktno. Ima neki chat na stranici.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Nije tema ali neko bi možda imao mišljenje.

Danas počeo dobijati pozive iz sri Lanke, Pakistana i td naravno sve odbijem, blokiram kad kasnije zove unicredit pita jesam li ista kupovao 29. Kaze kompromitovana kartica treba je blokirati.

29. Sam aktivirao google walet i platio acc za auto put, ne mogu da vjerujem da je nesto od toga ali eto to su bile jedine aktivnosti sa karticom.

Drugi put da mi blokiraju karticu u pola godine, pegla živa, posto nisu ništa skinuli kontam da ovako ostavim jer da su mogli skinuti pare dosad bi je ispraznili valjda.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

9. p4ja

p4ja Komšija

Bez ikakvog razmisljanja odma je terminate, zovi banku sad ako treba, imaju i oni dezure neke

10. igor.g

igor.g Komšija

Što uopšte koristiš main account karticu online.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Pa i nisam, na ovoj nema nikad nekih para zato i ne pazim, ali otkako mi je prošla blokirana od tada i nisam imao nekih kupovina po lijevim stranicama ili nesto slično tako da me je ovo bas iznenadilo.

12. igor.g

igor.g Komšija

Možda bolje otvoriti virtualnu debit za online. Revolut npr ili slična alternativa u BiH (ili možda Visa vaucher card) , ne moraš se zajebavati zvati banku. Desi se sranje, prebacis to malo funds na novu, staru ugasis preko app u dva klika.

Last edited: Oct 31, 2025
    Haker likes this.
  13. dams82

dams82 Overclocker

Ima li neko iz BiH da je uspio se registrovat na revolut? Ja sam pokušavao mjesecima, uopšte ne dolazi verification code na broj telefona, koga god pitam kaže da nije uspio....

14. 7mediN

7mediN Aktivista

nije revolut jos dostupan kod nas, zato i ne dolazi
    kad bude dostupan dobit ces invite code na broj, ili na email, zavisi preko cega si se prvo pokusao registrovat.

15. zoi

zoi Veteran foruma

Isto i meni. Ja neki dan pokušao isto to ne dolazi korak, kontao nesto do mene u pitanju.

dams82 likes this.
  16. dams82

dams82 Overclocker

Pa glupo je što postoji opcija BiH, a ne odgovara sistem. Svi kontaju nešto neće, a ono ne može u BiH. Hvala na odgovoru.

17. 7mediN

7mediN Aktivista

mislim da je ta opcija za bih dosla nekad u isto vrijeme kad je uveden i aircash, pa su svi mislili da ce i revolut ubrzo doc kod nas, al i dalje nista od toga

dams82 likes this.
  18. dams82

dams82 Overclocker

Valja li aircash čemu? Mislim jel slično radi kao i revolut?

19. 7mediN

7mediN Aktivista

iskreno nisam nikad probao, mada ako ti treba samo kao virtualna kartica vjerovatno ce radit posao isto kao i revolut.
    jedina razlika je da na revolutu imas i crypto withdrawe.

dams82 likes this.
  20. dams82

dams82 Overclocker

Pa iskreno volio bih se zaštititi virtuelnom karticom jer godinama koristim samo jednu fizičku i vazda valja mislit o ne daj Bože zloupotrebi.... Treba mi kartica koja može u Google novčanik i s kojom se može plaćati Online. I da u slučaju da bude kompromitovana mogu je lako zamjeniti, ovo s bankama je baš pegla dok dobiješ novu. Nisam srećom ja imao lično probleme, ali znam da mnogi jesu pa bolje da na vrijeme nešto učinim....