Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. 7mediN

7mediN Aktivista

onda i jest aircash najbolja dostupna opcija, mislim da su napravili da moze i u google pay

dams82 likes this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Nakon zadnjeg posta sam aktivirao aircash, ali nije bilo kartica za kupiti, kupim u Hr, ali nažalost ne može se prijaviti kod nas jer su nama poslane kartice isključivo za bh tržište. U međuvremenu su došle pa sam kupio, sve super, ali se račun ne može puniti kešom na kiosku kao u Hr nego preko kartičnog plaćanja, ali su sredstva instant na aircash računu. . Valjda uvedu uskoro i to. Inače sve super radi i troškova skoro da i nema, bar je trenutno tako. Dizanje na bankomatima ide bez provizije na MF i Nova banka. Online plaćanje prolazi bez problema, mogu se podesiti limiti. Na jedan račun može se prijaviti 5 kartica, jedna košta 10KM,za prvu prijavljenu vraćaju 10KM na račun. Nije loše ko želi dat jednu karticu članu porodice da raspolaže sredstvima. Sve u svemu dobra stvar. Edit : Google Pay još ne radi kod nas, u Hr radi.

zoi likes this.
  3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jel ko kupovao iz slovenskog en.galagomarket.com ?

Interesuje me shipping sa standardnom postom, koliko se ceka otprilike.

4. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

https://forum.hardwarebase.net/index.php?posts/639003
    Sto se cekanja tice meni najbrze dosao za 6 dana. Nekada malo vise posto je obicna postarina. Ima i dhl on je 20eur. A obicna je 6eur

Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  5. EL NINO CFC

Ma to je prihvatljivo. Ne isplati mi se brzom postom jer bi me izasla skuplja pita nego tepsija. A moze se cekati. Bitno mi je samo da se ne otegne na 2-3 sedmice.

6. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Pa zna i toga biti. Odavno narucujem ali nisam nesto upratio koliko u prosjeku ide ali znam da sam jednom cekao mozda dvije sedmice.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ljudi...imam na paypal balance oko 370 eura ,koje mi je paypal vratio ono sto je bilo skinuto prije mjesec i linkao sam VISA karticu na paypal sad ali mi je nestala opcija za verifikaciju ono gdje trebam unijeti paypal code onaj,koji dodje kada ti skinu onih 1.99 dolara. Bilo mi je doslo to u paypal nalogu i nisam odmah bio dobio taj cetverocifreni broj i sada je to nestalo,tj. nemam opciju da verifikujem karticu vise. Pa ne znam da li se kako sama verifikovala ili ?
    Jer zelim sada da mi se pare prebace na visa karticu...unio karticu prije 1.3. i mislio sam da ce se samo prebaciti pocetkom mjeseca i nista.
    Kada oni to prebacuju automatski,bez naplate provizije ?

Takodjer sam isao rucno na taj iznos i gledao da prebacim pare...pise da je provizija 9 KM. I imaju dvije opcije...instant i standard...obje kostaju 9 KM.
    Ima li tu jos kakvih troskova,ako budem ovako prebacivao ? Iznos je u eurima,tako da ce vjerovatno biti i konverzija valute ?

Ali me vise zanima zasto nemam vise nacin da verifikujem karticu...ima li negdje nacin da se provjeri na paypalu da li je kartica verifikovana ?

Last edited: Mar 3, 2026
  8. dams82

dams82 Overclocker

Ja neki dan izbrisao jednu i stavio aircash i nisam naišao na problem,skinulo dolar i vratilo u sekundi....

9. bhd

bhd Veteran foruma

Meni je juce doslo jedno 30x amazon.de onaj code za logiranje :) Negdje sam procitao da je Amazon imao hack prije gasenja na UAE tokom bombardovanja da bi se prikrilo, haj ga znaj :)
    Mjenjati password i 2fe i mogu da se puse,.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa je li ti u paypalu trazilo da verifikujes karticu sa kodom sa mobilne aplikacije ?
    Ma ja hocu da povucem na karticu pare sa balanca. Prvi put kada sam linkao novu karticu,imao sam opciju da verifikujem karticu sa kodom koji dodje ono na aplikaciji banke,kada ti skine 2 dolara. I ja ukucao neki drugi kod i nije proslo (prvo bilo skinulo 1 dolar i neki kod bio i ja njega kucao ali nije taj bio pravi). Poslije toga nisam imao vise obavjestenje da verifikujem karticu. A nije mi automatski povuklo sredstva 1.3. kako bi valjda trebalo da povuce.
    Ne znam sada da li da cekam jos ili da ja rucno povucem pare na karticu. Pise u paypalu da je fee 9 KM...sada ne znam je li to to ili ima jos kakvih placanja,osim konverzije.

11. 7mediN

7mediN Aktivista

ima jos i fee banke, meni obicno skinu oko 1% na svako povlacenje sa paypala pored toga sto uzmu za konverziju

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

A znas li kojeg u mjesecu povlace automatski na karticu ?
    Je li prvog u mjesecu,bez provizije ?

Mene to i buni,sto mi nije povuklo automatski na karticu sada prvog marta.

13. selvin

selvin Moderator

Nije prvog tacno vec otprilike do 5og u mjesecu. Provizija ide 1% na konverziju od strane banke i paypal 5$. Tako je bilo prije. Nista drugo ako su euri u pitanju.

zippoo likes this.
  14. EL NINO CFC

Stize mi paketic za dva dana na kraju. Valjda nama u USK brze dobavljaju ili me neko naš pogurao. :D

SpookyMoO likes this.
  15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Znas sta kazu...ko je sretan ni u hali nije gladan
    Nije meni nikad tako brzo stiglo...to je nesto vanserijski

EL NINO CFC likes this.
  16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ala su ga izlevatili Kinezi, 40 hiljada eura u minus...

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Auu kakav zajeb...profesionalni prevaranti. Gledaj kako su zeljezo oblozili bakrom. Da ovaj nije imao svu ovu opremu,ne bi odmah ni skontao,sve dok ne bi poceo obradjivati na CNCu.

18. dams82

dams82 Overclocker

Ne sjećam se da li je tražilo da verifikujem s kodom, ali je skinulo dolar I vratilo odmah, znači da se tako verifikovalo. Nema druge opcije u aplikaciji.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Bas jucer gledam i kontam zalijepit ovdje, nego nesto me omelo.

20. dams82

dams82 Overclocker

Ako nekog zanima proradilo je punjenje Aircash gotovinom,trenutno radi samo u RS na Nestro pumpama.

kvaju and zippoo like this.