Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zna li neko kako na paypal iskljuciti na kartici "Automatic transfere". Naime,linkao sam Visa karticu da povucem pare sa balance i povukao sam i sada hocu da uklonim karticu tu sa paypala ali ne moze,jer je ukljucen automatic transfere i kada hocu da uklonim karticu,pise da prvo moram odabrati drugu karticu za automatic transfere. Ova druga kartica je Mastercard i sa njom ne mogu primati novac. Ima li iko pojma kako ovo da rijesim ili uklonim ? Moze li pomoci sta support ?
    I samo da kazem da je teska deracina paypal konverzija eura u BAM...kurs je 1.89. KM za 1 euro. Uze mi sve ukupno preko 50 KM,konverzija i fee.

2. selvin

selvin Moderator

Kod mene iako stoji automatic transfer No, poprilicno sam siguran da je ukljuceno bilo oduvijek i uvijek je radilo automatski pocetkkm mjeseca. Ako se ne varam, paypal ne moze po zakonu cuvati novac u balansu za korisnike iz BiH. Niti ga moze trositi vec mora vratiti na racun i odatle povlaciti.

Za konverziju si se zeznuo, jer si izabrao da ti paypal radi konverziju u BAM. Trebas stavit EUR i onda banka radi konverziju po fiksnom kursu. Samo banka naplati koverziju 1% ili nize. A paypal uzima 5$.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nemam opciju da iskljucim "automatic transfere" a zbog toga ne mogu obrisati karticu sa paypala. Automatic transfere mi nije bio ukljucen po defaultu i to sam ja ukljucio kada sam linkao karticu. To je problem.Ovo za konverziju,jbga nisam znao,ovo je prvi put u zivotu da povlacim pare sa balance na karticu i bilo je nastimano da su BAM na kartici.
    A meni nije htjelo automatski da povuce pare...cekao sam evo do sinoc i nista a karticu sam linkao krajem februara. Pa sam rucno povukao.

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

5. zoi

zoi Veteran foruma

kupi global 22 dolara po kg ovi 20. Nije neka razlika. Kod ovih je jedino prednost što mogu oni za tebe kupiti pa se otvaraju i stranice koje nam nisu bile dostupne poput Walmarta i slično.

6. Almir

Almir Komšija

valja ove porobati makar da iskoristimo promo za prvu narudžbu.

7. bhd

bhd Veteran foruma

Primarno samo zbog toga, nije lose za neke stvari :)
    A trebaju prvo izgraditi reputaciju da se preko njih sta naruci :D

8. dams82

dams82 Overclocker

Pa da, evo ja ne bih prvi probao

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

9. kvaju

kvaju Komšija

Pripazite s ovima, meni je dosao mail njihov, nikakvog doticaja nisam imao s njima, dakle spam, odnekle su bazu povukli, jer ovaj mail koristim samo za specificne stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Picoooka likes this.
  10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa i meni je neki dan dosao mail i otisao u spam automtski,ja nisam ni citao ni skuzio sta je to. Sada vidim sa ove slike da je to i meni doslo :D

11. dams82

dams82 Overclocker

Imam i ja u spamu od juče taj email.... Možda su kupili podatke od pesoto ili je neko njihov pokrenuo biznis..... Jer sam tamo imao nalog.....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

zippoo and Reventon like this.
  12. bhd

bhd Veteran foruma

isto mi je palo na pamet, svakako ko bude testirao prvi nek javi, mada ne vidim smisao zbog 2 dolara sad mjenjat, ne znajuci kakvi su :D bum vidjel konkurencija je dobrodosla.

dams82 likes this.
  13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Da l i je nekad neko platio carinu na nesto sto je placeno recimo 299km a kasnije zbog promjene kursa otislo preko 300km? I koliko budu dodatni troskovi ukoliko bude carinjeno? Kupujem online godinama ali nikad nisam platio carinu ni na sta pa nemam iskustva.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Troškove računa 30% od iznosa plus ako ti naplate ležarinu (ne pitaj šta je to, ne z am ni ja osim da je harač).

Što se kursa tiče trebalo bi da ipak prođeš bez tih troškova.

dino73n likes this.
  15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jel ono skladiste Pesota bilo u Delawareu? Ako je i kod ovih, onda je vjerovatno rebrandirani Pesoto. Mada ovi nude konsolidaciju paketa, sto je jako zgodno.

16. p4ja

p4ja Komšija

Moja zadnja 3 pakate sve bilo preko 300km i nisam nista placao dodatno.

dino73n likes this.