Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zna li neko kako na paypal iskljuciti na kartici "Automatic transfere". Naime,linkao sam Visa karticu da povucem pare sa balance i povukao sam i sada hocu da uklonim karticu tu sa paypala ali ne moze,jer je ukljucen automatic transfere i kada hocu da uklonim karticu,pise da prvo moram odabrati drugu karticu za automatic transfere. Ova druga kartica je Mastercard i sa njom ne mogu primati novac. Ima li iko pojma kako ovo da rijesim ili uklonim ? Moze li pomoci sta support ?
    I samo da kazem da je teska deracina paypal konverzija eura u BAM...kurs je 1.89. KM za 1 euro. Uze mi sve ukupno preko 50 KM,konverzija i fee.

2. selvin

selvin Moderator

Kod mene iako stoji automatic transfer No, poprilicno sam siguran da je ukljuceno bilo oduvijek i uvijek je radilo automatski pocetkkm mjeseca. Ako se ne varam, paypal ne moze po zakonu cuvati novac u balansu za korisnike iz BiH. Niti ga moze trositi vec mora vratiti na racun i odatle povlaciti.

Za konverziju si se zeznuo, jer si izabrao da ti paypal radi konverziju u BAM. Trebas stavit EUR i onda banka radi konverziju po fiksnom kursu. Samo banka naplati koverziju 1% ili nize. A paypal uzima 5$.

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Nemam opciju da iskljucim "automatic transfere" a zbog toga ne mogu obrisati karticu sa paypala. Automatic transfere mi nije bio ukljucen po defaultu i to sam ja ukljucio kada sam linkao karticu. To je problem.Ovo za konverziju,jbga nisam znao,ovo je prvi put u zivotu da povlacim pare sa balance na karticu i bilo je nastimano da su BAM na kartici.
    A meni nije htjelo automatski da povuce pare...cekao sam evo do sinoc i nista a karticu sam linkao krajem februara. Pa sam rucno povukao.