Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Mujka

Mujka Komšija

nemaš brige samo im faxaj izvod i to je to nece bit carine

zippoo likes this.
  2. dino73n

dino73n Veteran foruma

A hoce li biti lezarine cak i ako nema carine? Ipak posiljka stoji kod njih vec 15 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. Mujka

Mujka Komšija

ja mislim da nece

4. selvin

selvin Moderator

Ubo si samo da dhl spedicija kosta puno, a ostalo se ne racuna tako. Pdv ne ide na osnovnu cijenu vec na finalnu. A carinska stopa nije 30% na ovo sto se prica ovdje o racunarskom hardveru.

5. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ma bubam napamet, nemam više uvida u carinsku knjigu gdje su definisane carinske stope na robu.
    Samo sam okvirno dao pregled kako se to računa. Nisam čak ni pomenuo ležarinu ako su je računali. To je sve do špeditera, čitaj DHL-a u ovom slučaju.

6. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ako ne budu mogli obračunati transport, carinu i porez onda neće ni ležarinu. Ako budu imali osnova da obračunaju onda će ti biti uračunato negdje u ukupnom iznosu, ako ne prikažu. Ne brini, nećeš ostati dužan ni fening.

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Evo danas dobih posiljku. Narucena 28.04 i stigla na carinu 14.05 tek danas isporucena. 25.05 sam dobio pismo i poslao dokumentaciju a juce sam ih ponovo zvao i zagalamio malo da bih se aktivirali i zavrsimo za sekund. Tacno nista ne mozes zavrsiti dok dok ne poguras na neki nacin.

Na kraju nisam platio ni carinu ni lezarinu cak je i carinski pregled bio neki najnoviji od 6.1KM. Do sad su bili mali 2.5km i veliki 8.5km.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

p4ja, Picoooka, selvin and 2 others like this.
  8. Stormbringer

Stormbringer Aktivista

Jel iko išta skoro naručivao prko dhl? Koliko uzimaju za špediciju i svoje usluge? Roba sa poštarionom do bih košta oko 800 dolara, koliko bih mogao platiti uvoznih dadžbina sve ukupno, elektronička roba je sa carinom 5%...

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Cirka 30% ukupno, imas carinu, porez i njihovu uslugu.

Stormbringer likes this.
  10. Tyger

Tyger Aktivista

Obično elektroničku opremu carine sa 10%. Računaj cca 33% ukupno na cijenu sa poštarinom. Spediterske usluge računaj cca 100 KM

Stormbringer likes this.