Pa ako bude naglasak onda ja je CEO Nadella lično nazvao da ga upozori, kakva po etnička greška @zippoo nije ni čudo da su ti odradili acc
microsoft podršku rade indijci, znam da su mene za nešto ozbiljno zvali, ja mislio fake poziv, kad dodje mi anketa po završetku da ocijenim podršku
Ovo je automatizovana poruka na engleskom (vec sam pisao), nema indijski naglasak. Samo od tebe trazi da stisnes odredjenu tipku na mob da potvrdis pokusaj logovanja u suprotnom samo ignorises. Jucer i danas bez poziva, provjerio oba accaunta i ni na jedom nema neuspjesni logovanja, ni pokusaja.
Kako vam tako obijaju. Ja ne pazim nista, jedna te ista sifra, nikad nista. Jest bio pokušaj sa karticom ali totalno mojom greškom. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Tako je - Dakle to je cisti fake prevara. nista ne pritisci sto nisi ti also check this: https://www.linkedin.com/posts/dvof...b&rcm=ACoAAAIAPO0BjJjou1R3jIUiYdeOqm75VcWkV9c
Jutros dolaze poruke opet da se neko logovao na microsoft account, sms + email poruka. Da se ja logujem trazi code s emaila i onda da promjenim sifru. Odradim sve, provjerim logovanje i pod njima nista, zadnji login kad sam mjenjao sifru, poslje toga nema nista a upozorenje doslo o uspjesnom logovanju. Sifra postavljena s linuxa i laptop poslje toga nije ni upaljen (windows jest ali fedora nije), zapisana na papir i nigdje vise, postaje vise smjesno.
Izgleda poprilicno legit ali ne mora da znaci. Bitno je da ne klikces na linkove iz maila ili sms poruka vec da odes i "rucno" se logujes na email. I prebaci na authenticator app ako koristis sms kao 2fa.
Nikad to ne radim. Uvijek rucno sto se kaze ukucam adresu. Ma bice app pocet koristit. Cak sam jos prosli put ponovo resetovao i sigurnosni kod, nigdje nisam sacuvao, odlogovao sve uredjaje itd itd i opet ista stvar. A tu email adresu kad kopiram pokaze da je official Microsoft. Ni na jednom drugom servisu, emailu nikakvi problema samo s microsoft accauntom.
Definitivno je MS mail kompromitovan na neki nacin i imaju neku caku da zaobidju sigurnosne sisteme od Microsofta. Ali je cudno kako se neko uspije ulogovati i probiti 2FA zastitu,kada ni vlasnik racuna ne moze da se uloguje bez te zastite. Ali evo,ima prijava i za pokusaje na icloud. I kod mene je bio nedavno pokusaj na icloud. Jedino sto je zajednicko svim tim pokusajima je da je koristen microsoft mail,tj. hotmail.
Kod mene je microsoft accaunt registrovan s gmail-a. Da se pokusavaju logovati na jos neki servis gdje je isti email pa bi pomislio da je nesto do racunara i ako sam s 3 razlicita uredajaj do sad mjenjao sifre, s mobitela, obicni pc win11 i s laptopa fedora i nigdje nisam sacuvao sifru nego zapisao. Cak zadnji put sam samo promjenio sifru, odlogova sve uredjaje i vise se nisam ni logovao na accaunt cak sam odradio sigh-outh i u Windowsu, samo koristim local accaunt. Jedino da nisam u BigBrother show pa vide kad zapisem sifru. hhh Ma ovdje je neka osnovna sifra ni sam ne znam kad sam je postavio.
Ma ja samo kazem da je kod mene situacija da su mi svi pokusaji logovanja dolazili sa profila gdje je microsoft mail postavljen. I Paypal je sa Microsoft racunom. Kod mene se situacija smirila...kako sam stavio sve na autentifikator.
Da se pohvalim, od zadnje promjene za sad ni jedan poziv, ni jedno upozorenje da se neko pokusava logovati.