Kod mene je sve isto ostalo, samo nova fizicka karta. Ovo je vec treca ili cetvrta, uvijek isto. To bi smor bio da moram svake dvije godine sve servise obnavljati.
Ne znam,nisam u paypalu A pin na novoj kartici je isti kao i na staroj,to se ne mijenja,osim ako ti ne zatrazis promjenu ili preko aplikacije promijenis. Ja novu karticu na bankomatu registrovao tako sto sam unio pin koji sam koristio i na staroj. I proslo normalno. Onda sam je stavio u novcanik i nisam je vise ni vadio ni koristio. A likovana mi na paypal Uglavnom,znam zadnje brojeve stare kartice i sada sam vidio brojeve od nove kartice i automatski je bila nova linkana. Mislim da mi je i prethodna isto automatski bila linkana,jer sam isao da provjerim trebam li dodati karticu jer sam htio nesto platiti i bila je tu. Prije ove predzadnje,moram sam i ja rucno linkati karticu i to sam radio 1-2 minimalno ali prije nekada. Moguce da ovo sve ima razlike od banke do banke i koja je vrsta kartice koje banke. Moguce da nije za sve kartice isto ili za sve banke. Zato vise nas ima razlicite scenarije. Da bi pricali je li svima isto,morali bi svi koristiti istu karticu i banku a to nije slucaj ovdje,kako vidim...evo ima 5-6 razlicitih banaka i aplikacija koje raja ovdje koristi.
Ne moze ti paypal sam od sebe dodati karticu. To mozes samo ti ili da to odradi tvoja banka. Trece nema. Ja sam sebi morao dodati novu kada mi je stara kartica istekla. Do tada je u paypalu stojala stara kartica. Unicredit banka. I dalje mislim da ti je neko iz banke uzeo tvoje podatke. Ja bih promijenio pin, a i mail preko kojeg ides na paypal. Napravio bih novi racun sa novim mailom. Naravno tek kada zavrsis sadasnji problem i vratis novac.
Pa kartica nije nova, nego je produžena stara kartica. Sve isto osim datuma isteka. Automatski je dobiješ kad bude pri kraju, niti šta obavještavaš banku niti ona tebe osim kad ti dođe kartica da je preuzmeš. Sve servise koje sam koristio nastave naplatu preko nove kartice.
Pa evo,uzeo mi neko podatke od kartice,pretpostavka...ok. Ali kakve veze sada kartica ima sa tim sto je meni zloupotrijebljen paypal ? Kako je "taj neko" iz banke se ulogovao na moj paypal ? Znaci nisu pare skinute direktno kucanjem kartice negdje ,nego sa paypala,na koji je bila automatski linkana kartica. Uopste nije bitno je li nova kartica ili je stara,isto bi mi skinulo pare i sa stare kartice.
Onaj ko je unjeo novu karticu u paypal taj moze i da kupuje. Ima sve podatke. Zato ti kazem novi paypal acc napravi sam novim mailom cim vratis novac. Cak ako mozes sa drugim brojem telefona.
Neki fazon oni imaju sa izdavacem kartice da ide automatski, samo sam jednom povezao prije cirka 15 godina i svaka iduca kartica se sama povezala, nisam vise nista morao dirati.
Samo PayPal kontaktirati, i rijesavati. Nego, otkud tebi 700 KM na kartici de ti nama reci? Salu na stranu, meni pare kad legnu na karticu (u Swe je to 25tog) sve ide na druge racune direktno, ostane neka sica na "kartici". Kreditnu koristim preko jedne druge firme - Klarna, koja mi omogucava da imam odlican pregled. Tako da je opcija da nikad na kartici nemate velike sume novca, bas zbog ovih situacija. I na kraju ako te bas odrade mogu ti uzeti nesto sitno ali nikad tolike pare (ja npr imam oko 100-200e max, sve ostalo je na drugim racunima gdje mogu brzisnki prebaciti putem Bank Applikacije)
Kod mene za sve transakcije preko 50e treba TAN koji se generise u bankovnoj aplikaciji i traje nekih 30sec.
Znaju lopovi i za to. Kad su mene hakovali bilo je vise transakcija po malo.Sve po 97km sto je taman malo ispod 50e. I naravno vikend da ne mozes odmah reagovat. Ali eto sreca sve sam vratio. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kod mene se moze kartica blokirat i preko aplikacije, ne moras zvati banku. Moras nazvat da odblokiras. A taj limit mozes i na nulu stavit preko aplikacije.
Meni samo jedna kartica ima dozvolu za plaćanje online, i to mislim do 50KM, radi ovih pretplata... ostalo sve blokirano...
Postoji mogucnost da si zrtva phishing napada i da si sve odradio za njih. Dakle mogu bukvalno u realnom vremenu da vide sve sto kicas ako je to nacin zloupotrebe Sent from my Xiaomi 15T pro using Tapatalk
Treba se paziti i Temua jer snimi podatke o paypalu i kartici. Mene je iznenadilo kako prodje uplata bez ikakve potvrde sa moje strane. Nije kao ebay gdje te prebaci na paypal za login.
Upravo. Ja jednom platio svojim paypalom na kcerkinom temu acc i od tad vise nista ne pita. Samo dobijem potvrdu da je placeno. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja ba, Temu to snimi, i ja zadnjih par puta plaćam aircash karticom, samo klik i to je to, a prije sam plaćao sa Google Pay i obavezno mora otisak prsta. Tako da nisam zadovoljan s tim nikako.... Oni izgleda to negdje debelo plate da im kupci sa što manje muke vrše plaćanje.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Morala je biti ta opcija da sacuva sve podatke i da ne moras raditi verifikaciju svaki put. Nekad kad se nesto kupovalo nije se obracala paznju i sigurno se oznacilo polje ili je vec bilo oznaceno za tu opciju. Sad ns temu i ako imas profil potrazi sigurno se moze ukloniti.