Online sigurnost (ukradene sifre i mailove)

Discussion in 'Generalna diskusija' started by zippoo, Jan 16, 2026.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Meni je moglo, imao sam balans u nekom trenutku i bila mi je opcija da koristim ili balans ili karticu.

Doduse, moguce da je iznos bio veci od iznosa balansa, pa da je ostatak isao na karticu.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sto je najgore,da mi sada kazes da sebi ispunim jednu zelju i kupim nesto,ne znam sta bi kupio. Glupo je reci da imam sve,ali imam sve sto mi treba pa cak i puno stvari koje mi ne trebaju. :D

Ali trenutno nemam linkanu nikakvu karticu na paypal,pa ne mogu ni povuci sredstva na karticu. Nisam jos kupio onu karticu AirCash.

3. selvin

selvin Moderator

Ne moze u BiH, nije nikad ni moglo. To ti je njemacka kartica 100%.

4. nFare

nFare Overclocker

Prije par godina mi se desilo nešto slično kao Dini što je naveo, nakon što sam istraživao guglanjem saznam da sam bio žrtva krađe podataka sa kartice od strane zaposlenika banke (N26) koji su dali otkaz. Nekih 200-tinjak accounta hackovano, kartica prijavljena na neki paypal u roku minute sve odrađeno, skinuto nekih 1500 €, to mi je btw bio dnevni limit. Vratili su mi pare ali nikad povjerenje, pogotovo ove fin tech virtualne Banke, treba se čuvati dark paterna na stranicama, nije nikome vjerovati, ovako kad se ništa ne dešava opusti se čovjek...

5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

kupis ono sta ti je naumpalo u tom trenutku u sta si mogao te pare potrositi a da ti nisu bile ukradene :D

6. dams82

dams82 Overclocker

Pa na virtualnoj banci nećemo štediti, samo uplatiš koliko ti treba da završiš posao I uvijek ima za dopune, za pretplatu Netflix npr I tako..... Ako neko ukrade može pojest ćevape, a ne da kupi najnoviji iPhone sebi.....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. dams82

dams82 Overclocker

Ima na iNovine u zanatskom, tu sam ja kupio....

zippoo likes this.
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sto je najgore,ja se nisam sekunde nasekirao zbog izgubljenih para,kada mi se to desilo u subotu. Ja cijelo vrijeme razmisljam "kako" se desilo,gdje je rupa i sta je iskoristeno da mi se uloguje na paypal bez ikakvog traga.
    A kada sam vidio da su sredstva opuhana preko paypala,nekako mi je bilo lakse,jer znam da je paypal posrednik i da pare zadrzava odredjeno vrijeme i da ih moze i vratiti. I tako se i desilo,samo nisam ocekivao ovako brzo da ce odraditi. Ocito su provjerili logove na serveru i vidjeli da ja nisam imao nikakve veze sa tim.

kvaju likes this.
  9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Majku mu i ja nastradah,sreca nisam direktno kintu ispusio. Vec par dana mi dolaze neki pokusaji logovoanja sto preko gmaila sto hotmaila i sve sam redom mjenjao passworde i tako malo po malo zaustavilo se to.Kad maloprije sjedoh za komp da malo zapucam kad Steam mi ukraden. Ono recovery password mi ne dolazi mail,pokusao sam vise puta. I na kraju prijavim da je bas ukraden i stavim novi mail za kontakt i ubacim neki receipt sa maila kao dokaz da sam ja vlasnik i posaljem pa cu vidjet sta ce bit.

Gore mi sto mi sjebase cejf. Bas sam mislio zapucat malo :D

Kakva su iskustva? Vrati li ga podrska?

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Steam podrska je dobra i trebalo bi sve biti ok.
    Skeniraj pc sa Malwarebytes, deep scan.

dino73n likes this.
  11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Scanirao sam al ne deepscan.

Bed je sto imam steam i kod sina na kompu i tamo je moj acc. Nekad sjednem kod njeg pa igram BF5,mozda je infekcija na njegovom kompu.

Moram to srediti

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

A mozda su jednostavno hakeri pronasli rupe u sistemima servisa i ebu nas sve. Ja dakle nisam nasao nijedan jedini dokaz da sam ja nesto usrao a i meni su dolazili tako ti pokusaji logovanja na instagram i tweeter. Paypal nije niko ni pokusavao,niti sam se ja logovao zadnja 2 mjeseca,niti imam snimljene podatke od paypala ono da se ne mora kucati u browseru. Niti ima pokusaja logovanja,niti ima sigurnosnog maila sa dodatnom sifrom (2FA). Nista nema a ulogovano na paypal i placene 3 neke gift kartice.
    Duhovi nam ulaze u accounte. :D
    Znaci preko 20 godina sam online i ovo je prvi put da mi se neko uloguje bas u nesto moje i napravi sranje.
    Kazu za sve postoji prvi put...

A preksinoc sam bas htio da se ulogujem u neki dupli tweeter nalog i ulogovao sam se,kad nalog blokiran/suspendovan. Odem tamo u opcije da to prijavim i odblokiram i nadjem pokusaje logovanja,koji su krenuli negdje polovinom januara i isli sve do kraja januara. Udjem u te pokusaje,da vidim logove i pokusaji su bukvalno bili iz cijelog svijeta. Iz USA,Bangladesa,Engleske,Francuske i nema odakle nema pokusaja. Negdje su procurili mailovi i sifre ali nisu se mogli ulogovati,jer mi na moj mail dolazi potvrdna sifra.

13. kvaju

kvaju Komšija

Dali koristite mozda nekakav password manager, ovaj googleov mozda?
    Ako jeste ja bih to mjenjao odmah.
    Nemam povjerenja da mi oni cuvaju sve passworde, jos ako koristis 2fa sms od njih, laka si meta.
    Radije koristi neki drugi, tipa Bitwarden ili slicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

14. Qler

Qler Veteran foruma

Bitwarden, godinama, nema bolje.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Vratili mi Steam,eto sinoc nekads prijavio i poslao sve sto mi moglo zatrebat i danas oko 15h dodje mail s novim passwordom i to je to. Sad sam malo poveo racuna osigurnosti. Stavio steam guard i to tesko da mogu probit.

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Bitwarden. Edge password manager za posao, Apple Passkey za ni tam ni vam

17. AggressoR

AggressoR Komšija

Danas dodje opet email da se neko uspio logovati na microsoft accaunt. Sto je najsmjesnije u tome koristio sam strong password koji je chrome ponudio (slova-brojevi-mala-velika-specijalni znakovi) ali ga nisam nigdje sacuvao nego samo zapisao na papit. Promjenu odradio s Fedore tako da sam 100% siguran da nema nikakav malware. Nigdje se vise nisam logovai na accaunt (cak ni u windows) i opet je neko nekim cudom uspio pristupi.
    Ja da se logujem (nije sifra promjenjena) trazi kod koji ce poslati na email ili kao sms bez toga nema logovanja, ali opet kad odem na provjere imam dva logovanja, jedan iz USA i jedan iz Vjetnama, kako bez kodova nikako mi nije jasno.

18. dams82

dams82 Overclocker

Ja kako sam postavio Microsoft authenticator i od tad mi niko nije probio, a prije toga su uspjeli i sve mi zeznuli šro je vezano za email. Poslije kad uđem izgleda moj emial se nađe u nekoj mašini koja cijelo vrijeme pokušava da se uloguje kao iz raznih država svijeta.....

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Dobro pogledaj o kojem se mailu radi,tako se meni desilo neki dan i kontam majku mu zar opet kad ono nije moj mail nego od sina a moj mu je mail satvljen kao recovery pa doslo i meni kao obavjest.

bhd likes this.
  20. AggressoR

AggressoR Komšija

Moj mail. Kad sam se pokusao logovati izbacilo je upozorenje da sumnjive aktivnosti, prosao logovanje s sms kodom (ili email), provjerim pod security i imaju dva uspjesna logovanja is USA i Vietnam, cake se jedan uspio logovati prije 4 dana.

Sad se pokusam logovati s kucnog pc i trazi kod koji dodje na email ili sms, bez toga nema logovanja.

Stvarno ne shvatam kako se loguju, a meni trazi te kodove.
    (nema dodatnog email a ni broja pa da kazem da kodovi idu tamo)