Opet je poceo problem sa temperaturom

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by iPlay, Jun 29, 2006.

1. iPlay

iPlay Komšija

Slucajno maloprije pogledah reko da vidim koja mi je temp (onako malo svrljao po Web-u) kad imam sta vidjeti.... problemi opet. Sada je pitanje, kako pokrenuti ikakvu igricu, i koji program pokazuje pravilno temperaturu? :roll:

Pogledajte sr*nja :(

EVEREST Professional v1.51

ASUS PC Probe

2. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

ili ti hladnjak nelezi dobro na procesoru ili ti je prnula sonda za mjerenje temp...amd nemoze toliko da se penje ako je hladnjak ok

3. Benq

Benq Komšija

Izvinjavam se sto ovako ulijecem u tudji post al vec kad je rijec o temperaturama... moze li se ovome vjerovat kuciste mi je stalno otvoreno radi boljeg hladjenja mada je u sobi 30° konstantno :D.

4. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Moze Benq, eno i kod brata je u sobi mozda malo manje od 30 stepeni. Matična je konstantno na 45 a cpu je oko 50 iako on ima jednu 12-ku da upuhuje zrak i jednu da ispuhuje + sa strane jedna 9 isto da ispuhuje. Riječ je o TT Tsunami kucistu, a CPU je A64 3500+ i maticna A8N Sli Deluxe, eh još je tu nekakva gembirdova napojna od 600W, uglavnom treba uzeti u obzir da je kučište prenatrpano kablovima i da je midi tower :) . Kod mene uglavnom CPU ne prelazi 40 dok je matična oko 35-38 :)

5. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Nema sanse da temperatura bude manja od sobne. To ne moze ni vodeno.

To moze peltier ili hladjenje dusikom i slicno.

@id.goPLAY
    Mislim da everest pokazuje ispravno ili eventualno je blizi stvarnoj temperaturi. Na 73C bi skoro sigurno ledio ili restartovao.

Ocisti prasinu, promjeni pastu. Ako ne pomogne znacajno, spusti malo voltazu i frekvenciju procesora. Moj je trenutno downclockiran i radi na 1.4 i 1800MHz. Doduse kod mene je mobilac, ali eto da znas u kojem ces pravcu ici.

6. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Najvjerovatnije je da Probe griješi, meni je neku sedmicu pokazivao brzinu vrtnje ventilatora od -11 xxx obrtaja
    :)

7. Shenron

Shenron Komšija

Moj 3200+ hladjen box coolerom ne ide preko 45°C, a u sobi je stalno 30°C...
    otvorena stranica kucista...
    al mrsko mi restartirati komp da ukljucim CnQ da mi po noci bude jos malo tishi komp :mrgreen:

8. iPlay

iPlay Komšija

Ma buraz, cim ljeto dodje odmah problemi, tako je i prosle godine bilo, jedva sam CoDa mogao igrati, a BF nisam mogao ni 3 min, odmah trza i to trza, da je nemogu ce igrati... :(

Kontam nabaviti onaj mali frizder i staviti ga unutra? :?

9. zilo

zilo Komšija

Ma ovo ljeto je pakleno,pa nije ni cudo sto nam se ljubimci znoje.

Na benzinskim pumpama prema Mostaru termometar pokazuje 42-43° C. :D

10. ming

ming Veteran foruma

Jest jer stoji na suncu.

Kod mene Athlonac kuci radi na 1.6ghz i spusten je na 1.45v, Zalman ga drzi na 39° da ne govorim da nema ni jedan sistemski hladnjak u kucistu.

11. vnm_

vnm_ Komšija

i ja sam svojeg morao spustati na 1.6ghz i 1.5v...sa oko 65-70°C pri opterecenju palo na 55-60°C...kuciste otvoreno

izgleda da mi se opet ispario termalni kaladont :(

12. Benq

Benq Komšija

Ma hajd sta ce ti kaladont nemam ga ni ja :D ja kad sam zadnji put prije pola godine skidao hladnjak sa procesora da ocistim prasinu skoro da paste nije ni bilo ostali samo neki tragovi :) i vratio ja hladnjak na mjesto al bez paste nisam je imao :).

13. iPlay

iPlay Komšija

znaci nije samo kod mene taj problem, nego kod svih amd-ovaca :lol:

Znaci downClock i ostaviti kuciste otvoreno.... dok ne prodje ljeto :)

14. ming

ming Veteran foruma

Nije, to je problem do tvog.

Kod mene proc isto radi u windowsima na 1.6 i na 2.2 ghz tako da nemam potrebe da ga mucim.

Zato je i downclock.

15. Ace_

Ace_ Aktivista

pa gdje vi zivite, u mene clockan proc na 2200MHz voltaza sa 1.65 na 1.7 i sa stock hladnjakom maximalno do 55 ide
    a u frenda Pentium4 na 70° kad ga upalis :D

16. iPlay

iPlay Komšija

Ja predpostavljam da je kod mene problem Termalna pasta, jer sam skidao procesor 2-3 puta prilikom ciscenja prasine, tako da paste haman i da nema... :?

17. Shenron

Shenron Komšija

Koji hladnjak imas?
    Sa nekim boljim ne bi treblao biti problema (Zalman 7000,7700, nisu toliko skupi vishe) i nekom boljom pastom ce temp pasti sigurno.

18. FearLess

FearLess Aktivista

Netrebas uraditi downclock ja imam isti proc i on podnosi temp do 65 stepeni neboj se.
    U tri godine posjedovanja tog procesora nije mi nikako ledio a nepustam mu frekvenciju ispod 2200MHz

19. brandnew_loser

brandnew_loser Aktivista

imam athlona i otkako je ljeto temp mi se dize do 65 svaki dan, a zimi je temp bila 45

20. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

ja sam svoje probleme sa visokom tremperaturom rijesio tako sto sam uzeo onaj stolni ventilator :)

meni je licno bolji od skupog vodenog hladjena (mada je malo bucniji od njega, ali ne smeta mi)...a najveci razlog kupovine jeste hladjenje chipseta (a ne radi AMD-a) i hladjenje HDD-ova...

moja preporuka :smt023

evo i slika tog ventilatora: SLIKA