Opet je poceo problem sa temperaturom

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by iPlay, Jun 29, 2006.

1. iPlay

iPlay Komšija

ja sam max izvukao iz mog procesora 2.12 Ghz... cudi me kako ne mogu kao ti postici, jer nam je haman sve isto. A sto se tice procesora, izdrzo je Mujo i gore! :D

Nego, jos nesta, sto se tice HDDa, isto visoke temperature, sada sam otvorio sve moguce sto se ima otvoriti na mom kucistu, i spustao sam temp za 2°C, samo! Morat cu NetRaidera poslusati, stim da ce vise struje vuci taj weintilator odmah :roll:

2. vnm_

vnm_ Komšija

evo ja ocistio sve (jos sam sokiran koja se kolicina prasine nakupila na hladnjacima) i stavio frisak termalni kaladont, temperatura pala za nekih desetak °C...mislim da je do prasine bilo...
    ali izgleda i da sam pretjerao sa opreznoscu kad sam zadnji put stavljao termalnu, tako da sam je sad namazao momacki

e da, i izgleda da mi je riknuo vent na grafickoj...poceo je da pravi uzbudljive zvukove :|

3. Samir_Masinac

Samir_Masinac Aktivista

Ovaj moj Athlon je ovog ljeta tek nabio 51C i to sa igranjem CoD2. Proslog kad je bilo 43 vani imo je 53C NFSMW i to je max sto je ikad bilo otkad je kod mene. Jest doduse pravi tower sa onim otvorima sa strana a i grafa ne grije puno.

4. iPlay

iPlay Komšija

Kad si cistio prasinu, jesi li otvarao i ocistion cooler od graficke ili samo od Processora?! Mislim da ti je tu ostalo jos prasine.

5. FearLess

FearLess Aktivista

Ja bez dizanja voltaze doguram do 2.20 GHz
    I evo sad mi je temp 53 celzija i radi normala

6. vnm_

vnm_ Komšija

u tome je problem...on je riknuo vjerovatno davnih dana, medjutim bio je toliko pun prasine da se ili nije vrtio ili vrtio mnogo sporije...sad kad sam ocistio prasinu pravi toliko gadan zvuk da sam ga morao ugasiti

7. west//

west// Novi član

vrati prašinu.. :lol: